Påskledigt i Gällivare

Traditionen om att åka upp hit till Gällivare över påsken är något jag vill behålla. Det är nu tredje året i rad och alltid välkomnas jag av vårvintern med massor av snö och vackert solsken. Kanske kommer jag också framöver lära mig att planera jobbet som egenföretagare lite bättre. Man vill liksom inte sitta inomhus framför en dator när otroliga landskap och släkt och vänner väntar. Så det har jag inte gjort heller (men det är svårt att släppa mentalt, så med bättre planering skulle det kanske kännas ännu mer avkopplande).

Snötäckta isar och blåa himlar, här ute i Tjautjas. 

I måndags bilade vi som sagt till Luleå och Boden. I tisdags kom Helena hit från Mertajärvi – vi känner varandra via bloggarna och har träffats vid olika resebloggiga sammanhang och det är härligt att vi båda har vårt ursprung här uppe. Vi åkte hem till Amanda och jobbade i några timmar innan vi åt middag hos min pappa och fortsatte ut till min mormor i Tjautjas där vi skulle övernatta. Vi hoppades på norrsken men fick nöja oss med bastu. Innan vi somnade tog vi beslutet om att gå upp till soluppgången och 05.45 nästa morgon var vi ute på isen. Det blev dock en molnig soluppgång.

Amanda med kameran ute på isen.

Under onsdageftermiddagen tänkte jag sätta mig ner med lite jobb. Men när Helena då får en idé och utbrister ”ska vi inte åka till Stora Sjöfallet?” inser jag ju att jag inte kan tacka nej till ett sådant erbjudande. Magiska landskap bara två timmar bort, ja – vi åker.

Vi hoppade ganska spontant in i bilen vid tre-tiden och körde västerut. Vägen kallas till och med så, Vägen Västerut.

Fyra timmar senare, efter x antal fotostopp var vi framme i Stora Sjöfallet.

Vi vände och började köra hemåt i solnedgången. Så det blev ett par fotostopp även då. Så så så fint, nästintill overkligt.

Fler bilder kommer senare i ett eget inlägg.

Förresten, ledigt och ledigt. Lite jobb har jag hunnit med. Det bästa är att man kan jobba när man känner för det, till exempel mellan 21-23 en långfredagkväll. Har också varit på ett möte hos ett företag tillsammans med den här bönan.

Sen har jag hunnit med middag hos mormor med hela släkten, typ, och fått massor med god mat även hemma hos pappa. Blir så bortskämd här. Har också hängt med min barndomskompis Elin. Promenerat längs med älven, beundrat Dundret och så.

Här är min mor hemma hos mormor, precis innan vi skulle ta en gruppbild. 

Och just nu är klockan strax efter 15 och jag sitter utomhus på en grön låda där man förvarar sand, i solskenet, och skriver detta i väntan på min mamma. Jag njuter av lugnet här i norr, sovmorgnar och att få umgås med den bästa sortens människor. Publicerar detta dock först nu på kvällen när jag kommit hem och kunde lägga in lite bilder från datorn.

Nu kom jag förresten på att jag ju skulle visa hur bilderna från när jag fotade norrsken blev. Eftersom det är en ganska långsam process att fota just norrsken, med så lång slutartid, blev det inte så många bilder i kylan. Och när jag väl öppnade dem i Lightroom var det egentligen bara en som var någorlunda skarp. Oh well. Det kräver kanske lite övning innan man är på till exempel den här nivån… :)

Hoppas du kollar i mobilen, och kolla inte så noga… ;)

Hur är er påsk?

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

8 Kommentarer

  • Jennifer Sandström
   Författare
   1 april, 2018 / 11:40

   Du får gå och knacka på hos min mormor då, om du har vägarna förbi ;) och tack!

   Kul att läsa om påskbrasorna. Visste dock inte att man hade som ambition att se flera? Tänkte man kunde nöja sig med en :P

  • Jennifer Sandström
   Författare
   1 april, 2018 / 11:38

   Tack Leena! Och vad typiskt att solen inte hittat ner till er! Men det såg trevligt ut ändå, :)

 1. 1 april, 2018 / 18:15

  Så roligt att fota norrsken, det sportar jag med också ifall sambon råkar vara hemma när det är norrsken. Vill ogärna köra iväg själv ut i mörkret. Bilderna blir ju sällan riktigt bra men det är så sköna stunder att få stå och beundra naturens krafter i mörkret och tystnaden. :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   1 april, 2018 / 21:44

   Jaa att bara stå och beundra norrskenen är också fint och det blir ju mer motiverande att ta sig ut med kameran som sällskap – och någon annan också, jag vill inte heller köra ut ensam i mörkret ;)

 2. 2 april, 2018 / 13:20

  älskar påsken i norr!!! så fina dagar och sååå mycket ljus!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   2 april, 2018 / 21:24

   Jaaa nu är det redan lite lite längre dagar här uppe än i söder ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?