Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Restaurangtips i Tallinn

Efter det senaste besöket i Tallinn har jag ett gäng tips på restauranger i staden att dela med mig av. Var egentligen inte besviken på någon av de restauranger vi besökte eller den mat vi åt. Det enda problemet var att vi inte hann besöka fler restauranger… Men tipsar även om dem på slutet!

Och för ännu mer inspiration för staden: läs min Tallinn-guide!

restaurangtips tallinn
Kanske min absolut favorit: Parrot Minibar.

Tallinn – restaurangtips

* Rataskaevu 16

Här måste du boka bord i god tid. När vi någon vecka innan försökte få bord så fanns det bara på deras mindre ställe (som är exakt likadant, och kanske till och med mysigare än orginallokalen?) Väike Rataskaevu 16, väike betyder lilla.

Personalen var mån om gästerna, skrev söta hälsningar på servetterna (aldrig varit med om det förut?) och kom in med en glasskula med ett tänt ljus eftersom min kille fyllde år. Och maten var FANTASTISK.

Adress: Rataskaevu 16, samt Niguliste 6 för Väike Rataskaevu 16
rataskaevu16.ee

* Tabac

Mysig inredning och stämning. Maten kändes vid första anblick lite för ”fin” eller som om de försökt för mycket. Men rotsellerin som jag beställde in var i själva verket riktigt imponerande. Såg först ut som en liten portion (okej kanske inte på bilden, men i verkligheten) men blev MÄTT.

Adress: Suur-Karja 4
tabac.ee

* Parrot Minibar

Restaurangen här är säkert bra men den var fullbokad så vi testade istället den ”hemliga baren”. Som inte längre är så hemlig men grundar sig i konceptet speak easy bars. Min kille kände först att det var dumt att gå hit bara för en drink när vi egentligen ville uppleva restaurangen… MEN jag älskade stället (och han tyckte nog det var helt okej också, hehe). Och deras cocktails var riktigt bra! Drack en old cuban, mmmm. Hit kommer jag tillbaka.

Adress: Vana-Posti 7
Facebook-sida

* Frency

Fransk restaurang med god mat i Telliskivi, precis bredvid Fotografiska. Åt deras getostsallad och fries, bägge var mums.

Adress: Telliskivi 60a
frenchybistro.com

* Restaurangen på Fotografiska

Här kan du sitta med lite härlig utsikt på takvåningen av Fotografiska. Bara testat en förrätt här men var positivt överraskad och fick en bra känsla av köket!

Adress: Telliskivi 60a-8
fotografiska.com/tallinn

* Kaja Pizza Köök

Ett tips för pizzaälskaren! Populärt ställe med endast ett långbord och det kan bli trångt här inne. Stället stänger när degen tar slut för dagen. Det måste man ju bara gilla!

Adress: Õle 33
kajapizza.ee

Restauranger jag besökt tidigare i Tallinn:

* Manna La Roosa

Jag gillar deras galna inredning och maten är helt okej. Den ligger precis när du kommer fram till Gamla stan om du promenerar från hamnen och alltså lägligt om du vill äta direkt eller om du vill äta något precis innan det är dags att åka hem igen.

Adress: Vana-Viru 15
mannalaroosa.com

* Jahu Tänavagurmee

För en enklare måltid! Här äter vi bra pizza på vad som verkar vara ett av stans hetaste streetfoodhak för pizza och hamburgare. Det ligger i närheten av Gamla stan och är perfekt för den som ääälskar pizza.

Adress: Estonia puiestee 19
jahugurmee.ee

Foto: Jesper Sandström

Andra populära, omtyckta och bra restauranger i Tallinn:

Det här är några som vi också kollade på under vår helg i Tallinn och gärna hade besökt.

F-hoone har länge varit populärt och det finns kanske en anledning till varför, men det finns också en risk att det är lite för hypat och inte längre särskilt spännande?

* Pegasus är en omtyckt restaurang i Tallinn. Är dessutom en systerrestaurang till Rataskaevu 16.

Lore Bistroo, ligger i Kalamaja/Noblessner och precis intill konstmuseet Kai. Ser trevligt ut!

* Elevant, det är Kugge som rekommenderar den här indiska restaurangen som jag gärna skulle besöka!

* Rae Meierei – meierei betyder mejeri och det är ost som är huvudingrediensen i allt här.

* Leib – minns inte varför vi fastnade för denna, men har sparat den i google maps under “vill besöka”.


Det finns alltså all anledning att återvända. Tipsa gärna om du har ytterligare någon favoritrestaurang att dela med dig! Eller barer och caféer!

FÖLJ:

6 svar

  1. Jag älskar Ribe, finns i gamla stan på gatan Vene. Minns inte exakta adressen nu. Goda drinkar, trevlig och proffsig personal och jättebra mat. Vi har ätit där fyra fem gånger nu, återkommer alltid dit. Jag brukar äta den vegetariska avsmakningsmenyn med tillhörande vinpaket. Det är inte kanske den billigaste restaurangen i Tallinn, men ändå en bråkdel av vad en motsvarande middag skulle kosta i Finland. Plus att det är så gott att jag lätt skulle betala mer :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.