SEO-KURS

Av och med Jennifer Sandström

Företagare, bloggare eller marknadsförare? Den här kursen är skräddarsydd för dig!

Jobba smartare, inte hårdare
– lär dig de viktigaste SEO-knepen för att öka och driva relevant trafik till din webb.

Kursen för dig som

 • Vill få kunderna eller läsarna att hitta till dig – utan att behöva jaga dem
 • Har en hemsida du vill nå ut med
 • Vill sälja mer – på ett smartare sätt
 • Behöver konkreta tips och verktyg för att skapa ännu bättre innehåll som når ut till just din målgrupp
 • Vill öka trafiken till din hemsida med relevanta besökare och potentiella kunder

Har du tidigare tänkt att du borde lära dig mer om sökoptimering, men varit osäker på hur du ska börja?

Låt 2022 bli året när du äntligen tar tag i ditt mål!

Mitt namn är Jennifer Sandström och jag har jobbat med SEO sedan 2014. Både i startupvärlden och som egenföretagare där jag coachat ett sjuttiotal företagare och bloggare.

Förutom att veta vad som krävs, vet jag hur du bäst tar tillvara på möjligheterna SEO innebär – och det är det jag vill lära dig!

”Jag rekommenderar varmt Jennifers kurs för alla som vill komma igång med SEO! Kursen är väl genomtänkt, konkret och med tydliga arbetsuppgifter. Jag har lärt mig skapa bättre innehåll och driva mer relevant trafik till mitt företags nätsidor."
– Mia Holm, Restyle.fi

SEO-kurs

Omtyckt onlinekurs i SEO där du lär dig grunderna på åtta veckor!

Genom sex moduler lär du dig det viktigaste inom sökoptimering. Du kommer en bra bit på vägen i ditt arbete för att skapa bättre innehåll, få nya kunder och återkommande besökare.

Du får tillgång till pedagogiskt material, uppgifter och exempel som hjälper dig få koll på din SEO. Med personlig handledning, digitala träffar, mejl och en sluten Facebookgrupp ser vi till att jobbet blir gjort!

Kursstart 14 september 2021

Det här innehåller din digitala kurs:

Vecka ett och två

Vi inleder med en digital träff (14 september) där du blir introducerad till kursen och får presentera dig själv. Under första veckan bekantar du dig med materialet och jobbar med modul ett. Du lär dig grunderna i sökoptimering, vad det handlar om och hur sökmotorn Google fungerar. Du får även skaffa några verktyg.

Vecka två går vi över till modul två och teknisk SEO. Du gör en teknisk analys av din webbplats för att ta reda på om något behöver åtgärdas.

Vecka tre och fyra

Den tredje veckan börjar vi med en andra träff (28 september) och gör en avstämning där du också får svar på frågor. Resten av veckan jobbar du med modul tre som går igenom hur du skapar innehåll din målgrupp vill ha och behöver. Du lär dig identifiera den perfekta sökfrasen att optimera för och applicerar det sen på innehåll på din sajt.

Under den fjärde veckan fortsätter du med modul fyra och sökoptimerar dina viktigaste sidor. Du får även med dig en bra checklista att använda framöver.

Vecka fem och sex

Under vecka fem är det dags för oss att ses igen (12 oktober). Vi sammanfattar modulerna så här långt och bollar idéer kring sökord. Du fortsätter jobba med den fjärde modulen.

Den sjätte veckan går du vidare in i modul fem och lär dig allt du behöver veta om hur länkar fungerar. Vad ska de vara bra för och hur kan du få fler länkar till din sajt?

Vecka sju och åtta

Vecka sju innebär den sista och sjätte modulen som ger dig grundläggande kunskaper i Google Analytics och Search Console för att du ska kunna följa upp dina resultat framöver.

Den avslutande digital träffen hålls under sista veckan, den 2 november. Vi avslutar kursen, sammanfattar och tar upp eventuella funderingar. Sen är du redo att möta världen på egen hand med dina nya SEO-kunskaper!

Ps. Du får mest ut av kursen om du har tillgång till en hemsida att öva på. Din egen, företaget du jobbar på eller någon annans.

”Kursen var väldigt värdefull och blev verkligen en spark i baken att ta tag i saker som borde ha blivit gjorda för länge sen! Men med Jennifers kloka tankar och kunskap, så blev sidorna mycket bättre än om jag hade gjort dom från början. Och jag har redan börjat se resultat av tiden jag lagt på detta! Väldigt uppmuntrande!!”
— Emilia Dalén, Fotograf

Allt det här ingår

Digitala träffar och mail

Uppgifter & exempel

Privat facebookgrupp

Senaste kursen började 14 september. Skriv upp dig på väntelistan.

Kunskap, verktyg och tips som ger dig konkreta reslutat

Redan 2014–2015 började jag sökoptimera innehållet på min blogg och sedan dess har min trafik tredubblats till följd av det arbete jag lagt ner. Tack vare detta blev bloggen en av mina inkomstkällor och grunden i att jag startade företag.

Idag är bloggen fortfarande en av mina viktigaste kanaler för att nå ut och det jag publicerar dör inte efter en dag eller en vecka utan lever vidare i flera år.

Här är ett exempel på hur mycket mer söktrafik (besökare som kommer via Google) jag hade i januari 2020 jämfört med januari 2019.

En ökning på 57 procent.

