Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

En natt på Klaus K

Ni känner väl till att det bästa hotellhacket är att prenumerera på de finaste hotellens nyhetsbrev?

Och särskilt i dessa tuffa tider har det varit möjligt att fynda hotellnätter till bättre priser. Hotellkedjorna tvingas också bli kreativa, som Scandic som tydligen öppnar upp vissa hotell i Sverige för studenter den här hösten.

Att bo på hotell är annars en fin idé för att skapa lite resekänsla och få ombyte om man inte har möjlighet att resa desto mer just nu + att man stöttar en stackars bransch.

Så jag och Kugge har givetvis redan bokat in decembers bokslut / julkonferens (för en sån måste man ju ha). Och sist jag bodde på hotell, eller ja faktiskt de senaste två gångerna, i Helsingfors – så var det med henne!

Tidigare i höst hade jag äran att få bo på Klaus K med Kugge när hon fyllde år. För övrigt en ganska bra födelsedagspresent till sig själv, tips!

Och Klaus K som hotell då?

Jovars. Riktigt mysigt hotell mitt på Bulevarden inne i Helsingfors. Eftersom Bulevarden i sig är vacker har man ganska fin utsikt från rummet. Rummet kändes också både lyxigt och pampigt utan att förlora mysfaktorn.

Se, vackra byggnaden mitt emot!

Kugge möttes med bubbel och praliner som det födelsedagsbarn hon var.

Sen gick vi ut och festade hela natten lång.

Nånej men gud. När man bor på hotell ser man ju givetvis till att hänga så mycket som möjligt på just hotellrummet. Annars kan man ju lika gärna ta in på hostel.

Men vi gick och åt en bit mat på Senatstorget lilla (eller ganska stora) food court, men blev inte fullständigt mätta så efter en shoppingtur på Stockmanns delikatess återvände vi sen till hotellet.

Här finns ju egentligen också en restaurang man kan äta på, men faktiskt också en takbar! En mycket tjusig sådan måste jag säga.

Vi tog en snabb titt på takbaren innan vi stängde in oss på hotellrummet med goda röror, paj och chips, samt lite mer bubbel och en Netflix-film med Rebel Wilson (hon är ju uuuunderbar)! Kände oss också som Årets Romantiska par. Hehe.

Födelsedagsbarnet fyllde egentligen inte år förrän följande morgon. DÅ fick hon sin present. Nästan. Hon fick ett kort och en ledtråd om vad som väntade. Hade nämligen köpt en grid att hänga på väggen i hennes nya kontor, så den fick hon senare pga. klumpig sak att släpa med sig hela vägen till stan.

Födelsedagsbarnet firade också att hennes LJUDBOK äntligen kommit ut. Tänk vilken milstolpe ändå att inte bara ha gett ut sin andra bok – utan också ha fått ge ut den som ljudbok.

Boken är Nationen och jag tror den nu finns i alla ljudboksappar där ute. Bara sök på den och Michaela von Kügelgen, för att ta del av härliga berättelser om studentliv, fester och hjärtesorger.

Hotellfrukost & annat bra

Men FRUKOSTEN? Hur kan du inte nämna frukosten? Tänker ni nu. Ja men, frukosten. Den var helt okej. Kanske standard, medelmåttig men helt okej hotellfrukost. Ingenting jättespeciellt. Inte som på St George, och inte som hotellfrukosten på Kämp. Så i jämförelse med de som ligger i toppklass blir man eventuellt lite besviken.

För bara frukost skulle jag alltså rekommendera något av de andra hotellen i kedjan “Kämp collection hotels”. Men som hotellupplevelse tyckte jag om Klaus K.

Något annat som stack ut under hotellvistelsen då? Ja kanske att man fick plocka på sig olika sorters schampon och andra hårprodukter nere vid receptionen för att ta med upp till rummet. Intressant koncept jag inte sett tidigare. Men smart för att tillgodose kunders varierande behov och inte slösa med engångsprodukter.

Personalen på hotellet får förresten också ett bra betyg från mig. Kändes till exempel corona-säkert (de bar alla munskydd).

Kan verkligen också rekommendera en hotellnatt inne i centralaste stan för att få känna på lite hur det skulle vara att “bo så här”. Vi tog en morgonpromenad ner till havet i takt med att staden vaknade till liv. Och en sak jag konstaterade var i alla fall att det då inte är tyst att bo i en stad. En bit utanför har vi motorvägen, men här inne har de allt annat möjligt som låter och trafik som konstant rör sig.

Men stadscharmen, den har ju sin charm ändå! Trots, eller kanske tack vare, allt brus och stök.

Mer om Helsingfors hittar du här!

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.