GRUNDKURS I SEO

tillsammans med Jennifer Sandström

För dig som är företagare, bloggare eller marknadsförare

Det viktigaste inom sökmotoroptimering – för att din webbplats ska nå fler och få ökad trafik.

Kursen för dig som…

… vill få kunderna eller läsarna att hitta till dig utan att behöva jaga dem.

… vill öka trafiken till din hemsida med relevanta besökare och potentiella kunder.

… behöver konkreta tips och verktyg för att skapa ännu bättre texter som når ut till just din målgrupp, utan betald marknadsföring.

… tidigare tänkt att du borde lära dig mer om sökoptimering, men inte vetat var du ska börja och hur du ska göra.


Jennifers SEO-kurs är perfekt för nybörjare! Man känner sig lugn och tryggt guidad genom hela kursen. Inga förkunskaper, varken tekniska eller SEO-specifika, krävs. Mycket nöjd!

Maria Normington, Företagare

Omtyckt och prisvärd onlinekurs i SEO där du lär dig grunderna på 6 veckor!

Genom 6 moduler lär du dig det viktigaste inom sökoptimering och kommer en bra bit på vägen i ditt arbete för att skapa bättre innehåll, samt få nya kunder och återkommande besökare.

Du får tillgång till pedagogiskt material, uppgifter och exempel som hjälper dig få koll på din SEO. Med personlig handledning, digitala träffar, mejl och en privat Facebookgrupp ser vi till att jobbet blir gjort!

Nästa kursstart: 1 februari 2021

Det här innehåller den digitala kursen:

Vecka 1

Vi inleder med en digital träff den 2 februari 14.00 (svensk tid) där du blir introducerad till kursen och får chans att presentera dig själv. Under första veckan jobbar vi med modul 1 där du lär dig grunderna i sökoptimering, vad det handlar om och hur sökmotorn Google fungerar och ”tänker”. Du får även skaffa några verktyg.

Vecka 2

Andra veckan och modul 2 handlar om teknisk SEO. Här får du genomföra en teknisk analys av din webbplats för att ta reda på om allt ser bra ut eller något behöver åtgärdas.

Vecka 3

Vi ses under en digital träff den 16 februari – där vi gör en avstämning och du får hjälp med eventuella frågor. I modul 3 går vi igenom hur du skapar innehåll som din målgrupp vill ha och behöver. Du lär dig identifiera den perfekta sökfrasen att optimera för och applicerar det sen på innehåll på din sajt.

Vecka 4

Du jobbar med modul 4 och sökoptimerar dina viktigaste sidor. Du får även med dig en bra checklista att använda varje gång du publicerar något nytt.

Vecka 5

Här tar vi oss igenom modul 5 och allt du behöver veta om hur länkar fungerar. Vad ska de vara bra för och hur kan du få fler länkar till din sajt?

Vecka 6

Den avslutande digital träffen hålls den 9 mars – där vi sammanfattar kursen och tar upp frågor. Under sista veckan jobbar vi med den sjätte modulen som ger dig grundläggande kunskaper i Google Analytics och Search Console för att du ska kunna följa upp dina resultat framöver.

Ps. Du får mest ut av onlinekursen om du har tillgång till en hemsida att öva på. Din egen, företaget du jobbar på eller någon annans.

Det här ingår:

Digitala träffar & mejl

Uppgifter & exempel

Privat Facebookgrupp

Nästa kurs börjar 1 februari 2021.


Kunskap, verktyg och tips som ger konkreta resultat

Redan 2014–2015 började jag sökoptimera innehållet på min blogg och sedan dess har min trafik tredubblats till följd av det arbete jag lagt ner. Tack vare detta blev bloggen en av mina inkomstkällor (som förra året på egen hand drog in över 150 000 sek) och grunden i att jag startade företag.

Idag är bloggen fortfarande en av mina viktigaste kanaler för att nå ut och det jag publicerar dör inte efter en dag eller en vecka utan lever vidare i flera år.

