Jennifer sandström

Vad jobbar jag med egentligen?

Det är fredag morgon, eller förmiddag egentligen för klockan är redan strax efter 11, men jag har precis börjat min arbetsdag. Det har varit en ganska intensiv period så då är det fint att ta en lite lugnare dag, när man faktiskt får välja själv.

Och jag pratade just med en av tjejerna som var med under förra helgen på telefon och hon ställde frågan:

Vad är din långsiktiga vision med ditt företagande?

En fråga som rimligen borde hänga ihop med ungefär vad jag gör idag eller framför allt vad jag vill göra idag. Men jag skrattade som svar, för någon framtidsvision finns inte riktigt. Jag har aldrig jobbat så. Ett år i taget räcker. Checka in, stämma av, gillar jag det här? Man (jag) förändras ju.

Mina visionboards / drömmar finns förstås alltid där – men mer som fluffiga moln än konkreta planer.

Bland dessa funderingar slog det mig att jag lovat att berätta vad det egentligen är jag jobbar med.

Min jobba med mig-sida är ännu lite under konstruktion, men nu existerar den i alla fall på svenska – det gjorde den inte för bara ett par veckor sen :))) Och där står det så här:

Flera år av bloggande blev år 2015 en inkomstkälla och två år senare ett företagande på heltid. Idag driver jag min blogg och sociala medier som en del i mitt företag där jag också erbjuder tjänster inom digital marknadsföring. Får jag chansen föreläser och coachar jag gärna till exempel inom bloggande och sökoptimering!

Skapar innehåll: skriver texter och fotograferar för olika syften både för min blogg och kunduppdrag.

Marknadsför: genom bland annat sökoptimering, mejl/nyhetsbrev och sociala medier, både för min blogg och kunduppdrag.

Reser: korta och långa, nära och längre bort, är något jag inte skulle byta ut mot alla pengar eller all choklad i världen. Att få besöka det som är annorlunda eller oupptäckt, vackert eller hänförande, eller alla de där platserna som blivit favoriter genom åren – det är liksom det jag på sätt och vis lever för. Det finns alltid en längtan, har alltid funnits, och den kommer aldrig att försvinna. Och varför skulle man vilja förlora den, reslängtan?

Sitter vanligtvis på Wonderland ca. två dagar i veckan (mån-tis), men idag hade Mothership of Work en gratis fredag så passade på att gå hit. Tyckte den här gamla hissen var himla mysig.

Så vad gör jag, egentligen?

I höst har jag lagt upp mina dagar så här: mån-tis för kunduppdrag, ons-fre för blogg, sälj och admin.

* Mitt största kunduppdrag just nu har jag berättat om tidigare och det pågår löpande sen början av året. Det tar upp mycket av min tid och det är otroligt kul att jobba med, därför har jag inte haft ett jättestort behov av att jaga nya kunder. Där planerar jag kampanjer, sköter sociala medier, förbättrar konverteringsgraden (förvandlar icke-betalande kunder till betalande), skriver texter, koordinerar översättare för 7 olika länder, och är med och funderar på hur företaget kan utvecklas och förbättras. Älskar detta! Små företag där man kan ha direkt påverkan och se resultat på en gång.

* Mindre kundjobb: här gör jag varierande grejer. Nu senast har jag till exempel intervjuat och skrivit ett pressmeddelande, och designat dokument i Canva. Jag säljer också in lite bloggsamarbeten, både åt mig själv och ett par andra bloggar. Har funderat en hel del på detta, det är nästan viktigare vem jag jobbar med än exakt vad jag gör. Jag har en bred kunskap och gillar variationen.

* Sökoptimering: Det som fastnar hos folk och många tror att det är det enda jag gör. Men det var senast i våras jag hjälpte ett par företag och bloggare med sökoptimering, det har främst handlat om att analysera, lära ut och ta fram en “SEO-strategi” som passar dem. Det är något jag gärna gör, men tillbringar noll tid för att sälja in. Jag finns här om du behöver mig.

* Bloggen: mitt jobb gör att jag kan spendera arbetstid och många timmar på bloggen, utan att den nödvändigtvis behöver dra in mest pengar. Jag har alltså inte egentligen någon press på mig att bloggen måste genera en inkomst och jag skulle blogga oavsett. Men tycker det är nice/ok att den gör det. Och jag skulle väldigt gärna jobba mer med destinationer, gärna i Sverige och Finland.

Kreativ miljö här på MOWs coworking space.

Gör jag det jag vill göra?

Jaa joo, ja jo – det gör jag väl? Men jo det gör jag faktiskt. Det finns de som tycker att jag borde förvalta min kunskap smartare – t.ex. erbjuda onlinekurser. See them dollar bills osv. Jag borde jobba på min mejllista, göra fler freebies – jobba smartare helt enkelt. Skapa något som bara rullar på sen kan jag luta mig tillbaka och rulla tummarna. Nej, “skämt åsido”. Min själ känner inte för detta alls just nu. Just nu. Allt kanske känns annorlunda om en månad?

Just nu gillar jag mitt jobb väldigt mycket.

FÖLJ:

2 svar

    1. Åland ja, står permanent på min lista över drömresmål, som inte heller borde vara svåra alls att ta sig till ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.