SEO-KURS

Av och med Jennifer Sandström

Företagare, bloggare eller marknadsförare? Den här kursen är skräddarsydd för dig!

Vill du gå från att vara nybörjare till att ha kommit igång med din hemsidas SEO?

Få koll, sätt igång och få reda på exakt hur du ska locka besökarna och kunderna till dig.

Kursen för dig som

 • Vill öka trafiken till din hemsida och få kunderna eller läsarna att hitta dig – utan att behöva jaga dem
 • Vill sälja – på ett smartare sätt
 • Behöver konkreta tips och verktyg för att skapa ännu bättre innehåll som når just din målgrupp

Du har tänkt att du borde lära dig SEO, men vet inte var du ska börja? Låt 2022 bli året när du äntligen tar tag i ditt mål!

Mitt namn är Jennifer Sandström och jag har jobbat med SEO sedan 2014. Både i startupvärlden och som egenföretagare där jag coachat närmare hundra företagare och bloggare.

Vad som krävs och hur du bäst tar tillvara på möjligheterna SEO innebär – det lär jag dig!

”Jag rekommenderar varmt Jennifers kurs för alla som vill komma igång med SEO! Kursen är väl genomtänkt, konkret och med tydliga arbetsuppgifter. Jag har lärt mig skapa bättre innehåll och driva mer relevant trafik till mitt företags nätsidor."

– Mia Holm, Restyle.fi

SEO-kurs

Omtyckt onlinekurs där du lär dig grunderna och kommer igång med din SEO!

Genom sex moduler lär du dig det viktigaste inom sökoptimering. Men du får inte bara kunskapen du behöver utan kommer också en bra bit på vägen i ditt arbete för att skapa bättre innehåll, få nya kunder och återkommande besökare.

Du får tillgång till pedagogiskt material, uppgifter och exempel som hjälper dig få koll på din SEO och börja sökoptimera din sajt. Med personlig handledning, veckovisa mejl och en sluten Facebookgrupp ser vi till att jobbet blir gjort!

Företagare och marknadsförare har redan gått kursen
43 +

Ett FÅTAL PLATSER VARJE MÅNAD

Det här innehåller din digitala kurs:

Vecka ett och två

Under första veckan bekantar du dig med materialet och jobbar med modul ett. Du lär dig grunderna i sökoptimering, vad det handlar om och hur sökmotorn Google fungerar. Du får även skaffa några värdefulla SEO-verktyg.

Vecka två går du över till modul två och teknisk SEO. Du gör en teknisk analys av din webbplats för att ta reda på om något behöver åtgärdas.

Vecka tre och fyra

Den tredje veckan jobbar du med modul tre som går igenom hur du skapar innehåll din målgrupp vill ha och behöver. Du lär dig identifiera den perfekta sökfrasen att optimera för och applicerar det direkt på innehåll på din sajt.

Under den fjärde veckan går du in på modul fyra och här får du sökoptimera dina viktigaste sidor och produkter. Du får även med dig en bra checklista att använda framöver.

Vecka fem och sex

Under vecka fem fortsätter du jobba med den fjärde modulen.

Den sjätte veckan går du vidare in i modul fem och lär dig allt du behöver veta om hur länkar fungerar. Vad ska de vara bra för och hur kan du få fler länkar till din sajt? Du lär dig ett tänk som är guldvärt att ha med framöver och som kommer påverka hur du bygger upp din sajts SEO över tid.

Vecka sju och åtta

Vecka sju innebär den sista och sjätte modulen som ger dig grundläggande kunskaper i Google Analytics och Search Console för att du ska kunna följa upp dina resultat framöver. Här måste du veta vad du ska kolla på för att kunna dra lärdom av vilka besökare som hittar till dig och vilka sidor de besöker.

Under vecka 8 har du chans att ta ikapp om du behöver och du får även göra ett slutquiz för att testa dina kunskaper. Sen är du redo att möta världen på egen hand och kan känna dig nöjd över att äntligen ha kommit igång med din hemsidas SEO.

Ps. Du får mest ut av kursen om du har tillgång till en hemsida att öva på. Din egen, företaget du jobbar på eller någon annans.

”Kursen var väldigt värdefull och blev verkligen en spark i baken att ta tag i saker som borde ha blivit gjorda för länge sen! Men med Jennifers kloka tankar och kunskap, så blev sidorna mycket bättre än om jag hade gjort dom från början. Och jag har redan börjat se resultat av tiden jag lagt på detta! Väldigt uppmuntrande!!”

— Emilia Dalén, Fotograf

Allt det här ingår

Personliga konsultationer och mejl

Någon som håller dig ansvarig, du får svar på din frågor och hjälp att slutföra kursen.

Uppgifter & exempel

Ser till att din hemsida blir sökoptimerad under kursens gång.

Privat Facebook-grupp

För löpande support.

Kursen går löpande, men med begränsat antal platser.

Kunskap, verktyg och tips som ger dig konkreta reslutat

Redan 2014–2015 började jag sökoptimera innehållet på min blogg och sedan dess har min trafik tredubblats till följd av det arbete jag lagt ner. Tack vare detta blev bloggen en av mina inkomstkällor och grunden i att jag startade företag.

Idag är bloggen fortfarande en av mina viktigaste kanaler för att nå ut och det jag publicerar dör inte efter en dag eller en vecka utan lever vidare i flera år.

Här är ett exempel på hur mycket mer söktrafik (besökare som kommer via Google) jag hade i januari 2020 jämfört med januari 2019.

En ökning på 57 procent.

