Jennifer sandström

Fyra dagar på landet

Människan skapades knappast för att leva i en lägenhet. Det är därför hon flyr så fort hon får chansen. Ut på landet, till en stuga. För att få vara fri och känna naturen riktigt nära. Allting går liksom rakt in i själen. Både solstrålar och regn är ljuvligt. Luften något annat.

Här vaknade vi fyra av den här veckans hittills fem morgnar. I randiga sängkläder med solen som försökte komma in genom randiga gardiner. Eller molnen som låg tjocka på himlen och gjorde världen dov.

Solen kan göra en lycklig. Men regnet kan vara mäktigt. Och den där regnluften, ni vet den?

Vi jobbade som vanligt i veckan. Men precis som förra var det skönt att jobba någon annanstans ifrån än hemma. Och att vi kunde sitta i olika rum. Bara en sån sak.

Dalgona-kaffe gjorde jag också.

Fick många tips på instagram om att faktiskt röra om ordentligt innan man dricker. Fluffet ska liksom bara ligga där för syns skull, för att det ser bra ut. Sen ska det röras om. Och gärna vara is i om man dricker den kall. Värt ett till försök. Hur som helst ett väldigt tillfredsställande fluff.

Lika tillfredsställande som det där ljuset både morgon och kväll. Kameran skulle egentligen fått följa med.

Med denna utsikt gjorde vi allt.

Jobbade och yogade, lagade mat, såg på serier och spanade ut efter alla djur. Rådjur, fasaner, tjugo olika fåglar och harar. Och harar som faktiskt såg ut som harar och inte som alla city-bunnies vi har här i Esbo.

Varje kväll eldades bastun. Vi har bastu hemma i lägenheten. Men en vedbastu är en vedbastu och att kliva ut på altanen i kall luft gör man ju inte hemma.

Jobbar gärna framför stora fönster.

Fyra sorters kyckling. Grill har vi inte heller hemma.

Getostsallad med sånt färdigt ugnsbröd. Och Community. ÄLSKAR serien. Ny favorit i stil med Friends, Modern Family och New Girl.

Och Ts mamma hade bakat en tårta i söndags när vi träffades en sväng. Det var mors dag här i Finland. Resterna av den fick vi äta under hela veckan. Sån lyx. Man borde alltid ha tårta hemma.

Det kanske mest fantastiska var att kunna gå ut och göra sånt jobb som måste göras i en trädgård. Typ bygga stenar runt en liten rabatt. Och klippa gräset. Vi körde med varsin gräsklippare och höll på i 1.5 h. Apropå tillfredsställande… Finns det något mer fantastiskt än att klippa gräs? Tror inte det.

Så kom vi hem igen och funderar när vi åker ut till landet igen? På måndag?

Tydligen är det dags att planera någon sorts sommar också. Hur gör man det just nu? Hur gör ni?

FÖLJ:

5 svar

  1. Tack vare renoveringsobjekt är sommaren inte svårplanerad alls, men jag börjar luta åt att ställa in mitt födelsedagsfirande i början av augusti :/ Jag fyller jämt och hade tänkt slå på stort och ha kalas med alla mina kompiskretsar, men det känns inte alls roligt att planera nu, och vet inte alls om det kommer kännas rimligt i augusti heller. Och min familj kan ju antagligen inte komma eftersom vi befinner oss i olika länder.

    1. Vad nice att ha ett projekt. Mindre nice med födelsedagsfirandet. Förstår dina tankar 100%. Kanske skjuta på det till nästa sommar? Du kan frysa din ålder ett år ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.