Mitt nya jobbuppdrag och ett lustigt sammanträffande

Dagarna går i ett och jag får lite vibes från hur det var att ha ett heltidsjobb och ett kontor att infinna sig på varje dag mellan 9-17. Dessa vibes är mer förknippade med ångest än med glädje. Känslan när man kommer hem efter en arbetsdag och är HELT SLUT och inte orkar göra något (och ändå sitter där 22.18 och skriver blogginlägg). Men det hänger också lite ihop med att jag envisats med att gå upp 06.00 nästan varje dag och jobbar typ 120% just nu (och att det tar 45 min. till kontoret, storstäder <3). Det är dock tillfälligt. Så jag ser ganska mycket fram emot balansen av hemmakontor-dagar blandat med kontorsdagar, och en bra mix av blogg och frilansjobb.

Jag berättade ju lite kort att jag påbörjat ett nytt uppdrag som krävt mer uppmärksamhet såhär till en början. Uppdraget är faktiskt väldigt kul, det är en mix av projektledning och marknadsföring på cirka 1-2 dagar i veckan som sträcker sig över hela året. När det här erbjudandet landade i min famn precis innan jul verkade det nästan för bra för att vara sant. Dessutom skulle jag få anledning att joina coworking-stället Wonderland. Och känslorna kring detta? Well, jag har i princip studsat hem av glädje pga. kul att få jobba med ett större projekt och med andra.

Hemmakontor i all ära, jag älskar det också, men människor är ganska nice ändå.

Det är ett litet företag som utvecklar olika läroprogram/spel för barn. Och det sjukaste är att jag faktiskt jobbade för dem redan under 2014. Då gjorde jag lite översättningar, en del robotjobb och kundsupport. Så det kändes surrealistiskt att komma tillbaka i en helt ny roll, och att faktiskt få vara med och utveckla företaget. En större grej som jag kommer jobba en del med inom företaget är som är en mattetävling som körs i flera länder och där ett par hundratusen elever i lågstadiet deltar. Produkten är fantastisk och målgruppen (lärare och barn) är både ivriga och engagerade. Alltså ett drömprojekt bara ur den synpunkten.

Då, 2014, jobbade jag på distans bara några månader och har inte haft någon kontakt med företaget sen dess. Så hur fick jag då reda på uppdraget? Via Kugge, som bara råkar sitta på samma kontor och hörde talas om att de letade efter en flexibel frilansare. Ibland har man tur.

Och ärligt talat, jag har saknat lite att få dyka ner i ett projekt som inte bara är mitt egna. Eller där man inte bara är en frilanskontakt som bara gör sin uppgift och inte är mer engagerad i företaget än så.

Så, det ska bli enormt spännande att jobba med detta under det här året.

Följ:
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

En personlig blogg om resor, företagande, marknadsföring, skrivande, böcker, foto och annat som rör vardagen i Helsingfors (ibland i Gällivare och Göteborg) och på resande fot.

20 Kommentarer

 1. 29 januari, 2019 / 21:34

  Härligt, det låter ju helt perfekt!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 januari, 2019 / 07:17

   Jaa, känns som ett bra upplägg! :)

 2. 29 januari, 2019 / 22:32

  Så roligt det låter, grattis till det nya jobbuppdraget. Hoppas du hittar balansen snart och landar i det nya. 😊

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 januari, 2019 / 07:18

   Tusen tack! Ja det ska bli skönt när allting lugnar ner sig lite.. :)

 3. Lennart Johansson
  30 januari, 2019 / 06:03

  Låter spännande!🔝⛄️

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 januari, 2019 / 07:18

   👌🏼☺️

 4. 30 januari, 2019 / 07:51

  Låter helt super roligt! :D

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 januari, 2019 / 07:18

   ☺️🙌

 5. 30 januari, 2019 / 08:25

  Men oj vilket spännande jobbuppdrag! Stort grattis till dig och lycka till! :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 januari, 2019 / 07:27

   Tack så mycket Hanna! Så kul att få följa ditt frilansarliv också – såg precis vilken superfin hemsida du har för företaget! :)

   • 31 januari, 2019 / 08:31

    Åh men tack :) Fortfarande ett ”work-in-progress”, men alltid något! Var förresten i Helsingfors förra veckan, och hade tänkt fråga dig om kaffe – men dagen bara sprang iväg p.g.a. möten. Oh well, next time! :)

    • Jennifer Sandström
     Författare
     31 januari, 2019 / 10:00

     En mycket bra start! :) Och jaaa, next time gärna!! Bara att du hör av dig när du är här nästa gång.

 6. 30 januari, 2019 / 10:21

  Åh vad kul med ett sånt uppdrag! Stort lycka till! :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 januari, 2019 / 07:28

   Tack Julia!! :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 januari, 2019 / 07:27

   Tusen tack Helena <3

 7. 30 januari, 2019 / 13:50

  Hurra och grattis till uppdraget!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 januari, 2019 / 07:27

   Taaack Annika! :)

 8. Johanna
  30 januari, 2019 / 19:58

  Kul det låter! Lycka till och grattis!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 januari, 2019 / 07:17

   Tack Johanna <3 :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?