Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Mina skönhetsrutiner hemma & på resan

Reklamsamarbete med Dermosil

Tidigare på den här bloggen har de enda skönhets- och hudvårdsinlägg jag skrivit handlat om (1) att jag slutat sminka mig och (2) vaxning (har testat det mesta i fyra olika världsdelar). Och nu har ni kanske inte gått runt och funderat på om inte Jennifer kunde ta och skriva lite mer om sina hudvårdsrutiner, men kanske kunde det ändå vara intressant? Vi gillar ju att veta allt om andras vardagliga rutiner. Och faktum är att även om hudvårdsprodukter och skönhetsfix inte är det jag lägger mest tid på, så har vi ju alla ändå någon form av rutin kring hur vi tar hand oss själva, och vår kropp.

Hemligheten bakom evig skönhet

Mormor har alltid sagt att det enda hon använt är Niveas klassiska blåa plåtburk, att det är därför hon har så vacker hy som 80-åring. Jag har väl kanske en liten annan syn på det här med skönhet och det är att ju naturligare desto bättre. Det är alltså också vad som sammanfattar mina skönhetsrutiner. Jag har inte tagit det så långt att jag helt slutat använda schampo och hudkrämer, även om det nu sägs var det kanske mest naturliga och bästa för oss? Men nej, där är jag inte.

Produkter som jag väljer är dock gärna produkter som beskrivs såhär:

“Produkterna är milda och oparfymerade och har beviljats rätt att använda Allergi-, Hud- & Astmaförbundets symbol. Sensitive innehåller också produkter för barn under 3 år.

Det är därför jag, i det här samarbetet med det finlandssvenska företaget Dermosil, valt att testa deras Sensitive-serie.


Ansiktsprodukterna i Sensitive-serien och ett kit för resan.

Mina skönhetsrutiner morgon, kväll & på resan

» Morgon

När jag kliver upp går jag till köket och dricker ett glas vatten innan jag fortsätter till badrummet för att borsta tänderna och tvätta ansiktet. På morgonen tvättar jag ansiktet endast med vatten och lägger sedan på en ansiktskräm. Får jag feeling kan jag ta lite ansiktsvatten också.

Parfym sparar jag till festligare tillfällen och istället sprayar jag en olja som jag fått av min vän Tanja, på mina handleder. Den har en doft av citrongräs om jag minns rätt och ska pigga upp och ge energi.

Smink använder jag knappt men kanske 2 dagar i veckan målar jag ögonbrynen med en skugga. Mitt enda fix utöver ögonbrynen är Elizabeth Ardens eight hour cream på läpparna och lite concealer (på läpparna, ja, och eventuellt någon röd fläck). Det och mina pärlörhängen är det enda jag behöver för att känna mig “redo” (fin?) och är en vana som hängt med since forever (vi snackar liksom 10-12 år).

» Kväll

Oftast duschar jag på kvällarna eftersom det är då jag vanligtvis har tränat. Tvättar håret 1-2 gånger i veckan och skrubbar kroppen kanske varannan vecka med antingen en peeling eller skrubbhandskar.

Tvättar ansiktet med en ansiktstvätt, tar på ansiktsvatten och sen en ansiktskräm för natt.

Smörjer också in kroppen efter varje dusch. Antingen med en mild hudkräm eller med min favorit-lotoin: aloe vera.

På kvällarna brukar jag också dutta lite av en lavendelolja på mina handleder och hals, för att somna gott – det är en doft som alltid gör mig lugn.


Duschkräm, hudkräm, schampo och balsam – alltihop en del av Dermosils Sensitive-serie. Gillar att de har pump, lätt att ta i duschen och lätt att fylla på de mindre flaskorna för resan.

» På resan

Länge har jag använt flaskor som jag plockat med från hotell när jag varit på resande fot. Samlat på mig små flaskor med schampo, balsam, tvål och hudkräm av olika märken, och med olika doft. Problemet är att många hotell håller på att sluta med dessa (och det är förstås bra!) men också att jag tröttnat lite på de märkliga och starka dofterna som de ofta har.

Så istället för de små engångsflaskorna, och supporta att de överhuvudtaget tillverkas, har jag nu börjat använda det här resekitet från Dermosil.

