24 fina, bra och roliga adventskalendrar 2020

Inlägget innehåller annonslänkar

Min strategi om att göra november till en månad att tycka om innefattar förstås också att inleda julförberedelserna. Så vad tycker ni om vi börjar redan nu, med inspiration i form av adventskalendrar? Här kommer 24 tips!

Förra december kom jag hem från en resa och möttes av finaste överraskningen, nämligen 24 små klappar under granen! Och det är kanske den mest fantastiska, men också mest tidskrävande typ av adventskalender man kan ge någon annan. Så det finns en mängd julkalendrar du kan köpa färdiga istället.

24 fina, bra och roliga adventskalendrar 2020

Har samlat flera julkalendrar här MEN faktiskt helt skippat skönhet / smink / hudvård för att de känns som de mest onödiga kalendrarna. Kanske kul om du älskar hudvård, men antagligen kommer du få många produkter som du varken gillar, kan använda eller behöver. Så satsa på något ätbart eller roligt istället!

* Investera i en fin adventskalender som du kan ha som juldekoration varje år och kanske fylla med lappar till den du bor med (familj, partner osv). Min mamma köpte en otroligt fin när jag var barn och idag är den bara dekoration men plockas fram varje jul och hänger så fint på väggen!

* Även IKEA säljer en enklare variant av den ovan som du kan fylla själv (men IKEAs adventskalender säljs bara direkt i butik och inte online).

* Novellix (kortare berättelser) har två fantastiska kalenderar, en med 24 böcker och en med fyra noveller och fyra koppar te – för varje advent! Gillar du läsning och böcker ska du också spana in den här kalendern.

* En annan kul typ av adventskalender är en skraplott. Tror att kanske Triss har en kalender? Finns säkert flera olika.

* I Finland finns också adventskalendrar för bra ändamål, t.ex scouternas adventskalender, finns kanske något liknande i Sverige?

* Har du alltid tänkt att det känns överväldigande att få ihop ett stort pussel? Då är kanske pussel-adventskalendern som genom 24 luckor bildar ett 1000-bitars pussel en bra utmaning för dig. Och ett givet val för pusselälskaren.

Ätbara adventskalendrar för vuxna (något annat än choklad):

När jag letade runt efter dessa upptäckte jag att flera faktiskt redan är slutsålda. Det är väl så när det handlar om matvaror för en kort säsong, de säljs i begränsad upplaga. Så med reservation för att vissa hinner sälja slut kommer här några tips!

* Delicatos adventskalender är populär och här finns inte många kvar i lager så passa på om du älskar deras sötsaker!

* Popcorn! Funderar på att beställa hem den här popcorn-kalendern till mig själv. Råkade dock hinta om det till T, så kanske överraskar han med den i år?

* För alla som gillar lakrits finns det såklart en adventskalender att sätta tänderna i! Och för dig som inte bara gillar lakrits utan också är fan av Mumin så har svenska Haupt lakrits släppt en limited edition Mumin-adventskalender i år! Jag själv skulle nog välja den här lyxiga från Lakrids by Bülow och är ni flera så kommer den även i en familjevariant!

* Någon som älskar chili? Då är den här godiskalendern en dröm!

* Kanske tycker du att lyxiga vingummin låter lockande att förgylla december med?

* Det finns till och med adventskalendrar med prosecco, vin, öl och gin. Här har vi verkligen adventskalendrar för vuxna. Men, inom våra nordiska gränser är dessa kanske inte direkt förekommande pga. lagstiftning (kanske lika bra så) men de finns! Så om du råkar vara på resa kanske du kan få med dig en sådan hem. Eller så kan du göra din egen öl-julkalender!

* Jag tillhör inte en av dem själv, men för alla er som älskar katter och har en sådan hemma som ni vill skämma bort i jul: look no further! Och det finns förstås en motsvarande för alla hundvänner där ute.

Adventskalendrar med te:

* Här hittar du Kusmis teadventskalender!

* Mitt absolut favoritmärke bland alla tesorter har också en egen: Pukka-kalendern (bara örteer)!

* De här 24 olika tesorterna från Sonnentor verkar spännande!

* Ett lite lyxigare alternativ är en tekalendern från Hilke Collection.

* En klassiker som finns hos Designtorget!

* Här kan man köpa English Tea Shops kalender!

Adventskalendrar med kaffe

* Hos Designtorget hittar vi denna adventskalendern med kaffe! Det skulle vara kul att testa för jag är generellt dålig på att känna stor skillnad mellan olika kaffesorter jag gillar (känner bara om jag INTE gillar, t.ex. ljusrostat kaffe).

* Om du har en Nespresso-maskin passar den här kaffekalendern dig! Ibland drömmer jag om att ha en, men sen tänker jag att det bara är onödigt och att bryggkaffe ändå är nice.

* Den här kaffekalendern är redan slutsålda, men kan finnas hos återförsäljare!

* Tycker du att allt detta ätande känns för mycket? Då ska du istället kolla in den här julkalendern för soffpotatisar. Haha. Eller ge den till någon som älskar träning!

* Till och med för den som hatar julen och känner sig allmänt bitter genom hela december finns det alternativ.

Blev det 24 adventskalendrar?

Ja det beror på hur man räknar. Men ungefär. Och förhoppningsvis hittade du åtminstone en som föll dig i smaken eller som du kan passa på att beställa hem åt någon du tycker om! <3

Jag har sparat alla påsar som T gav åt mig förra året, så kanske är det jag som återanvänder dessa i år och förbereder en överraskning åt honom? Vi får se!

