Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Den här höstens alla uppdrag och jobb

Räknas det ännu som höst? När går hösten över i vinter när det inte finns någon måttstock med snömängd att ta till?

Ny månad är det i alla fall. Och i början av varje månad sätter jag mig ner för att planera. Ser kort tillbaka på hur förra månaden gick (vanligtvis gick den som bäst de två första veckorna och sen lite mer utför). Skrev en sammanfattning av oktober här.

För att sen sätta en vattentät plan för månaden jag har framför mig.

Men människa, vilken hängivenhet!

Tänker ni nu. Men då kan jag lugna er med att det här är ingenting jag gör helt på eget bevåg. Nej, jag behöver minsann någon som styr upp det och håller i tyglarna. Det är det alltså friday lab som gör och fantastiska Maja. Och vi har gjort detta tillsammans i över ett år nu.

Planera och reflektera är det jag tycker ger som mest vad gäller jobb och företagande, men också det som är svårast att se till att det blir av.

Igår gjorde vi en plan för november. Och hur går den här hösten (eller om det nu är vinter) egentligen?

Ekonomiskt går inte bara hösten utan det här året helt okej, med tanke på omständigheterna. Det hade kunnat vara bättre. Men det går inte heller någon nöd på mig. Fick i somras ett tacksamt stöd från staten (eller staden eller vem det nu var som gav ut det) på 2000 euro.

Min bror uttryckte det också bra när jag (som vanligt) stressade upp mig över något (i det här fallet ekonomin): men du kanske bara ska ta det lite lugnt?

Så det har jag haft med mig, eller åtminstone försökt ha med mig. Jag har alltså inte heller varit desperat efter jobb (vilket är ditt bästa förhandlingsläge, mer på det temat en annan dag).

Hösten har därför haft ett ok arbetstempo. Och framför allt har jag gjort så väldigt roliga saker. Om jag ska vara ärlig, mot mig själv, har jag nog jobbat ganska mycket.

Här är vad jag pysslat och pysslar med den här hösten

Let me create – just nu skapar vi två produkter för företagare. Som vi ska lansera PÅ MÅNDAG. Oops.

▷ Har, eller håller egentligen på, att avsluta den andra SEO-kursen som började i september. Har ett par samtal och textfeedback med deltagare kvar ännu.

Får jag bara stanna upp här en stund och säga hur märkligt det känns att få jobba med HELT EGNA projekt? Alltså inte för en kund som beställer och jag levererar? Utan att göra saker som jag skapat själv liksom (precis som bloggen varit under alla år). Hade ingen aning att det här året skulle bli så mycket sånt som det blivit.

Skriver texter om smarta startup-företag som erbjuder nya tekniska lösningar för en gammeldags bransch.

Översättningar gör jag också varje månad för en kund. Tog den här bilden för vår hemsida där just översättningar är en av våra tjänster, när jag var hos storebror. Hans sambo har massor med böcker, även ordböcker. Vackra va?

▷ Ett par bloggsamarbeten.

Skickat ut ett mejl till mejllistan, det såg ut så här. Är drygt 300 som prenumererar. Känns KUL att det ökat och det ger också mer motivation till att skapa dessa mejl.

Vill du också få mina mejl?

Skickar offerter! Men grejen med offerter är att det lika ofta som det blir ett ja också blir ett nej. Vi har i alla fall redan fått ett par roliga förfrågningar sen vi lanserade Let me create. Det måste vi ju fira!

Följ oss förresten på Instagram.

Analyserar lite SEO-data för en kund. Älskar att analysera data. Alltså typ Google Analytics-data. Se vilka som besökt sajten, hur de hittat dit och sånt.

▷ Jobbar på den här bloggens egna SEO också. Där finns faktiskt ganska mycket att göra. Skomakarens barn ja, som jag skrev om i månadens mejl.

Den stora frågan jag funderar på nu är, borde jag investera i någon sorts fotolampor? Softbox? Vad heter det ens? Och hur mycket ska man lägga? Har du något tips eller så, så är det välkommet. 📸

Vi hörs.

FÖLJ:

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.