Tre flaskor för schampo, balsam och duschtvål och sen två burkar som är perfekta för hudkräm (den större burken) och vitaminer i den mindre burken. Jag äter vitaminer för hår och naglar året runt och under vinterhalvåret också d-vitamin, passade nu på att beställa hem vitaminer från Dermosil. Gillar att ha en liten burk till dessa då det känns onödigt att släpa med hela stora burken (som min kille hemma också behöver ifall jag reser iväg själv) och har tidigare haft små plastpåsar men det är ju också onödigt.

» Läs mer – så packar jag min necessär för resan

Effektivt – skonsamt – prisvärt

Ungefär så ser mina rutiner ut och när det kommer till vilka produkter jag använder och gillar så är detta mina tre ledord. Effektivt, skonsamt och prisvärt.

Effektivt → eller kanske också enkelt.

Enkelheten när det kommer till hudvård introducerades i mitt liv när jag började resa runt och flytta till nya länder. Att släpa runt på massor av produkter är sjukt opraktiskt och om du ska flytta 6 månader senare hinner du liksom inte använda upp allt, du kan inte packa med det på grund av din begränsade packning och det känns dumt att slänga det. Så, därför blev jag allt enklare och enklare i mina hudvårdsrutiner.

Jag gillar dessutom produkter som fungerar till flera områden (effektivt!), till exempel aloe vera som funkar för både kropp och ansikte. Och så använder dessutom jag och min kille samma produkter, det är smidigt när man reser tillsammans och inte behöver ha dubbelt.

Skonsamt → inte bara för att det är bra för kroppen utan också det doftfria är också bra eftersom jag och T delar på det mesta. Jag vill inte dofta som en man och han inte för blommigt och sött.

Prisvärt → det är bevisat att dyrare produkter inte nödvändigtvis är bättre så därför känns det som en waste att lägga för mycket pengar på hudvård. Det finns massor av saker jag hellre lägger pengarna på. Och att sluta sminka mig är det bästa som hänt min ekonomi, hehe.

“Men produkter utan doft är så… tråkiga?”

Jag ska erkänna att jag var lite nervös för att testa Dermosils Sensitive-serie som är oparfymerade. Produkter utan parfym har ibland en märklig eller nästan lite sjukhusaktig lukt. Har nu försökt febrilt dra in Dermosils dofter i min näsa, men de luktar i princip ingenting? Och den svaga doft som skymtar ibland känns bara behaglig. Bättre än alla andra finska doftfria produkter vi testat de senaste åren.

Gillar verkligen också hur produkterna känns. Det är smidiga att applicera, med pumpflaskor och tuber (istället för burkar med lock och skruvkorkar) och både exempelvis duschkrämen och rengöringsmoussen för ansiktet är liksom sköna på huden.

Det ser alltså ut som att Dermosil kan komma att bli en ny och bestående favorit i badrumsskåpet.

Dermosil – fördelen med att de endast finns online

Anledningen till varför Dermosil är så prisvärt beror till viss del på att de säljer direkt till konsument. Så fort man kapar mellankostnaderna till en återförsäljare kan man gå ner lite i pris – och det är bara en fördel för kunden. Särskilt när det är enkelt att beställa hem. Gå in och kika på utbudet.

Nu är jag nyfiken, eftersom Dermosil är finskt är det ganska känt här – men du som är svensk, har du testat Dermosil? Eller hört talas om det tidigare?


Ps. Du märkte förmodligen inte hur naturligt mitt ansikte var i dessa bilder, men jag har nämligen inte redigerat bort ojämnheter och röda prickar så som jag brukar. Den här diskussionen på instagram fick mig att tänka till. Naturligt är bra.

