Jennifer sandström

Peppigare måndagar

Det fina med att planera sin arbetstid och sina dagar helt själv är att man kan göra det som annars känns lite tungt eller trist, lite roligare. Måndagar är till exempel en utmärkt dag för att planera in en brunch med ett gäng vänner eller en lunchdejt. Och det är också därför det är så bra att hänga med andra som också är sina egna chefer – för då kan man bruncha en måndag lika gärna som en söndag! Eller ja, vilken dag som helst i veckan.

Förra måndagen såg till exempel ut såhär:


Min finska vän och bloggkollega Veera bjöd in både mig och Malin till sitt tjusiga hem och bjöd på en helt superfantastisk brunch. Som ni ser. Och just dessa stunder känner jag mig lite extra tacksam för det här livet. Jag behöver liksom inte kliva upp 06.00 och vara på ett jobb 08.00 och sitta där en hel lång och långsam måndag.

Vi fixade ananas- och rödbetsjuice. Eller Malin gjorde, jag tog foton till min fotokurs. Och spana in den här juicern – alltså, vilken grej?!

Veera pocherade ägg. Så ja, det var liksom en brunch i världsklass. 

Pocherat ägg på avokadotoast. Och så lagade hon chiapudding på kokosmjölk toppade med stekta bananer och blåbär. My god. Det här slår liksom alla världens brunchställen. 

Plus cappuccinos, såklart. Jag vill också ha en kaffemaskin som kan göra cappuccinos i mitt hem. Det borde räknas som en bra investering när man jobbar mycket hemifrån – eller hur? 

Efter den peppiga och för bra för att vara sant-brunchen gick jag och Veera vidare till ett café för att jobba resten av dagen. När man inte äger ett kontor är cafébesök fullt rimliga grejer att lägga pengar på. Roots Helsinki råkar dessutom vara ett riktigt bra jobbcafé här i Helsingfors. Det ligger i Kallio/Berghäll, som är lite “hippt” område utanför centrum där jag inte hänger särskilt ofta. Men jag borde hänga här lite mer.

Veera på Roots. Hon bloggar förresten både på finska och engelska om resor världen över och hennes vardag som globetrotter och företagare – spana in hennes engelska blogg här.

↑ riktigt bra anledning att luncha här… 

Och idag mötte jag faktiskt upp samma gäng + Mirka för lunch inne i stan och för att jobba ihop. Jag gillar att jobba hemifrån med det är också sjukt givande att jobba ihop med andra och utbyta tankar och idéer. Sitter jag hemma en hel vecka blir jag liksom galen tillslut. Input och umgänge är livsviktigt – och det misstänkte jag redan innan jag blev egen. Det har faktiskt varit en av mina största farhågor med det här nya livet. Men tycker jag lyckats ganska bra hittills.

Yay för dessa peppigare måndagar!

FÖLJ:

8 svar

  1. Hmm, kanske borde du försöka söka upp någon eller några där du bor – kan det finnas någon facebookgrupp där man kan efterlysa? :))

 1. Vilken lyxig måndag! Och brunchen såg riktigt smarrig ut.
  Ja det där med att kunna styra sina egna tider kan jag tänka mig är guld värt. Jag har det lite så nu men om jag blir bokad för att jobba så måste jag ju befinna mig där under de timmarna.

  1. Ja men det är ju lite flexibelt – och åtminstone varierande från vecka till vecka vilket också är skönt tänker jag :)

 2. En blir ju superpepp på veckan när du berättar om din måndag! Mer brunchbloggar åt folket! <3 Veera är för mig synonymt med avokadomackor, men jag blir om möjligt än mer impad av idén med pocherade ägg ovanpå. Verkar supermumsigt. Var har hon köpt sitt snygga porslin måtro?

  Ha en fortsatt härlig vecka Jennifer!

  1. Så fint att det smittar av sig! Och ja, Veera är grym på att göra bra avokadotoasts – kan rekommendera ägg-varianten också ;)

   Vet du vad? Jag vet faktiskt mycket väl var tallrikarna kommer ifrån. Vi har nämligen köpt lite av samma serie till vårt nya hem. Märket heter Broste Copenhagen! De är sådär mysigt rustika! Kopparna vet jag dock inte vilket märke de är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.