Jennifer sandström

Sommarkonferens & företagshalvåret

Företagarlivet behöver inte alls vara ensamt. Jag delar mitt företagande med flera företagarvänner och den som jag delat det mest med sen 1.5 år tillbaka är Kugge.

I vintras höll vi får första ”konferens” ihop, som egentligen grundade sig i idén om en julfest. Det är även något jag försöker bli bättre på, att fira.

Vi insåg snabbt att samma sak kan göras även i juni. En sommarfest slash halvårskonferens. Istället för fancy hotell åkte vi ut på landet! Fyra dagar, chill tempo och vilka dagar.

Recommended by Kugge.

Hon hann också göra en intervju med mig om SEO för en sajt hon skriver för.

Sommarkonferensen innehöll alltså som allt en bra mängd och mix av reflektion, drömmar, planer, snack, yoga, god mat och dryck, promenader, bad och sovmorgnar.

Vi åkte ut hit redan på onsdagen, men fredagen hade vi bestämt var vår firarkväll. Så då förberedde vi en trerätters, lite lyxigare dryck och tog på finklänningar. Ja det senare bytte vi om till efter den här bilden togs.

Grönkålssallad på gång.

Jag ordnade sangria till efterrätten.

SKÅL FÖR ALLT.

För min SEO-kurs, för Kugges bok och hennes skrivsommar – och framtiden.

Ni vet väl att de bästa idéerna alltid uppstår när man hänger konstant med någon i några dagar och inte har så mycket annat som stör och pockar på uppmärksamheten?

Vi åt gazpacho till förrätt och grönkålssallad med halloumi och tahini-dressing till huvudrätt. Kall mat kändes oerhört passande. Och så inledde vi middagarna vid 21-tiden, som de södereuropéer man bör vara i den här värmen.

Hur blev det här företagshalvåret då?

Trots att inte mycket blev så som det var tänkt är jag förvånansvärt nöjd över första halvan av 2020.

Jobb och uppdrag jag gjort:

 • Jag har lagt drygt 160 timmar på att skapa och lansera min första kurs i sökmotoroptimering.
 • Bloggen har fått mindre kärlek och tid än vanligt, jag har gjort rekordfå samarbeten och trafiken har dippat pga. vårens omständigheter. Hur det känns? Fantastiskt. Livet och mitt företagande är mer än bloggen.
 • Företagardrömmen som jag drog igång i början av året med Annika blev inte heller riktigt som planerat. Hon fick ett heltidsjobb och jag har inte kört på i tempot att publicera något månatligen. Men temat är något som kommer fortsätta följa med mig, och kanske ser vi några inlägg på just det till hösten och säkert nya projekt under samma tema.
 • Det blev fler timmar än jag tänkt för en större kund, men vårt samarbete avslutades också innan sommaren. Det har varit en spännande projekt, jag är själv imponerad över de resultat jag uppnådde och insåg att det är ett jobb jag trivs himla bra med (typ hur kan vi med små medel öka konverteringen?). Men det finns en tid och plats för allt och jag är redo att ta mig an nya projekt nu.
 • Att jag fått göra ett par fotouppdrag har också varit ja, vad ska man säga, väldigt tacksamt.
 • Gör också löpande lite uppdrag för ett par byråer där jag skriver texter/artiklar och översätter till svenska.
 • Min önskan för året var att få jobba med fler finska destinationer, men så blev det inte (åtminstone inte ännu) av förklarliga skäl. Får se om det är något jag vill fokusera på framöver om det blir aktuellt.

Jag börjar förresten också inse att det är en myt att om man är bra på mycket kan man inte vara riktigt bra på något. Det har länge stört mig att folk kanske inte vill anlita mig om jag rabblar upp allt jag gör. Men börjar mer röra mig mot ett förhållningssätt att det ju faktiskt inte är mitt problem, utan deras.

Poängen är att jag hellre har ett liv och jobb jag trivs med, än att försöka följa den gyllene röda tråden för att pleasa någon annan.

Har också ända sen början av året känt mig less på att sälja in saker. Det känns som ett enormt slöseri av energi. Så det har jag inte ägnat mig åt desto mer. Det är tur att det finns andra sätt.