Om jag jobbade uteslutande med SEO skulle den här siffran kunna vara ännu högre. Jag har dock valt att kombinera olika typer av innehåll och publicerar både sökoptimerat innehåll och innehåll mer riktat till dem som redan följer mig och självmant kikar in på bloggen.

Knepet är inte att jobba mer eller producera mer innehåll – knepet är att göra det smartare.

Jag ser fram emot att få hjälpa dig under dessa veckor och se till att du lär dig allt om SEO för att kunna ta tillvara dess fördelar för din business eller blogg!

Jennifer

”Jennifer är proffsig, lyhörd, kunnig och strukturerad. Hon anpassade allt efter gruppen där alla deltagare kom från olika branscher och hade olika mycket erfarenhet. Efter kursen kommer jag ha stor användning för allt mitt sparade material. Det enda jag saknar är att kunna ha en Jennifer i miniatyr på axeln som vägledare när jag bloggar…”

– Elin Fagerberg, Företagare & bloggare

Efter avslutad kurs:

 • Kan du grunderna i sökoptimering och förstår hur Google fungerar
 • Har du koll på SEO:n för din webbplats (startsida, undersidor, bloggartiklar och produkter) och har redan kommit en bra bit på vägen
 • Har du kunskap om både det tekniska och det innehållsmässiga som sökoptimering handlar om och kan sökoptimera en webbplats
 • Vet du vad som krävs för att dyka upp bland toppen i Googles sökresultat och hur du tar dig dit
 • Skapar du ännu bättre innehåll som din målgrupp vill läsa och dela vidare
 • Kan du genomföra en lyckad nyckelordsanalys och du känner till knepen och verktygen för att hitta nya kreativa innehållsidéer
 • Har du kunskap om hur du kan ta tillvara på redan publicerat material och sökoptimera det
 • Förstår du hur länkar fungerar och vilken betydelse de har för SEO, dessutom vet du hur du kan få nya länkar till din webbplats
 • Sitter du på alla förutsättningar för att på sikt få fler besökare till din webbplats (som kan bli kunder eller återkommande läsare)
 • Känner du till grunderna i Google Analytics och Search Console för att kunna följa upp dina resultat
 • Och du känner dig inspirerad att fortsätta jobba med din webbplats!

Det här ingår i SEO-kursen:

 • Åtta veckors kurs med personlig handledning
 • Tillgång till allt material från kursens startdatum och du behåller allt material efter kursens slut
 • Pedagogisk information och guider i textformat som är lätta att förstå och ta till sig
 • Uppgifter och checklistor som ser till att jobbet blir gjort
 • Arbetsblad och smarta verktyg som du har nytta av också i framtiden
 • Tydliga och konkreta exempel (både verkliga och fiktiva)
 • Särskilda tips för WordPress, Squarespace och Wix
 • Tillgång till en sluten Facebook-grupp där du får support från mig, samt andra kursdeltagare
 • Mejl varje vecka med extra tips och pepp
 • Avslutande test, samt diplom

Säkra din plats här nu:

SEO-kurs

Självstudier. Gå kursen på egen hand.
349
290
 • Åtta veckors kurs (självstudier)
 • Allt kursmaterial, som du behåller efter kursen
 • Mejl varje vecka med extra tips och pepp
just nu

SEO-kurs

Inklusive personlig handledning.
690
 • Tre personliga konsultationer à 30 min
 • Privat Facebook-grupp för support
 • Mejl varje vecka med extra tips

Vanliga frågor och svar

SEO-kursen går löpande och du kan hoppa på när du vill. När du anmäler dig senast onsdag, påbörjar du kursen måndagen veckan efter. Eller meddelar mig om du önskar börja kursen ett specifikt datum senare.

Du kan anmäla dig när som helst och påbörja kursen måndag veckan efter du anmält dig (anmäl dig senast onsdag för att starta kursen måndag veckan efter).

Om du vill och behöver lära dig grunderna i SEO så passar kursen dig. Men den är särskilt framtagen för dig som är egenföretagare eller jobbar på ett litet företag, driver en blogg eller jobbar inom marknadsföring.

Här kan du se några tidigare kursdeltagare och vad de gör.

Det är alltid svårt att avgöra nybörjarnivå vad gäller SEO. Man kan ha koll på vissa delar men ha missat andra. Eftersom det är viktigt att vara medveten om grunderna inom alla områden som kursen går igenom kan det ändå vara givande att gå kursen.

Om du är osäker på om kursen är rätt nivå för dig, mejla mig gärna på jenn@jennifersandstrom.se så kan jag hjälpa dig ta reda på det!

Spana även in de SEO-tjänster jag erbjuder för en skräddarsydd analys.

De personliga konsultationerna tar 30 minuter vardera och de sex modulerna beräknas ta ungefär tre–fyra timmar vardera. Det går även åt lite tid för veckovisa quiz, samt sluttestet. Vissa av modulerna kan gå snabbare eller dröja längre beroende på din specifika situation. Du kan också lägga ner mer tid under kursen beroende på hur mycket innehåll du har på din sajt som du vill arbeta med.
 
Vi bokar in samtalen en tid som passar dig, till exempel förmiddag eller eftermiddag. Ett samtal i början, ett efter halva kursen och ett mot slutet. Du får mer information vid kursstart.
Det går bra. Du får behålla allt material och kan fortsätta att gå igenom kursen efter kursens slutdatum. Materialet är framtaget för att du också ska kunna gå igenom det på egen hand.

Sagt av tidigare deltagare: