Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Förra månaden – en sammanfattning

Sju dagars run streak i min headspaceapp idag. Vanligtvis blir det 10 minuters meditation, igår blev det bara fem minuter. Slogs mot impulsen att öppna diverse appar i telefonen när jag stängt av alarmet och lät den där “morgonrutinen”, som borde få dominera varje morgon, vinna. Trots att min headspacerutin varit sporadisk så har jag samlat ihop 25 timmar totalt på 1.5 år. Allting räknas.

Men nu, en återblick på februari.

Foto: Amanda Mattsby

Månadens känsla:

Skickade väldigt många tacksamhetstankar åt mitt tidigare jag som en månad innan bokat resa upp till Gällivare. Att få vara där uppe hos pappa och med vänner kändes ärligt talat som en dröm. DRÖM. Snabbt vänjer man sig även vid drömmarnas tillvaro och jag ser nu inget annat sätt att tillbringa vintern på än med minst ett par veckor i vintern. Helst bland de lappländska fjällen.

Men också i en värld av rosor gömmer sig taggar. Som den där stressen som bor inombords. Försöker skala bort så mycket som möjligt, lämna tid och utrymme för vila. Men att skala bort alla inre krav, ja well, det verkar vara ett långsiktigt projekt.

Med vila och massor av mat lyckades jag i alla fall bemästra en förkylning. Supertipsen (som egentligen är de mesta logiska av alla tänkbara förkylningstips men som den moderna människan aldrig har tid för) kommer ursprungligen från Kugge. Att ha vänner som är sådär lite lagom äldre och ett par kilon klokare är nog mitt livs bästa hack.

Månadens highlights:

* Gällivare!!!!! “Skulle du bli galen av att bo här?” frågar hon och faktum är att det undrar jag också. Hur många veckor skulle jag palla? Hur många dagar innan jag skulle sakna stadens puls som jag tror att jag föraktar så? Men, man behöver inte bo på en plats för att hänga där, det är väl det som är det bästa med det här livet.

* Två nätter mitt ute på en frusen sjö

* Rida islandshäst på snötäckt mark. Försökte genast boka in en tid väl här hemma men gissa vad? “Lönar sig inte pga regnet.” Väntar nu på soligare tider och att få kliva upp på en gosig liten hästrygg igen.

* Pappas gravade lax. Bara den är värd resan till Gällivare.

Foto: Amanda

* Gympass med Amanda. Har sen dess fått sukta efter gymmet då jag frös mitt gymkort en månad pga resan, det var bara det att jag kom hem 1.5 vecka innan den tiden var genomförd, haha. Igår var jag äntligen tillbaka.

* Få fortsätta skriva på mormors berättelse (en text jag måste ta tag i nu under mars igen!)

* Att få komma hem och kramas med T efter resan. Tror att det är bra för alla par (människor??) att ge och få lite utrymme, att få längta och sakna.

* Secondhandshoppa i Åbo. Har inte secondhandfyndat mycket på länge och har saknat det.

Månadens roligaste:

* När jag och Kugge besteg Dundret. Det bjöd på så härliga skratt.

* Att fota ett bröllop. Surrealistiskt 12-timmars ögonblick och helt klart det som jag är mest stolt över från februari.

Klockslag: 01.18. Jag var så så så slut och trött här. Och glad över att ALLT gick bra. Var bara ute för att lämna ett par saker på hotellet och var tvungen att fånga ögonblicket när jag hann ta några djupa andetag och försöka ta in upplevelsen.

Månadens bästa:

Vintern. Att jag fick vara i den och nästan hinna tröttna på den (nej okej kanske inte riktigt men när snön aldrig slutar falla och man gång på gång måste gå ut och skotta så kändes vintern kanske plötsligt LITE jobbig).

Månadens sämsta:

Resehangover från hell. Hatar det så mycket varje gång. Eller om det nu var pms. Haha oavsett så väldigt ovärdigt. Att vara jordens sämsta människa är ju inte trevligt.

Min och Kugges sista morgon i Gällivare. Vårkänslorna <3 Och en påminnelse om att den där resehangovern alltid är värt det.

Månadens avklarade mål:

* Satt ihop en säljpresentation som legat som ett åskmoln över mig. Sånt tar alltid så mycket längre tid än man tror.

* Njöt av Gällivare (japp, det var ett mål, haha)

* Publicera företagardrömmen inlägg nr. 2: hur startar man företag?

* Även inlägget om sköna / snygga behåar och restaurangtips i Tallinn stod med bland månadens blogginläggsmål.

Inte mycket mer spännande än så.

Månadens mest lästa blogginlägg:

* Om att åka biltåg i Finland – någon delade det i en stor tåggrupp på Facebook och det fick massor med kärlek, kommentaren var “Finland ligger helt klart före”.

* Snöstorm och fast i Björkliden – vår Norgeresa som slutade i ett äventyr mitt i snöstormen.

* Företagardrömmen – att tänka tanken och våga agera. Det första inlägget av kampanjen vi kör det här året var också poppis.

Den vackra och mäktiga snöstormen vi fastnade i.

Och mars känns mestadels fint! Mer om det en annan dag.

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.