Jennifer sandström

Amanda / porträttfoto

Det bästa som finns (som företagare kanske ska tilläggas) är när det kommer någon och säger ”Hej! Jag behöver detta. Vill du göra det?” 

När jag inte behövt kämpa för att sälja in mig, inte övertygat någon om varför de ska välja just mig. Jag gillar liksom det där att det inte ens finns något paket att välja, utan personen hör av sig för att den gillar det jag gör. Det är också en förmån att få sånna uppdrag, såklart. Sen finns det ju förstås fördelar med att underlätta för kunderna att hitta en, och vilja köpa det man erbjuder (lovar att jag en dag ska ha en supersnygg företagshemsida med tydligt paketerade erbjudanden, en dag!)

Det hände i alla fall för några veckor sen. Amanda Backholm hörde av sig och vill ha bilder till sitt företag Manttu Yoga. Hon är yogalärare, coach, föreläsare och en av de härligaste finlandssvenskarna jag känner. Direkt och ärlig, men samtidigt varm och go.

Jag frågade om jag fick visa upp några av bilderna vi tog – och det fick jag!

Fotograferingen var så kul att jag kände, detta måste jag få göra mer av – NU.

Det underlättade förstås att hon var ett proffs framför kameran. Hon visste vad hon ville ha, kom förberedd med flera ombyten och bet ihop (eller log stort) trots de få plusgraderna.

Så fascinerad av hur vacker hon hon är både leendes och med en mer allvarlig min.

Jag fick en inspirationsmapp i Pinterest innan vi sågs. Tror det är asbra för att få en känsla för vad det är kunden är ute efter. Och jag tror vi lyckades pricka in nästan varenda inspirationsbild!

Just den här rottingstolen var dock ett spontant infall tack vare att den bara stod där vi strandkanten och väntade. Inte alla som kan äga en sliten gammal stol bara sådär!

Företagsnamnet Manttu kommer förresten av hennes smeknamn. Finskt, och fint!

Och känner Amanda gör jag genom Friday Lab. Ett så uppenbart exempel på hur värdefullt och amazing just ett sånt nätverk kan vara. Det ger en vänner, men också jobbmöjligheter och samarbetspartners.

Vi ska förresten ha en jobbdejt (online) nästa vecka! Och ärligt talat skulle jag vara sugen på att anlita Amanda som coach. Varenda gång vi hörs eller ses flyger ena guldrepliken efter den andra ur hennes mun.

Om du vill ha en härlig finlandssvensk coach (på distans!) spana in Amandas hemsida och hör av dig till henne!

Apropå fotouppdrag var det också ganska skönt att inte befinna sig på samma nervositetsnivå som när det där bröllopet i vintras skulle fotas. Jag tror kroppen var hög på adrenalin i typ ett dygn då. Bara ett par timmar innan vigseln bestämmer sig Jesper för att vi ska testa hans kamera en sista gång – och så upptäcker vi ett skäggstrå på linsen! OMG! Av med objektivet och fram med rengöringskittet. Det är rekommenderat att inte rengöra själv inne i kamerahuset, men där sitter vi ändå, och svettas. Jag smetar på någon sorts gegga med en svamp, sen ska den skrapas bort. Och det försvinner typ inte? Vågar tillsist ta i lite och det går. Smutsen går bort. Och både jag och kameran lever.

Så, det här var en något lugnare fotografering. Och älskade att få gå lös på olika platser vid havet och inne i Hagalund. Aldrig reflekterat över dessa ganska fotovänliga platser tidigare under mina år här?

FÖLJ:

19 svar

 1. Vilka otroligt fina bilder, förstår att det var roligt att fota dem ❤
  Håller med dig, hon är riktigt vacker. Naturlig och hennes bilder ger ett lugn 👍
  Bra jobbat av er båda 👍

 2. Alltså Jennifer – är mållös. Att bli sedd av dig är en upplevelse som jag önskar att alla fick. Dina ord och dina bilder gör mig synlig på ett sällsynt sätt. Tack snälla för att du ser och klär det du ser i ord på ett sätt som känns som att bli översköljd med kärlek. Du har en gåva. Och det här inlägget skall jag inte bara spara i mitt hjärta utan också komma tillbaka till och läsa när jag behöver pepp. Herregud, är helt gråtfärdig. Kram!

 3. Alltså de här bilderna, jag har redan sagt det på instagram men… Wow! BAM. Där satt den liksom. De är så rackarns snygga att man smäller av! Och du är fullt allvarlig med att stolen bara stod där?! Den är ju supersnygg och ser väldigt planerad ut, hoppas du tog med den hem sen (det hade jag gjort) :P Det är så kul att följa din resa inom foto – du har utvecklats så sjukt mycket!!

  1. Du vet vem som varit (och är) min fotomästare ❤️ Haha ja stolen är ännu kvar där… vi funderade på om man borde tagit med den hem? Men kanske någon fiskare som använder den 😉 Eller så kan någon annan lycklig få hitta den till sin vass-fotografering…

  1. Ingen dålig komplimang. Betyder det att jag får komma och hälsa på i LA? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.