Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.
Jennifer Sandström

Allt om företagande

.

välkommen till

ett uppslagsverk av företagande

Att vara egenföretagare innebär inte bara rosa moln och friheten att bestämma själv, utan även en hel drös med ångest, tankar och tvivel. Här nedan har jag samlat allt ifrån mina bekännelser, och insikter till konkreta tips om hur du sätter struktur, guider och allas våran favorit – ekonomi. 

Jobba smartare, inte hårdare

En hjärtefråga för mig är hur man jobbar smartare istället för hårdare. Det är något jag hoppas att jag kan hjälpa dig som egenföretagare att göra genom mina guider om till exempel hur du sätter mål och struktur och konkreta verktyg och program som kan hjälpa dig i ditt företagande. Du får jättegärna dela med dig om hur du gör för att jobba smartare. 

Egenföretagare sedan 2017

Så här i efterhand känns det som det mest naturliga i världen. Som om det var exakt egenföretagare jag skulle bli. Jag startade genom att successivt avsluta min fasta anställning innan jag sommaren 2017 tog steget till heltid. Under ‘Starta eget företag' kan du läsa om mina tips till dig som sitter med just dessa tankar. 

Mål & struktur

För ett företag är struktur och målsättning A och O för att komma någonvart. Det gäller även dig som egenföretagare. Här hittar du mina bästa tips på hur man jobbar smartare, inte hårdare. 

Ekonomi

Som egenföretagare är ekonomin ofta det som tar mest tankekraft. Pengaångest, omsättning, inkomster, utgifter och bokföring. Hur höjer man sina priser och hur tar man betalt av vänner? Jag skriver öppet om ämnet.

Starta eget företag

Står du och velar mellan att starta eget företag? Jag själv har gått igenom processen och här hittar du mina inlägg om vad man bör tänka på, att våga och hur fantastiskt det är att följa sin dröm. 

Tankar & insikter som företagare

Att vara egenföretagare innebär ständigt nya utmaningar och man stöter på en del tankar och insikter längs vägen. Här finner du mina. 

En företagares bekännelser

Livet som egenföretagare bjuder på det ena och det andra. Vilka är mina mest pinsamma misslyckanden och hur mycket har det kostat mig? 

Tips till dig som företagare

Här tipsar jag om allt från virtuella assistenter, checklistor och konferenser som egenföretagare till att jobba hemifrån och semester. 

Verktyg, program & guider

Konkreta verktyg, program och guider som rör företagande. Med allt från hur du startar en podcast till hur du trackar din arbetstid. 

Allt inom företagande

Letar du inte efter något speciellt eller vill se hela utbudet? Då kan du välja att se alla mina inlägg inom företagande här.

Det senaste inom företagande…

Mina företagsmål för 2022

När jag bläddrade fram till sida 15 och läste första uppgiften under avsnittet “Mål för 2022” i Mitt Företagsår brast jag ut i skratt. “Lista

Läs mer »

"Mitt Företagsår"

Tillsammans med Kugge och vårt koncept “Let me create” utvecklade vi under ett par år ‘Mitt Företagsår' – två arbetsböcker som hjälper dig som företagare att reflektera över året som gått och planera inför nästkommande.