Jennifer sandström

Frukost på Hotell Kämp

Några dagar innan min födelsedag undrade Kugge vad jag hade för planer förutom överraskningarna som väntade under kvällen.

”Inga men jag kanske borde äta frukost någonstans!” Som om jag redan läst hennes tankar. Hon ville nämligen föreslå just det. Och inte på vilket ställe som helst, utan på femstjärnigt hotell.

Kugges idéer ska man nästan alltid säga ja till, det här är ännu ett bevis på detta.

Så här åt vi frukost. På hotell Kämp! Mycket tjusigt. Såg dessutom en finsk kändis och det är förvånansvärt mest för att det var någon jag kände igen själv – han var på tv bara ett par dagar innan haha.

Några highlights från frukosten:

  • Havtornsshot
  • Egna juicer (t.ex. tranbär med mynta)
  • Omelette som görs på beställning och serveras till bordet
  • Deras egna väldigt goda granola

Det är svårt att säga om 32€ för en frukost på Kämp verkligen är försvarbart. Men om en vanlig hotellfrukost går på 25€ skulle jag säga att man betalar en del för själva lokalen och känslan. Här är pampigt och det är upplagt på fina fat med serveringsbestick i silver. Personalen är förstås också felfri men ändå lättsamma. När jag säger att jag väntar med kaffet svarar han ”vänta inte för länge, det kanske tar slut!” 

Men om man fyndar ett erbjudande 2 för 1 är frukosten definitivt värt det – tips! Eller om du firar något extra och verkligen vill skämma bort dig själv. Det är en upplevelse man kanske inte gör jämt.

Älskar den lilla tekannan som Kugge fick sitt te serverat i. Men inte skäl nog att avstå kaffet för. Apropå te så serverar de också en afternoon tea här nästan dagligen, för 40 € eller en lite större variant för 53 € med tryffel och caviar till.

För frukosten rekommenderar jag att ha gott om tid, två timmar är nice att ha här. Ännu ett knep är nog att gå hit en veckodag som vi gjorde. Lördagar och söndagar finns en risk att det är lite livligare runt bufféborden. 

Ännu ett tips på lyxigt frukost i Helsingfors är frukosten på St. George, minst lika bra matmässigt!

Tänker att någon gång ska jag väl få chansen att spendera en natt på hotellet här också?

FÖLJ:

8 svar

    1. *signar upp på deras nyhetsbrev och väntar tålmodigt på nästa erbjudande*

  1. Det här påminner mig om när dotter var si så där kring 12-13 år och önskade sig en natt på ett fint hotell i Helsingfors som födelsedagspresent. Sagt och gjort vi bokade in oss på Hotell Kämp Glo och fick nu inte riktig en svit men rätt lyxigt var det och så firade vi ett veckoslut hela familjen i Helsingfors och det var jätteroligt!

    1. Alltså tyckte det var så fint att önska sig något sånt som 12-13-åring 😍 och känns som om alla rum är ganska lyxiga här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.