Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Månadssammanfattning – mars

Jag vet inte vad vi kommer minnas av den här tiden, hur vi kommer se tillbaka på den, eller hur vi kommer prata om den. Men jag vet att den kommer sätta spår som inte kommer blekna på länge. Vi kommer minnas det i alla event, högtider och tillställningar som ställdes in eller blev framskjutna, statistik i bloggsiffror och inkomster eller som bara en så sak när man går igenom arkivet av bilder och undrar varför man fotade så himla lite i mars-april-maj osv. det där året 2020. Och så en massa andra antagligen både trevliga och mindre trevliga konsekvenser.

Jag vet också att minnen förändras med tiden och att det vi minns inte alltid var exakt vad som faktiskt hände. Och jag tänker att det oavsett är fint att skriva om känslor, tankar och vardagen i det här. Också för att minnas.

Så här kommer en sammanfattning av mars, som blev något vi absolut inte väntade oss eller någonsin kunnat föreställa.

En bild från för ett år sen.

Månadssammanfattningen följer den vanliga mallen med samma rubriker som innan.

Månadens känsla:

Jag gick in i månaden med lite stress inombords och hade bara några dagar tidigare bestämt mig för att försöka meditera varje morgon. Nu är vi inne på 37 dagar i rad. Och det hjälper, även om mycket av den stress jag tidigare kände plötsligt inte längre är aktuell på samma sätt, så hjälper det mot allt den andra som mars kastade oss in i.

I början tyckte jag kvällarna var jobbiga och då kom ångesten när surrealismen blev för stor. Men det har övergått i ett sorts lugn och en trygghet som nästan är svår att beskriva. Jag känner mig liksom inte besviken över någonting utan känner mer ett enda stort: det är vad det är.

Jag blir vanligtvis både besviken på människor och situationer som inte möter mina (ibland lite för höga) förväntningar. Men med något så stort som detta blir allting trivialt. Att jag inte får fira påsk i Gällivare blir plötsligt så betydelselöst när hela världen tumlar runt i en tornado.

Och såklart påverkar det att mina nära och kära mår bra, att min ekonomi är tryggad, att jag får umgås med min kille 24/7. Tacksamheten för det som är blir helt enkelt större än vad besvikelsen för det som inte är skulle kunna vara. Plus att jag råkar vara en person som är så pass lagom del introvert och extrovert att jag 1. älskar att vara hemma och 2. hörs med vänner och familj flera gånger per dag.

Men tror att det viktigaste är att tillåta sig att känna. Jag ifrågasätter dagligen mitt lugn, varje gång jag möts av dramatiska nyhetsrubriker och vänner som uttrycker panik och ångest över nya beslut, men landar i att mitt lugn antagligen hjälper mer än det skadar. Och på samma sätt är det viktigt att få känna sig besviken, ledsen och tycka att det är fett jävla jobbigt.

Månadens highlights:

* Födelsedagen den 5 mars. Veckan innan allt eskalerade fullständigt fick jag fira den finaste av födelsedagar på länge faktiskt. Kugge bjöd på frukost på Kämp, min kille överraskade med prinsesstårta på sängen, en nice cocktialbar, Restaurang Grön (Michelin!!) och en Apple Watch (what!). Och Tanja bjöd på en dagsbio där vi såg Frozen 2 – som var en förvånansvärt magisk upplevelse.

* Alla onlinedejter! Dels med Friday Lab, under mars har vi avhandlat temat ekonomi på olika sätt, haft fikor och aws – och det känns bara så fint att få ha det här gänget, lite extra mycket just nu. Är väldigt tacksam för allt Maja och Peppe gör! Och dels med alla vänner som också är öppna för detta sätt att umgås, och Kugge som t.ex. ordnade bokrelease!

Från min födelsedag förra året, insåg att jag inte fotade särskilt mycket med min kamera då heller. Mars i Helsingfors är inte så fotovänligt och kanske en vanligtvis ganska jobbintensiv månad?

