Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Oktober – en dröm, en bubbla, en fantasi

It's been a while kan man säga. Inte sen vi hördes, men sen jag senast gjorde en månadssammanfattning.

Kanske det förhållandevis händelselösa (ni vet vad jag menar) året inte var särskilt mycket till att sammanfatta? Jag gjorde senast en för mars nämligen. Men nu det är dags igen. För det kändes så. Och för att jag blev påmind och inspirerad när jag läste Julias fina oktoberdagbok som är en liknande månadssammanfattning.

Oktobers känsla:

Jag levde i ett vakuum. Ett fantastiskt sådant. Studsade runt på pastellrosa moln. Svävade runt som om jag var en dimma. Inte i en dimma, utan jag var den, dimman själv.

Eller något sånt. Jag hängde exakt alla oktobers dagar uppe i norra i Sverige. Det som är mitt hem enda in i själen. Jag har en teori om att jag trivs så bra här i öst för att norr är mer som Finland än södra Sverige. I Stockholm är jag en utomjording. I Helsingfors är jag lite mer hemma (fast fortfarande lite av en lantis såklart, storstadsbor är ju ändå ett speciellt sorts släkte).

Samtidigt var det lite surrealistisk. Vadå 6 veckor borta hemifrån? Fyra veckor från min kille?

Och samtidigt har inte min kropp varit hundra procent in peace. Vilket främst tar sig uttryck i att jag biter och biter och biter om nätterna. En desperat natt läste jag att en klinik rekommenderade botox för att bli av med problemet och “du får ett smalare ansikte på köpet”. Men innan jag läger tusentals kronor på det skulle jag vilja ha en mer opartisk källa till att det faktiskt hjälper. Känner en enorm avsky mot att vilja ha ett smalare (eller yngre?!) ansikte. Men detta är kanske en diskussion för en annan dag. Eller plats. Av någon annan. Jag vill helst inte fokusera på sånt alls. Jag anser faktiskt lite att det är bättre att inte prata om det alls, än att lägga fokus på det överhuvudtaget. Att säga “jag är nöjd över min kropp” är att samtidigt påpeka att det skulle finnas anledning att inte vara det? Om ingen gick runt och var “nöjd med sin kropp” (eller missnöjd för den delen) så kanske vi inte skulle behöva fundera så mycket över om vi borde vara nöjda eller missnöjda med våra kroppar?

Och bara låta kroppen vara vad den är istället. En farkost för våra själar.

Åh och alla dessa känslor som bor i mig. Det blir mer av den varan senare i veckan, om ni har (o)tur

Oktobers bästa:

Familjen. Tid med pappa (alla viktiga samtal och all mat han lagar!), tid med storebror (också alla viktiga samtal och all mat hans sambo lagar!) och så mammas 60-årsdag.

Att gå igenom mängder av gamla bilder för att sätta ihop fotoboken till mamma var förresten mycket fint. Som en verklighetsflykt in i en svunnen tid.

Bläddrade även i pappas gamla bilder från när han var i armén och förvånades över att HAN 1. haft med en kamera när de var på slitiga turer mitt i vintern, 2. satt ihop ett fotoalbum och 3. skrivit texter till alla bilder.

▷ Att T också kom upp till Gällivare. Det var inte alls planerat, men jag förlängde vistelsen och så kom han upp. ❤︎

▷ Promenader och djupa samtal med Amanda.

▷ Börjat springa igen. Långsamt så långsamt.

▷ Fick rida på en islandshäst! Det gjorde jag senast i juli. Även om underlaget var superhalt och vi bara kunde promenera i sakta tempo med hästarna så var det en dröm.

Oktobers sämsta:

På ett rent personligt plan: fortsätter pressa tänder på nätterna.

På ett globalt plan: ehm, ja. Vad ska man säga? Världen ser kanske särskilt novembergrå ut just nu. Det är också okej.

Om du däremot vill (eller behöver!) perspektiv kan du istället läsa Framsteg: tio skäl att se fram emot framtiden av Johan Norberg. Boken beskrivs så här

“Varje dag översköljs vi av samma budskap: vi är på väg åt fel håll. Det handlar om finansiella krascher, migrationskriser, arbetslöshet, hungersnöd, krig och miljökatastrofer. Det är inte konstigt om känslan är att världen kollapsar.”

Jag tror att perspektiv är superviktigt. Särskilt när det känns tungt.