Arbetsplats och kontor

Kontorstid har inte varit ett koncept mars-juni, men innan det höll jag mina 2 arbetsdagar mån-tis på kontor ganska bra. Jag som annars jobbar hemifrån mycket är faktiskt lite överraskad att det gått så bra som det gjort hela den här långa våren. Kanske har det hjälpt lite att ha sällskap hemma? Och jag har försökt boka in jobbdejter online ofta!

Till hösten kommer jag inte längre vara på det coworking-kontor jag tidigare hängt på. Men vad som känns väldigt spännande är att jag precis skrivit på kontrakt för ett annat ställe. Nästan så att jag längtar lite till september när jag tänker på det…

När solnedgången var som vackrast tog vi med oss duken och bubblet och förflyttade oss till bron där vi kunde se den.

Och ja datorn med vår franska och mycket stämningsfulla spellista följde förstås också med och fick en tjusig plats på kylboxen.

Lite kände vi oss som ett par på romantisk getaway. Och generellt har jag nog spenderat ungefär lika många nätter borta med Kugge det senaste året som med T, hehe.

Matchiga Vaaterekki-tröjor. En sån lyx att få bära finsk design made in europe för jämnan.

Vid midnatt eller när det nu var plockade vi fram efterrätten. Pannacotta med jordgubbar och rabarber.

På lördagen sov vi ut och efter frukost placerade vi oss här ute igen med skrivblock och datorer. Fredagen handlade mest om roliga målsättningsövningar och att fundera på vad vi vill få ut av hösten. Lördagen ägnade vi åt att se tillbaka på halvåret, kika på siffror och sammanfatta.

Det var så varmt och gick utmärkt att fortsätta låtsas att det var i Spanien vi befann oss.

Planer för hösten 2020

Det här är vad jag skrivit ner:

 • 14 september ska den andra omgången av SEO-kursen dra igång
 • Jag ska äntligen ordna en ordentlig landningssida för de tjänster jag kan och vill erbjuda. Min nuvarande är under all kritik, men som sagt: det finns en tid och plats för allt.
 • Finns också en tanke om att ta fram ännu en produkt utöver min kurs. Det blir förhoppningsvis verklighet framåt vintern!

Jag hann inte bara fundera och filosofera över det gångna halvåret och mina lärdomar, men också meningen med mitt liv. Kanske handlar det inte så mycket om att hitta meningen, utan snarare bara definiera den för sig själv?

Mindset är generellt något jag funderar på en del, hur vi inte alltid behöver ändra på en situation, utan istället kan ändra hur vi ser på den.

Kugge undrade hur det kommer sig att jag ”haft sån koll” och varit så målmedveten med mitt företag redan från start. Till det fanns flera anledningar. Men samtidigt är jag tacksam över att min ”unga” ibland lite instabila själ får vara omgiven av lite ”äldre” och trygga kvinnor.

Vi gör alla vår egen resa, men hur de i vår omgivning tänker och agerar påverkar såklart oss. Det bästa Kugge har lärt mig är att vilar man inte så blir man sjuk, det är fullt rimligt att bara jobba 4 timmar/dag och powernaps är det bästa vi har!

På lördagen lagade vi mat igen och jag kände mig som en äkta husmor. Möjligen inte jättemycket “äkta husmor” med tanke på att jag aldrig tidigare tvättat nypotatis.

Grillade kyckling (eller okej, vi stekte den i stekpannan först och sen i ugnen) och åt det med rabarber-potatis. I glaset rosévin och en fryst jordgubbe (bästa sortens isbit).

Gissa vad vi också gjorde? Well, har man årskonferens och julfest i december och sommarkonferens i juni, behöver man förstås en kickoff i september. Så nu har vi bokat in en långhelg på en ö för att starta hösten. Något att se fram emot ❤︎

FÖLJ:

8 svar

 1. Så inspirerande och roligt att läsa, kan inte tänka mig bättre bättre sätt att fira, se tillbaka och blicka framåt! Och vilka underbara bilder på er ❤️

  1. Tack Alexandra 😘 Man skulle kanske kunna vara ett litet gäng som gjorde detta tillsammans ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.