Här är ett exempel på hur mycket mer söktrafik (besökare som kommer via Google) jag hade i januari 2020 jämfört med januari 2019.

En ökning på 57 procent.

Om jag jobbade uteslutande med SEO skulle den här siffran kunna vara ännu högre. Jag har dock valt att kombinera olika typer av innehåll och publicerar både sökoptimerat innehåll och innehåll mer riktat till dem som redan följer mig och självmant kikar in på bloggen.

Knepet är inte att jobba mer eller producera mer innehåll – knepet är att göra det smartare.

Jag ser fram emot att få hjälpa dig under dessa veckor och se till att du lär dig allt om SEO för att kunna ta tillvara dess fördelar för din business eller blogg!

Jennifer


Med sitt tydliga och välorganiserade material lotsade Jennifer mig genom grunderna i sökoptimeringens djungel. Oavsett om du vill lära dig mer om SEO som privatperson eller för företagets räkning är kursen verkligen en investering som lönar sig. Rekommenderas varmt!

Ann-Sofi Björklund, Företagare

Efter avslutad kurs:

 • Kan du grunderna i sökoptimering och förstår hur Google fungerar
 • Har du koll på SEO:n för din egen webbplats och har redan kommit en bra bit på vägen
 • Har du kunskap i både det tekniska och det innehållsmässiga som sökoptimering handlar om och kan sökoptimera en webbplats
 • Vet du vad som krävs för att dyka upp bland toppen i Googles sökresultat och hur du tar dig dit
 • Skapar du ännu bättre innehåll som din målgrupp vill läsa och dela vidare
 • Kan du genomföra en lyckad nyckelordsanalys och du känner till knepen och verktygen för att hitta nya kreativa innehållsidéer
 • Har du kunskap om hur du kan ta tillvara på redan publicerat material och sökoptimera det
 • Förstår du hur länkar fungerar och vilken betydelse de har för SEO, dessutom vet du hur du kan få nya länkar till din webbplats
 • Sitter du på alla förutsättningar för att på sikt få fler besökare till din webbplats (som kan bli kunder eller återkommande läsare)
 • Känner du till grunderna i Google Analytics och Search Console för att kunna följa upp dina resultat
 • Och du känner dig inspirerad att fortsätta jobba med din webbplats!

Det här ingår i SEO-kursen:

 • Personlig handledning genom tre digitala träffar samt privat Facebookgrupp där du får stöd och support från mig samt andra kursdeltagare
 • Pedagogisk information och guider i textformat som är lätta att förstå och ta till sig
 • Uppgifter och checklistor som ser till att jobbet blir gjort
 • Arbetsblad och smarta verktyg som du har nytta av också i framtiden
 • Tydliga och konkreta exempel (både verkliga och fiktiva)
 • Särskilda tips för WordPress, Squarespace och Wix
 • Veckovisa mejl
 • Tillgång till allt material från den 1 februari och du får behålla allt material efter kursens slut

Nästa SEO-kurs 1 februari 2021 – gör din intresseanmälan redan nu!

Vanliga frågor och svar

När går onlinekursen nästa gång?

Efter kursen som börjar den 1 februari 2021 finns ännu inget bestämt datum för nästa onlinekurs.

Jag kommer kanske inte ha så mycket tid under kursens veckor, kan jag ändå gå kursen?

Det går bra. Du får behålla allt material och kan fortsätta att gå igenom kursen efter kursens slutdatum. Materialet är framtaget för att du ska kunna gå igenom det på egen hand.

Hur mycket tid förväntas jag lägga ner under kursens veckor?

De 6 modulerna beräknas ta ungefär 2 timmar vardera men de kan också gå snabbare eller dröja längre beroende på din specifika situation. Du kan också gå igenom kursen i en snabbare takt eller välja att lägga ner mer tid.

Vad kostar SEO-kursen?

290 euro ex. moms. Gör en föranmälan så får du en bonus (värd 89 euro) på köpet!


Söker du efter något?