Oktobers roligaste:

😂 Svenska nyheter, ja alltså humorprogrammet. Det jag skrattat som mest och högst åt under oktober helt klart.

😍 Alla den otroliga respons på den nya hemsidan jag och Kugge byggt! Vilken överväldigande respons.

Resor i oktober:

Gällivare. Jag var förvisso redan där när oktober inleddes. Men att få hänga här och lite känna att coronan befann sig någon annanstans. Eftersom jag fick hänga så länge med pappa fick jag till och med krama honom. Som sagt, en surrealistisk verklighet vi lever i, ändå.

Luleå x2. Besökte min bror under några dagar och sen igen när mamma fyllde år. Det här är toppen av lyx när man annars bor långt ifrån varandra och inte setts sen, ja sen jul?!

▷ På månadens sista dag åkte vi hem till Finland igen, med det finska bil- och nattåget. Som alltid ett mysigt, och galet praktiskt sätt att resa på. Älskar Finland lite för det, för att man kan ta med sig bilen på tåget alltså.

Och så kom vintern

Även om jag inte alls var sugen på att åka hem, så smög sig hemlängtan så småningom på. Och efter 6 veckor borta var jag glad över att få komma hem till min lägenhet. Väntar fortfarande på att min sedvanliga travel hangover ska slå till. Men hur försenad kan den vara?

Avklarade mål i oktober:

Faktum är att när jag såg tillbaka på månaden så kändes det som om jag fick gjort allt jag ville. Det handlar kanske om en realistisk plan, att samarbeta med någon, ha deadlines (utifrån också, så som kunder och samarbetspartners) och att ha en bra planering.

Det här bockades av under oktober:

1. Lanserade hemsidan till Let me create.

2. Färdigställde produkterna vi jobbar med så de kunde skickas till testläsare. Snart blir de verklighet!

3. SEO-kursen avklarades galant med ett gäng nöjda deltagare och jag insåg, som jag alltid gör, hur trevligt det är att få djupdyka i någon annan sajt och business och komma med input som hjälper dem vidare!

4. Alla blogginlägg som stod på min lista, bland annat:

5. Att njuta av den lediga tiden i Gällivare. Dagsturer bland skog och över berg, inte så mycket böcker som jag hade hoppats på, men desto mer social tid och goda middagar.

6. Hade som mål att hitta någon som kan hjälpa mig med ett par saker för bloggen (bland annat affiliate och Pinterest). Såg framför mig hur detta skulle vara en omöjlig uppgift, men fick till slut hjälp! Och det var lättare och billigare än jag hade kunnat föreställa mig. Så nu har jag bland annat ändrat länkstruktur här på bloggen, köpt ett plugin för affiliate och gjort en plan för Pinterest. Tada! 🔮

Hos storebror i Luleå.

Månadens mest lästa:

Av tidigare publicerade inlägg:

 • Vilken wake up-light är bäst? It's that season again! Jag vaknar sååå mycket lättare med vår wake up-light, OCH slår på den även på eftermiddagen för att få en känsla av “lite mer dagsljus”.
 • Så startar du en podcast – det här ligger ofta i topp nu, vilket visar på att intresset för att börja podda är fortsatt stort.

Av oktobers publicerade inlägg:

❤︎

Så går vi in i november, med ja, vilken känsla? Vad säger du? Hur blev oktober? Och hur känns det nu?

FÖLJ:

4 svar

 1. Två kommentarer:
  – Skaffa en bettskena, inte så farligt som det låter. Jag sover bättre med den (hade ofta “ont i tänderna” förut”.
  – Jag tror helt på din teori om varför du trivs i öst. Jag har också alltid känt mig som ett ufo i Stockholm och känt mig mera hemma med svenskar längre norrifrån.

  1. Haft en från apoteket sedan januari och från tandläkaren sen september. Så hoppas att det ska hjälpa. Men försöker lösa grundproblemet också.

   Och spännande att du reflekterat över det med! 🙏

 2. Jag tycker månadsinlägg likt detta är så mysigt att läsa. Som att jag snabbspolar mig igenom en liten bit av ditt liv och blir lite mer uppdaterad om ditt och dina. Det är fin läsning! Jag har njutit av dina oktoberbilder från norr och fått ännu mer skogs- och bergslängtan! Hoppas det känns bra att vara hemma igen. Kram!

  1. Åh! Fint att höra Sanna. Får kanske se till att göra dem lite oftare 😍 Och ja det känns fint, tack ❤️ Du hittar också på så mycket mysigt och trevliga utflykter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.