Jennifer sandström

Hur går det med berättelsen om mormors liv?

Uhhh. Det finns något lite jobbigt med att starta upp saker som man inte riktigt blir klar med. Som det känns som man aldrig kommer bli klar med. Och för varje vecka man inte prioriterar det där man lovat att göra – och så gärna vill göra – så växer sig den milda ångesten lite större.

Av den anledningen drog jag mig verkligen för att “avslöja” mitt SEO-projekt. Om ingen vet, finns ju inga förväntningar.

Ett annat sådant projekt är alltså berättelsen om mormors liv. Som jag, precis som kursen i sökoptimering, påbörjade för ett år sen. Jag har skrivit 20 000 ord under förra året, under vårvintern och sommaren. Och under hösten var det bara för mycket med allt (läs: finska- och skrivkurs). Så nu är vi på ett plan i livet igen då det finns chans att prioritera utrymme för ett sånt hjärteprojekt som det faktiskt är. Det väntar på mig och jag har lovat att ta tag i det.

Jag skrev lite på texten när jag var uppe i Gällivare sist och kom i alla fall fram till ett konstaterande. Att jag måste sätta punkt på ett ställe – och skippa några släktdetaljer som inte känns nödvändiga att ta med. Konsulterade även min fantastiska författarkompis om hur jag ska tänka runt berättelsen och fick klarhet inför att redigera alltihop en vända nu.

Det här blir ingen roman och den ska inte publiceras någonstans. Men det blir en fin berättelse (inte för att jag skrivit den utanför att mormors liv varit sådant, otroligt), som vi kan publicera själva och läsa och ha kvar som minne. Mormors fantastiska liv.

Mormor och mamma någon gång på 60-talet. Tavlan och grejerna i koppar hänger ännu hemma hos mormor, även om huset är ett annat.

FÖLJ:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.