• Bra, sköna och snygga behåar utan byglar

  Inlägget innehåller annonslänkar till olika återförsäljare – läs mer

  Foto: Unsplash – fotat på Nya Zeeland, en kampanj mot bröstcancer

  Alla minns väl sin första behå. Jag minns babyblått och babyrosa med Snobben på. Något säger mig att dagens kids är så mycket coolare.

  Sen minns jag en herrans massa sjukt osköna push-up-behåar. De där som man bara längtade efter att få slänga av sig, vilket får mig att minnas en särskild facebook-status från 2010, när facerapeandet var som hetast och mina vänner uppdaterade min status med texten ”längtar så tills jag äntligen får komma hem, knäppa loss behån och låta bröna fladdra fritt i den norrländska nordanvinden!”

  Idag, 2020, känns detta avlägset, att vilja knäppa lös behån för att känna friheten. Marknaden har ju fullkomligt exploderat av bralettes de senaste åren och att behöva känna sig instängd i något oskönt är inte längre nödvändigt.

  En bralette är alltså en behå utan byglar eller formade kupor. Eller också: frihet.

  Det var när jag och en vän stod i ett omklädningsrum och bytte om och hon frågade mig om min bh, som jag fick idén till det här inlägget. Jag använder uteslutande behåar utan byglar sen flera år tillbaka och har kanske några tips som du kan ha nytta av i jakten på den perfekta bh:n!

  De bästa bygellösa behåarna – 5 tips

  Jag tycker inte att det är helt enkelt att hitta den perfekta bygellösa behån, en som är skön, snygg och sitter bra. Utan det kräver sitt provande och testande. Och så när man väl hittat sin favorit använder man den tills den inte orkar mer, och då tillverkas inte längre samma modell så då får man börja om all sin research.

  Men jag har hittat några favoriter – som ännu tillverkas i fler upplagor. Och vissa märken vars jag gillar flera modeller.

  * Sloggi (en nyfunnen favorit)

  Hallelujah! Det här alla tiders absoluta favorit. Sloggi gör sköna behåar som kanske inte är de snyggaste men tycker ändå de är fina och framför allt sitter de som en dröm. Särskilt bra under tighta kläder. Alla modeller är inte lika bra under toppar med smala band.

  Ett urval av mina favoriter från Sloggi – klicka direkt på produkten!

  Sloggi säljs också här hos Timarco – där du kan hitta fler märken som säljer bygellösa behåar i olika modeller.

  * Organic Basics (det ekologiska alternativet)

  Hållbarhet är inte något jag tidigare tänkt särskilt mycket på vad gäller underkläder, kanske främst för att utbudet varit begränsat. Men stunden är kommen. Och ett företag med hållbara underkläder är det här danska företaget som min kille faktiskt introducerade mig för (de har underkläder för både kvinnor och män!)

  De har ett mindre, men bra, utbud. Här är deras två bhar:

  Psst… som affiliatepartner har jag även en rabattkod åt dig. Med koden JENNIFEROBC får du 10% när du beställer från Organic Basics.

  Triangelbhn finns också i beige, och den till höger i tre andra färger.

  * DKNY / Calvin Klein / Tommy Hilfiger

  Tycker alla dessa påminner lite om varandra och har därför klumpat ihop dem under samma punkt.

  Jag har en DKNY-modell som de inte längre tillverkar, men de har några liknande som jag tyvärr inte är jätteförtjust i men som kanske kan passa bra på dig.

  Calvin Klein har också ett bra utbud av bygellösa bhar. Personligen gillar jag inte deras modeller, men värt att testa!

  Tycker Tommy Hilfiger påminner mycket om Calvin Klein när det kommer till bhar och de har flera olika varianter som du kan prova! Dock inte heller någon favorit hos mig.

  Ett urval av bhar – klicka direkt på produkten!

  * Lindex och H&M (bra för spets)

  Lindex har flera fina bralettes även i spets. Tycker inte de sitter lika bra som många andra, men duger för sitt syfte (att vara fin, t.ex. under vissa plagg där det är okej att spetsen syns lite grann) och okej att ha ibland. Tycker de har flera snygga bygellösa behåar.

  Även H&M har både sköna och snygga bygellösa behåar att välja bland.

  Bonustips: en kompis rekommenderar även deras sport-bhar som ger bra stöd och har bra kvalité, men jag har inte själv testat dem.

  * Oysho

  Min första favorit bland behåar utan byglar kom faktiskt härifrån. Besökte butiken i Spanien och hittade en bh som jag blev kär i. Dock har jag inte hittat samma modell igen och inte varit lika nöjd med de andra jag testat när jag haft chansen (eftersom butiken inte finns här i Finland). Men de är värda att spana in!

  Två fina bygellösa behåar från Oysho.


  Men bhar slits ut, modeller förändras, slutas tillverkas och den eviga jakten fortsätter. Så om du har ännu något tips så tas det tacksamt emot <3

  Varifrån kommer din favoritbehå?

  Följ:
  Jennifer Sandström
  Jennifer Sandström

  En personlig blogg om resor, företagande, marknadsföring, skrivande, böcker, foto och annat som rör vardagen i Helsingfors (ibland i Gällivare och Göteborg) och på resande fot.

  Dela

  8 Kommentarer

  1. Hanna
   20 februari, 2020 / 08:19

   Cubus har också bra bygellösa varianter, iallafall för mig. Har ett par i olika färger i 2 olika varianter därifrån som jag växlar mellan.
   Tycker det är mest problem att hitta bygellösa med löstagbara band som funkar under finklänning/topp med smala/utan band…

  2. Lisa
   20 februari, 2020 / 19:24

   Jag rockar Levis sport bh modell!! De har också triangel modell, men de passar inte mej.

   • Jennifer Sandström
    Författare
    20 februari, 2020 / 19:41

    Googlar man Levis och behå är det förvånansvärt många böcker som dyker upp. Tydligen en vanlig kombo beskriven i böcker (inte just Levis behå alltså utan något om jeans och behå separat) 😂

  3. 20 februari, 2020 / 21:01

   Jag har min två från wonderbra, en svart och en vit. Jag klarar inte heller byglar men vill ändå ha lite stöd. Axelbanden får inte heller vara för smala. Men de här är perfekta.

   • Jennifer Sandström
    Författare
    21 februari, 2020 / 09:03

    Ah, inte testat deras. Kanske borde prova ☺️

  4. 22 februari, 2020 / 16:11

   Nu vet jag vilket inlägg jag skall komma till när det är dags att köpa nya bhn <3

   • Jennifer Sandström
    Författare
    23 februari, 2020 / 11:55

    Yay! :)

  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


  Söker du efter något?