Månadens roligaste:

* Inledde trots allt mars med att gå på en kurs och göra en blomkrans till dörren. Den hänger nu på väggen dock, den är ganska fin där med. Kanske bättre att få se på den typ jämt istället för att den hänger på dörren? Måste kanske göra en till!

* Att träna med mamma och moster över video. Jag såg på passet och instruerade dem, haha. När gör vi detta igen? Snart hoppas jag!

* Kugge har lärt mig brädspelet carcassonne, och det är SÅ kul! Vi spelar över nätet och jag investerade till och med i ett premiumedlemskap för fyra euros.

Månadens (inställda) resor:

* Österrike och Alperna. Undra när vi ses igen?

* Workation på Kugges land. Booooooo! Behövde det för att verkligen kicka igång jobbet med min kurs. But oh well. Kändes helt okej ändå.

Det märkliga är att jag inte hade en enda resa bokad (inte ens biljetterna till Österrike var bokade). Och inte påsken, inte sommaren. Ingenting. Så till sist kom den dagen då jag äntligen kunde uppskatta min killes fantastiska prokrastinering av resebokande.

Här skulle jag och Kugge precis som förra året skapa mästerverk.

Månadens bästa:

* Solen. Seriöst, solen, du hade inte kunnat komma lägligare eller vara mer uppskattad just nu.

* Alla promenader. Har tagit 17 promenader under mars månad (45 min – 2 timmar). Går och går och går och pratar samtidigt i telefon med vänner och familj. Kanske finaste vardagsgrejen just nu.

* Läst massor och mer än vad jag konsumerat serier, varav en riktigt bra bok, men också börjat se Sveriges Mästerkock som var över förväntan (jag är inte så mycket för matlagning, men programmet är ju fantastiskt).

Månadens sämsta:

* Hmm få se… vad var det nu…. ah just det, glömde nästan! COVID-19.

Månadens avklarade mål:

* Ett blogginlägg jag ville få publicerat: off-page sökoptimering är och varför länkar är viktigt för SEO.

* Börja jobba med min kurs i sökoptimering!! YES!

* Mediterat varje dag och nästan varje morgon.

* Det som inte blivit av är följande: ett blogginlägg om resväskor som känns allt annat än relevant, så det får vänta. Företagardrömmen del 3 som förhoppningsvis kommer upp till helgen (förskjutet en vecka). Och så mormors berättelse, som jag inte alls jobbat med så som jag tänkt. Pjuh, mars var extremt på alla sätt och vis – så det är okej.

Förra året stod jag uppe i Gällivare hos Amanda och pratade om SEO.

Månadens mest lästa:

Två ämnen som var ganska populära var tydligen dessa:

* Tips för att jobba hemifrån – och vara produktiv
* Varför hanterar Sverige och Finland coronakrisen så olika?


Jag tänker ofta att allt är relativt och det här är ju ett tydligt exempel på det. Ser du tillbaka på mars som ett enda nattsvart mörker, eller finns det glimtar av glitter och kärlek där någonstans?

FÖLJ:

6 svar

  1. Ja det är lite skrämmande faktiskt och man kommer se buriker och sådant släckas ner för de inga kunder eller besöakre får, det är skrämande

    1. Jaa, känns bra att massor av saker också görs för att hjälpa och stötta – dels vad regeringen gör och dels andra företag och olika intiativ.

  2. Ja du, det har varit en minst sagt omtumlande månad. Till en början var det många frågetecken på både jobbfronten och det privata planet (att höra till riskgrupp, allmän ångest), men det mesta löste sig till slut. Nu har jag börjat acceptera läget och känner mest som du också, det är vad det är. Nu gör jag det bästa av situationen med de förutsättningar som finns. Det som gläder mig är att jag trots allt hann träffa två vänner jag inte sett på väldigt länge, innan allt eskalerade i mitten på mars.

  3. Alltid lika roligt att få ta del av andra frilansares vardag. Jag återvänder ofta hit för att få inspiration och pepp – så tack för att du delar med dig av så mycket. Din förra månad verkar onekligen händelserik även utan alla resor. Fint att kunna börja den med att göra en egen blomkrans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.