Jennifer sandström

Mitt nya jobbuppdrag och ett lustigt sammanträffande

Dagarna går i ett och jag får lite vibes från hur det var att ha ett heltidsjobb och ett kontor att infinna sig på varje dag mellan 9-17. Dessa vibes är mer förknippade med ångest än med glädje. Känslan när man kommer hem efter en arbetsdag och är HELT SLUT och inte orkar göra något (och ändå sitter där 22.18 och skriver blogginlägg). Men det hänger också lite ihop med att jag envisats med att gå upp 06.00 nästan varje dag och jobbar typ 120% just nu (och att det tar 45 min. till kontoret, storstäder <3). Det är dock tillfälligt. Så jag ser ganska mycket fram emot balansen av hemmakontor-dagar blandat med kontorsdagar, och en bra mix av blogg och frilansjobb.

Jag berättade ju lite kort att jag påbörjat ett nytt uppdrag som krävt mer uppmärksamhet såhär till en början. Uppdraget är faktiskt väldigt kul, det är en mix av projektledning och marknadsföring på cirka 1-2 dagar i veckan som sträcker sig över hela året. När det här erbjudandet landade i min famn precis innan jul verkade det nästan för bra för att vara sant. Dessutom skulle jag få anledning att joina ett coworking-kontorOch känslorna kring detta? Well, jag har i princip studsat hem av glädje pga. kul att få jobba med ett större projekt och med andra.

Hemmakontor i all ära, jag älskar det också, men människor är ganska nice ändå.

Det är ett litet företag. Och det lustiga är att jag faktiskt varit i kontakt med tidigare. Då gjorde jag lite översättningar, en del robotjobb och kundsupport. Så det kändes surrealistiskt att komma tillbaka i en helt ny roll. En större grej som jag kommer jobba en del med inom företaget är som är ett projekt som körs i flera länder och där ett par hundratusen barn deltar. Målgruppen är både ivriga och engagerade. Alltså ett drömprojekt bara ur den synpunkten.

Tidigare jobbade jag på distans bara några månader och har inte haft någon kontakt med företaget sen dess. Så hur fick jag då reda på uppdraget? Via Kugge, som hörde talas om att de letade efter en flexibel frilansare. Ibland har man tur.

Och ärligt talat, jag har saknat lite att få dyka ner i ett projekt som inte bara är mitt egna. Eller där man inte bara är en frilanskontakt som bara gör sin uppgift och inte är mer engagerad i företaget än så.

Så, det ska bli enormt spännande att jobba med detta under det här året.

FÖLJ:

20 svar

    1. Tack så mycket Hanna! Så kul att få följa ditt frilansarliv också – såg precis vilken superfin hemsida du har för företaget! :)

      1. Åh men tack :) Fortfarande ett “work-in-progress”, men alltid något! Var förresten i Helsingfors förra veckan, och hade tänkt fråga dig om kaffe – men dagen bara sprang iväg p.g.a. möten. Oh well, next time! :)

        1. En mycket bra start! :) Och jaaa, next time gärna!! Bara att du hör av dig när du är här nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.