Om jag jobbade uteslutande med SEO skulle den här siffran kunna vara ännu högre. Jag har dock valt att kombinera olika typer av innehåll och publicerar både sökoptimerat innehåll och innehåll mer riktat till dem som redan följer mig och självmant kikar in på bloggen.

Knepet är inte att jobba mer eller producera mer innehåll – knepet är att göra det smartare.

Jag ser fram emot att få hjälpa dig under dessa veckor och se till att du lär dig allt om SEO för att kunna ta tillvara dess fördelar för din business eller blogg!

Jennifer

”Jennifer är proffsig, lyhörd, kunnig och strukturerad. Hon anpassade allt efter gruppen där alla deltagare kom från olika branscher och hade olika mycket erfarenhet. Efter kursen kommer jag ha stor användning för allt mitt sparade material. Det enda jag saknar är att kunna ha en Jennifer i miniatyr på axeln som vägledare när jag bloggar…”
– Elin Fagerberg, Företagare & bloggare

Efter avslutad kurs:

 • Kan du grunderna i sökoptimering och förstår hur Google fungerar
 • Har du koll på SEO:n för din egen webbplats och har redan kommit en bra bit på vägen
 • Har du kunskap om både det tekniska och det innehållsmässiga som sökoptimering handlar om och kan sökoptimera en webbplats
 • Vet du vad som krävs för att dyka upp bland toppen i Googles sökresultat och hur du tar dig dit
 • Skapar du ännu bättre innehåll som din målgrupp vill läsa och dela vidare
 • Kan du genomföra en lyckad nyckelordsanalys och du känner till knepen och verktygen för att hitta nya kreativa innehållsidéer
 • Har du kunskap om hur du kan ta tillvara på redan publicerat material och sökoptimera det
 • Förstår du hur länkar fungerar och vilken betydelse de har för SEO, dessutom vet du hur du kan få nya länkar till din webbplats
 • Sitter du på alla förutsättningar för att på sikt få fler besökare till din webbplats (som kan bli kunder eller återkommande läsare)
 • Känner du till grunderna i Google Analytics och Search Console för att kunna följa upp dina resultat
 • Och du känner dig inspirerad att fortsätta jobba med din webbplats!

Det här ingår i SEO-kursen:

 • Åtta veckors kurs med personlig handledning
 • Tillgång till allt material från kursens startdatum och du behåller allt material efter kursens slut
 • Pedagogisk information och guider i textformat som är lätta att förstå och ta till sig
 • Uppgifter och checklistor som ser till att jobbet blir gjort
 • Arbetsblad och smarta verktyg som du har nytta av också i framtiden
 • Tydliga och konkreta exempel (både verkliga och fiktiva)
 • Särskilda tips för WordPress, Squarespace och Wix
 • Fyra digitala träffar/workshops
 • Tillgång till en sluten Facebook-grupp där du får stöd och support från mig, samt andra kursdeltagare under hela kursen
 • Mejl varje vecka med extra tips och pepp
 • Avslutande test, samt diplom

Håll utkik efter nästa kurs.

Skriv upp dig på väntelistan inför nästa kursstart!

Vanliga frågor och svar

När går onlinekursen nästa gång?

Kusen går nästa gång den 14 september 2021. Efter det finns inte ännu något utsatt datum för en eventuell nästa omgång.

När måste jag senast anmäla mig?

Anmälan stänger 7 september, men det finns ett begränsat antal deltagare.

Vem passar SEO-kursen för?

Om du vill och behöver lära dig grunderna i SEO så passar kursen dig. Men den är särskilt framtagen för dig som är egenföretagare eller jobbar på ett litet företag, driver en blogg eller jobbar inom marknadsföring.

Här kan du se några som tidigare gått kursen och vad de gör.

Är kursen bara för nybörjare? Jag är egentligen ute efter en ”nästa” nivå.

Det är alltid svårt att avgöra nybörjarnivå vad gäller SEO. Man kan ha koll på vissa delar men ha missat andra. Eftersom det är viktigt att ha koll på och vara medveten om grunderna inom alla områden som kursen går igenom kan det ändå vara givande att gå igenom kursen.

Om du är osäker på om kursen är rätt nivå för dig, mejla mig gärna på jenn@jennifersandstrom.se så kan jag hjälpa dig ta reda på det!

Spana även in de SEO-tjänster jag erbjuder för en skräddarsydd analys.

Hur mycket tid förväntas jag lägga ner under kursens veckor?

Träffarna är 1.5 timmar, de sex modulerna beräknas ta ungefär tre–fyra timmar vardera och så går det lite tid för veckovisa quiz, samt sluttestet. Vissa av modulerna kan gå snabbare eller dröja längre beroende på din specifika situation. Du kan också lägga ner mer tid under kursen beroende på hur mycket innehåll du har på din sajt som du vill arbeta med.

Vilken tid är träffarna?

De fyra digitala träffarna hålls på tisdagar: 14 och 28 september, 12 oktober, samt 2 november. Klockan 15.00 finsk tid (14.00 svensk tid) – och varar en och en halvtimme.

Jag kommer kanske inte ha så mycket tid under kursens veckor, kan jag ändå gå kursen?

Det går bra. Du får behålla allt material och kan fortsätta att gå igenom kursen efter kursens slutdatum. Materialet är framtaget för att du också ska kunna gå igenom det på egen hand.