FÖLJ:

16 svar

 1. Älskar Dermosil och har använt deras produkter ett par år. Har slutat köpa annat än deras produkter i julklapp till släkt och vänner, vem behöver inte fin duschcreme och deodorant liksom? Prisvärt men känns lyxigt och passar de flesta torrfnasiga vintermänniskorna norr om polcirkeln :) Hej från Gällivare ❄️

  1. Är det sant? Superkul att höra! Har du någon favoritprodukt att tipsa om som jag borde spana in? :)

   1. Grabbar i familjen gillar bl.a. handtvålen och handkrämen som doftar lakrits – själv är jag svag för deras deodoranter och duschcremer som har samma dofter. Gillar att de inte luktar så mycket men håller en torr under armarna :) Jag använder sensitive serien som du testar för ansiktsvård men ett tips är att lägga till ansiktsoljan under vinterhalvåret, kinderna håller sig från att krackelera i kylan bra då! ❄️

    1. Åh, vilka toppentips! Jag var nyfiken på deon faktiskt men blir nästan alltid besviken på nya deodoranter så vågade inte testa. Ska göra det vid nästa beställning då ☺️

     Den där ansiktsoljan låter som en bra grej för Gällivares breddgrader också! Och handkräm med lakritsfestival låter spännande… Tack för tips.

 2. Snyggt inlägg Jennifer – och extra intressant för mig. Känner inte till märket sedan tidigare, men lever med en doftallergisk man – vilket innebär att jag har fått sluta med ALLA doftprodukter. Apoteken här i Sverige har många bra alternativ, men måste erkänna att jag saknar lite “luktegott” ibland… Det jag däremot märker är att jag typ har fått tillbaka doftsinnet, vilket i princip försvinner när man öser på tunga dofter i form av parfym, hårprodukter, bodylotion etc…

  1. Tack Annika! Det låter väldigt sunt att undvika dofter faktiskt. Det måste dock var superjobbigt att vara doftallergiker?! Tänker alla dofter man utsätts för bland andra folk och på olika platser.

   Blir också inspirerad av att ta bort fler dofter hemma och få uppleva den där känslan att få doftsinnet tillbaka! Gör det att du också är mer ”känslig”?

 3. Hej!
  Jag som man använder också skönhetsprodukter.
  Dels en mot svullnad under ögonen, fuktkräm efter dusch eftersom jag tränar en del.

  Sen gillar jag inte hårväxt, därför ser jag till att jag inte har något hår, annat än på huvudet.

  Använder vid speciella tillfällen parfym. Applicerar det i nacken.

  Naturligt är finast!

  1. Du får ta och testa Dermosils produkter också om du inte redan gjort det! Vore kul att höra vad du tycker :)

 4. Vad roligt att läsa att du testat Dermosil. Jag & min mamma har använt deras produkter i fleraflera år, tycker dom är prisvärda och väldigt bra. Hemma hos mig hittar man alla möjliga produkter, men några favoriter är “natt hand och fotcreeme” – fötterna blir så mjuka och den luktar gott men inte allt för mycket, “kökstvål” – känns fräscht när man tvättar händerna efter man lagat mat samt flera sminkprodukter typ mascara, ögonskugga osv. Eftersom vi bastar mycket hemma har jag också några av deras “spa&sauna” produkter, som bastudoft, aftersaunalotion, ansiktsmask man har i bastun. Det gör att bastubadet känns lite lyxigare och roligare när man kan använda produkter ämnade för det.

  Det jag gillar mer Dermosil är att man kan köpa refill och fylla på. Och att dom är inte så himla dyra och det känns bra när man använder dom.
  Hälsningar från Gällivare!

  1. Nej men vad lustigt – första kommentaren var också från en Gällivarebo som även hon är förtjust i Dermosil. Vad kul! Handkrämen måste jag testa nu i vinter, då är handkräm ett måste för mig – annars torkar mina händer bort :)

   Jag har också varit nyfiken på bastuprodukterna i och med att vi har bastu hemma i vår lägenhet (fördelar med att bo i Finland!) – vore t.ex. nice att kunna ha en ansiktsmask medan man bastar. Och bastudoft tycker jag är så mysigt!

   Det där med refill är också toppen! Det glömde jag ju till och med lyfta i mitt inlägg.. :)

 5. Vi beställer Dermosil på jobbet sedan flera år tillbaka! Vissa produkter tycker jag mycket om (fotcremerna, olika handlotions, kökstvålen) medan tex en av deras deodoranter gav mig röda kliande utslag under armarna.
  Snopet. AloeVera gelen är en stor favorit!

  1. Toppen att beställa ett gäng tillsammans! Och synd med deodoranten, måste ha varit något som du var känslig mot? Och ja, visst är aloeveran härlig?? Älskar den! :) Kommer nog behöva en ny snart…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.