Jennifer sandström

Varför blev november så bra?

November blev sådär förvånansvärt bra. Nästan oförskämt bra kunde man tro. Tills jag öppnar min träningskalender och ser två katastrofala veckor på slutet. Tappade allt som vanligtvis går in under mina vardagsrutiner och garanterar happy feelings och en nöjd jag.

Det händer då och då. Vi ramlar av hästen – och så ska vi bara ta oss upp på den igen. När vi väl är uppe, går det lika smidigt som innan. Men steget dit, enormt. Jag märker det så tydligt, hur en bra vana direkt tar mig in på en rad bra vanor – och vice versa.

På Kämp och firade igen. Sist jag satt i den här trappan var stunden innan ALLT förändrades.

Vanor är överlag något jag funderat massor på det senaste året, och jag märker hur mäktiga de är. Vanorna alltså. På flera sätt. Enkelt och snabbt faller vi in i gamla mönster när något går lite fel eller vardagen blir annorlunda. Och när vi väl lyckas få in en ny liten liten vana, kan den påverka allt vi gör.

Novembers känsla:

Men utöver att hälsan hamnade längst ner på priolistan så var det alltså en bra novembermånad (och avslutade faktiskt starkt med ett träningspass 7.30 på morgonen sista november). På mitt papper för att kort sammanfatta månaden och planera för december skrev jag så här.

Stolt över: fått så mycket gjort – som jag velat göra. Både jobbsaker och mysiga saker. Och HUR lyckades jag? Tack vare planering. Alltid tack vare planering.

Resultatet? Jag är ganska trött nu. November var hur lång som helst. Och gick jättesnabbt.

Novembers bästa & roligaste:

🙏 Att vara borta så länge – och få komma hem igen. Som om jag fyllts med energi för att orka en pandemivinter. Stark kom jag hem igen. Och positiv.

😍 Fira lansering av arbetsböckerna för företagare (och allt som hänt den här hösten) med afternoon tea på stans finaste hotell. Vikten av att fira när man tar sig i mål alltså – skall icke underskattas. Läs mer: därför ska du fira dina framgångar.

💁🏻‍♀️ Två stycken föreläsningar online. Okej den andra var faktiskt i torsdags, men ändå. Den ena handlade om från flygskam till alternativa resesätt – och den andra om algoritmer och SEO. Kul och inspirerande uppdrag.

🧡 KOMPISAR. Både filmkväll med bästisar (inte sett dem på så länge och nya saker händer ju hela tiden – vi hann ta ikapp lite, men också se Pochahontas) och middagar med andra vänner.

Det kändes som om vi hann leva en stund nästan som vanligt innan vi gick in i karantänbubblor igen. Det var guld – och gav energi. Nu myser jag av att få vara hemma.

Sämst i november:

Ja det var ju ändå lite av en bummer att siffran steg även i Finland och restriktionerna genast drogs åt – en betydligt snabbare reaktion än den vi sett i Sverige. Och ja, jag har försökt använda sunt förnuft.

Borde vi ses? Nä, antagligen inte. Men du, vi ses och tar en promenad!

Så till och med månadens sämsta går att göra något av. Om vi vill.

Frukost hemma (frysta croissanter är bästa frukost-hacket). Och första advents-pepparkakor med goda ostar. Och och och! Pappas hjortronsylt. Funkar lika bra som fikonmarmelad.

Resor:

Haha well. Var i alla fall ute på landet hos Ts föräldrar en lördag–onsdag. Ljuvligt.

Promenerar gör jag fortsatt en väldans massa. I solsken, i mulet väder, i regn, i blåst, i soluppgång och solnedgång.

Novembers mål:

1. Lanseringen av de två arbetsböckerna för företagare! Det känns redan som en evighet sedan. Men alltså att vi gjorde det?! Intensivt jobb augusti–november, och så många fler timmar än vi först hade tänkt.

2. Och ALL marknadsföring vi gjort sen dess. Pjuh. Haft min första live-sändning någonsin via Instagram bland annat.

3. 5 stycken låååångsamma löpturer.

4. Alla blogginlägg som stod på min lista. Att planera innehåll och få publicerat det jag vill är något som jag blivit så mycket bättre på. Och det är till stor del Malins förtjänst. Vi hörs varannan vecka för att prata/planera innehåll och kunna bolla surdegar. Dessutom föreslog hon att jag ska testa en helig bloggdag – så numera är måndagar min dag för bloggen!

Mål det inte gick lika bra med:

 • Yoga. Bara 3 stackars pass.
 • Att rida en enda gång. Bättre lycka under 2021?

Apropå alla promenader. Mina asics behövde verkligen en uppdatering. Det här året har varit extraordinärt vad gäller promenader. Vita skor… just nu? Kanske du tänker. Haha, japp. Gick på billigaste modell, färg är inte så viktigt.

Novembers bästa blogginlägg:

☃️

Och nu är december här. Så. mycket. december. Allt jag ser är adventskalendrar och jag lovar mig själv dyrt och heligt att aldrig göra en adventskalender i sociala medier/blogg-format.

FÖLJ:

3 svar

 1. November är ju faktiskt inte så pjåkigt. Tycker om när det blir mörkt och trist och så får man tända ljus och hålla till inne. Mysa och se på TV utan känsla av att man ‘borde’ göra något annat.
  På tal om helig bloggdag – när jag var ledig varje måndag det är då jag fyllde 50 och började blogga då var måndagen inte bara bloggdag utan bästa dagen varje vecka. Ekonomiskt en katastrof men själsligt helt underbart.
  Få se vad årsplaneringen gör med mig… ;-)

  1. Ja det var verkligen min känsla för november i år också 😇

   Men se där! Magic Monday! Och det själsliga underbara skall icke underskattas. Ser fram emot att höra vad för nya idéer du får 💡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.