Jennifer sandström

Grattis mamma ❤︎

Det bästa med att hemresan till Finland blev framskjuten var att jag fick vara här den helgen min mamma fyller 60. Vilket är just idag.

Så i fredags åkte vi ner till storebror i Luleå och igår dukades det upp för fest!

Vi klädde oss i matchande färger enligt säsong så som vi alltid gör när vi ses. Haha, nej. Det gör vi förstås inte. Men visst matchade vi fint?

Dukningen var lika fin den.

Det här rummet är för övrigt fyllt med gitarrer, fioler, flöjter, ett piano och lite andra instrument + det trumset som min bror har i sitt kontorsrum. Vilket drömhem! I vardagsrummet finns en enorm bokhylla, ett minibibliotek.

Min storebrors sambo Sandra är fantastisk på att laga mat (jag har, som ni förstår, varit skicklig på att locka till mig duktiga kockar i min omgivning). Så hon stod för den trerätters som det bjöds på.

Först ut jordärtskockssoppa med kallrökt lax, timjan och citronolja.

Till varmrätt kycklingrullader med potatispuré och kantarellsås.

Till efterrätt pumpapaj med apelsingrädde. Förvånad över hur gott det var. Jag är lite skeptisk till pumpa så hade inte ätit detta tidigare, men det var riktigt bra!

Fyller man år får man paket. Men jag och T fick också en vattenkanna i GULD. Lyckan! Nu kan vi pensionera den gamla vinflaskan vi har hemma.

Mamma fick smycken, en bok och en ritplatta! Och så den stora överraskningen: en fotobok som jag pusslat ihop innehållandes maaassor av bilder och minnen från maaassor av släkt och vänner. Kanske den bästa presentidén jag någonsin fått och verkställt. Det var så kul att se när hon började bläddra i boken och såg bilder med olika vänner, innan hon insåg att det inte bara var ihopslängda bilder utan texter från alla med minnen och hälsningar också!

Grattis fina fina mamma ❤︎

Känns ganska bra att jag numera typ kan ta tåget direkt till hela min familj som samlat sig i Norrbotten. De är ju mina favoriter att hänga med.

FÖLJ:

4 svar

  1. Jag kunde inte vara på min dotter Kerstins och Jespers födelsedagskalas.Men Sandra är toppen! Vi borde göra en matlagnings tävling inom släkten./Ellen från fjällen

  2. Innan Corona, fanns en plan att ta med mina kära på en utomlandsresa (ingen skulle våga protestera). Nu blev det istället en underbar kväll med de jag älskar mest. Ja mor Ellen, älskar dig också även om du inte kunde vara med, gäller även min syster med familj och andra.
    Men att få fira min 60 årsdag, i en villa, i Luleå, Norrbotten, med barn och deras respektive, med min Sture och många fler…det var något jag i min vildaste fantasi inte hade kunnat räkna ut i början av detta år, 2020! Stort Tack!

    1. Du har ju fortfarande det kortet att dra, din 60-årsresa, när det kan bli av igen 😉❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.