Jennifer sandström

Pia Knoester / porträttfoto

Jag träffar Pia för exakt två år sen under en retreathelg på Hanaholmen. Det visar sig att hon har kopplingar till det finska hudvårdsmärket jag just förälskat mig i – och mycket har hunnit hända sen dess.

I våras hör Pia av sig för att hon behöver nya porträttfoton. Och jag svarar förstås Gärna! Jag avböjer kanske en bröllopsfotoförfrågan – men porträtt, DET är trevligt (bröllop är förstås också trevligt, men det kommer med en viss stressfaktor som ni kanske kan föreställa er).

En idé föds och Helgabad blir till

Idag driver Pia sitt egna varumärke och företag: Helgabad. Namnet kommer från ordet helga som betyder att typ “heligförklara” något, och bad som ju förklarar sig självt.

Med en förkärlek till kalla bad under vinterhalvåret såg hon ett behov av att ta fram ett enkelt plagg att svepa in sig i, både innan och efter själva badet.

Idén om det här plagget resulterade i KAFTAN(EN). En kaftan som är gudomligt skön i 100 % bomull och dessutom vacker i all sin enkelhet. Jag beställde hem en för ett par veckor sen och har inte hunnit inviga den för något bad ännu men däremot efter bastun. Vår lägenhets gemensamma bastu ligger i ett annat hus så det är perfekt att ha något att dra på sig när man går mellan byggnaderna.

Här skriver Pia mer om kalla bad och berättelsen bakom. Och jag själv som lockas av känslan av ett kallt bad (finns det något som kan mäta sig med det?) men tycker allting runt omkring är omständligt känner att JA, exakt så – det här plagget behövs. Det fyller sin funktion samtidigt som det är mysigt och känns skönt mot kroppen.

After dipping into the sea KAFTAN(EN) was the perfect cover for getting the cold and wet bathing suit off in ‘privacy’ whilst also drying me quickly.

Berättelsen bakom KAFTAN(EN)

Det var en regnig dag när vi sågs för att fota. Men vi lyckades skapa en liten studio i Pias fantastiska lägenhet. Hon önskade även alla bilder i svartvitt – så så fick det bli!

Allt det här gör mig också TACKSAM. Att jag får jobba tillsammans med människor som är kreativa, som inspirerar mig genom att satsa på sina drömmar – och att vi kan stötta och ta hjälp av varandra. Pia går dessutom SEO-kursen just nu. Och det känns som att jag får jobba och samarbeta med vänner. Det är fint.


Se tidigare fotouppdrag:

* Amanda / porträttfoto
* Bröllop / dokumentärfoto
* Mer på temat foto

FÖLJ:

5 svar

  1. Så så så fina bilder på Pia! Måste också skaffa mig en kaftan!! 😍 (Inte för att jag ska börja kallbada, men skulle vara perfekt i Tavastehus!)

    1. Jaaaa men visst skulle den vara perfekt för Tavastehus efter alla morgon- dags- och kvällsdopp. Så bra idé! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.