Gör din egna adventskalender

Så om du har lite tid över och vill överraska din pojk- eller flickvän där hemma… Här har du några idéer på vad du kan lägga i 24 små paket som räcker hela december ända fram till julafton (baserat på den adventskalender jag fick förra julen):

Lotter, presentkort till café/smoothie/liknande, ett paket kaffe (en ny spännande sort kanske), favoritchokladen, presentkort på bio, tuggummi, goda bars, kombucha eller något annat gott som ni inte brukar köpa hem, grötris, tacokrydda (och alltså laga tacos den dagen), presentkort på bokaffär (t.ex. för en tidning), några euro/kronor till välgörenhet, biljetter till en julkonsert, en annan favoritgodis, glögg (och så dricker ni glögg den dagen) osv…

Bara fantasin sätter gränser! Behöver inte vara stora grejer, utan små, söta, tänkvärda – som piggar upp i december! Och kanske räcker det som julklapp för hela julen?

Tips: till och med för de dagarna jag var iväg på resa under månaden hade T räknat ut det så bra att jag kunde ta med mig påsarna!!

Och tips nummer 2: du behöver inte ha fyllt alla den 1:a december utan kan fylla på de tomma påsarna allt eftersom.

Samt ett sista tips: gör enkla paket, som dessa påsar, om du inte vill lägga ner ännu mer tid!

Följ:
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

En personlig blogg om resor, företagande, marknadsföring, skrivande, böcker, foto och annat som rör vardagen i Helsingfors (ibland i Gällivare och Göteborg) och på resande fot.

13 Kommentarer

 1. 7 november, 2019 / 08:13

  Själv gillar jag skönhetskalendrar för alla miniprodukter som är så fiffiga att ta med på resa 😊 Det som inte passar mig försöker jag ge bort till nån jag tror kan ha användning för det. Är jättesugen på Lumenes för skulle vilja prova mig fram i deras sortiment och hitta mina favoriter, men har så mycket resestorleksprodukter på lager nu efter två år av skönhetskalendrar. Får se om jag nöjer mig med typ en tekalender i år 🤔

  • Jennifer Sandström
   Författare
   9 november, 2019 / 21:20

   Smart att ge bort de som inte passar eller ta med på resor! ☺️ men låter klokt att pausa något år och köra på en tekalender istället!

 2. Annie
  7 november, 2019 / 11:24

  Åh vilka bra tips! Ska du göra en till din pojkvän i år eller vad ska du satsa på? Kaffekalendern rekommenderar jag starkt. Den var över förväntan och du kommer definitivt känna variationen i smakerna. Troligen för att kaffet är av bra mycket bättre kvalité än vardagskaffet man ofta har hemma. Ett annat fint, lite billigare (och prylfritt) alternativ är Snällkalendern från Friends: https://shop.friends.se/produkt/snallkalendern/

  • Jennifer Sandström
   Författare
   9 november, 2019 / 21:10

   Hmm, jag borde göra en åt honom. Kanske dags att sätta igång nu. Ska leta fram påsarna från förra året och börja spåna på idéer ☺️

   Och tack, vad bra att veta. Kanske jag gör knepet att köper kaffekalendern när december redan börjat på rea? ;) Fast den kanske hinner sälja slut. Är förresten eventuellt svårare (dyrare?) att beställa till Finland också..

   Jättebra tips om snällkalendern, fick upp reklam för den på Facebook precis! Ska lägga till den som ett tips i listan, tack!

 3. 7 november, 2019 / 21:39

  Jag får väl erkänna att jag är inte mycket för adventskalendrar men likväl köpte jag Röda Korsets kalender som de skickar ut varje år till bidragsgivare. Jag tänkte först, puh, ännu en kalender som blir liggandes tills jag slänger den men sedan fick jag en idé. Jag skall sätta upp den på byns anslagstavla den första december och sedan öppnar jag en lucka varje gång när jag hämtar posten. Det gör jag inte varje dag så kanske någon annan också öppnar en lucka allt emellan åt. Vi får se.

  • Jennifer Sandström
   Författare
   9 november, 2019 / 21:06

   Vilken bra idé! Och fint att köpa en kalender som stöttar ett gott ändamål.

 4. 8 november, 2019 / 14:15

  Jag valde Teadventskalendern från Nabo i år igen, för fjärde året i rad. Tycker att den är fantastisk! Väljer helst bort både godis och smink-/skönhetsprodukter i mina kalendrar, så te passar mig finfint. Jag och en vän hade några år en tradition av att göra adventskalendrar till varandra – det var härligt. Dessvärre tog både idéerna och tiden slut till sist :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   9 november, 2019 / 09:16

   Vilken fin grej att ge till varandra som kompisar. Men kan förstå att det räcker några år ;)

 5. 10 november, 2019 / 17:02

  Vilket mysigt och kul inlägg! Tack för alla tipsen!
  Såg att Vanhan Porvoon Jäätelötehdas i år också har kommit ut med en glassjulkalender.
  Den tror jag bestämt att jag ska ge en chans. :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   10 november, 2019 / 22:11

   Åh herregud! En glassadventskalender! Och de som har så god glass. Jag skrek nästan högt när jag såg din kommentar men kom samtidigt på att: perfekt grej för T som älskar glass. När han undrade vad mitt kvävda skrik berodde på fick jag snabbt hitta på en ursäkt 😂 tack för tipset! Måste leta upp var denna går att köpa!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   10 november, 2019 / 22:14

   Inser efter lite googlande att den nog kan vara svår att få tag på, vet du om den finns någonstans i Helsingfors?

   • 10 november, 2019 / 22:58

    Jo, jag har sett den både i Posthusets K-Supermarket och i K-supermarket i Arabia! (Och nu också i min frys !! :D)

    • Jennifer Sandström
     Författare
     11 november, 2019 / 07:58

     Ohh! Ska se hur jag kan lyckas smuggla hem den och gömma den i frysen! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?