Jennifer sandström

Salladstips: rostade kikärter

Kategorin för mat och recept på den här bloggen är ingen kategori som egentligen alls borde existera. Men nu finns den där eftersom den här bloggen byggdes 2012 utan någon tanke om vad som skulle vara främsta fokus och nisch. Och att städa upp gamla kategorier och taggar, det är ingenting jag har prioriterat att göra ännu. Så vi kan väl lika gärna passa på att använda den här stackars recept-kategorin och ägna ett inlägg åt just mat?

Jag har nämligen lärt mig världens bästa salladstips – rostade kikärter!

Mitt bästa matlagningsknep (för någon som har noll idéer och inspiration) har visat sig vara att hänga med vänner som kan sånt där. Följa med när de lagar mat och lära sig in action.

Sallad med stekt getost och rostade kikärtor.

Såhär såg salladen vi lagade förra veckan hemma hos Corinne ut. Getostsallad med rostade kikärter. Den enda cred vi egentligen kan ge mig är förslaget om att vi skulle äta just “sallad”. Resten är Corinnes förtjänst. Vad middagen också resulterade i var att jag kände mig inspirerad. Allt jag behöver är ett recept, som är hyfsat enkelt – och att jag vet vad jag ska göra, plus lite inspiration. Jag är inte nödvändigtvis dålig på matlagning (eller jo, lite det också eftersom jag gör det så sällan) – men jag är framför allt lat.

Spana in fler recept och matinspiration hos Corinne!

Så när jag och T bestämde oss för att ha en lugn datenight hemma på fredagskvällen så erbjöd jag mig att fixa middagen. Vad det skulle bli? En överraskning! Alltså, getostsallad med rostade kikärter. 

Han blev ganska överraskad och frågade genast, i vilken blogg har du hittat receptet?  Och inte ens när jag försökte säga att jag kommit på det själv trodde han mig. Rostade kikärter – I don't think so, var hans reaktion. Så fick tillslut avslöja att det var vad jag och Corinne lagat tidigare i veckan. Hehe. Väldigt lyckat i alla fall. Förutom att jag glömde sesamfröna, det blev för många moment att hålla koll på mot slutet av matlagningen… ;)

Min sallad blev dock inte alls lika fin som Corinnes mästerverk.

Jag varierade receptet som vi gjorde litegrann och hade lite fler ingredienser men salladsbasen kan såklart göras enligt egna önskemål.

Getostsallad med rostade kikärter

 • Romansallad i kruka
 • Färsk spenat
 • Tomat (både små och vanliga)
 • Liten gurka (inspirerad av Corinne, igen – jag hade aldrig ens sett sån här gurka i butiken tidigare, enligt Tyda verkar det heta Västeråsgurka eller frilandsgurka)
 • Paprika
 • Päron
 • Getost, som skivas i (inte allt för tunna) skivor och steks i lite olja (lite av en utmaning)
 • En burk kikärter som rostas i ugn på 200-grader typ en halvtimma, häll på olja och kryddor innan
 • Salladsdressing på olja, vinäger och honung (min blev dock inte alls god, smakade bara olivolja)

Till det åt vi också bröd med färskost.

Är fortfarande helt fascinerad över hur otroligt gott det var med rostade kikärter. Så enkelt och bra mat dessutom? Älskar att äta något “nytt” och hitta liksom ny inspiration till maträtter.


Tidigare recept på den här bloggen:
Grekiska biffar med fetaost
Grönkålschips
Recept på risotto
Majsknäckebröd
Hemmagjord aioli
Flammkuchen

FÖLJ:

6 svar

  1. Jaa helt okej. Men har lite att öva på, t.ex. steka getosten och komma ihåg att rosta sesamfröna ocskå. + salladsdressingen som jag bara höftade ihop, hehe

 1. Kikärter är så gott, jag brukar blanda med det i pastasallad ibland också. :) Har tänkt pröva att rosta och krydda och äta dem som snacks också. Det lär ska vara gott.

  1. Jaa det var exakt det jag tänkte, det här kan man äta som nötter! Men testa rosta och ha i salladen också 👌🏼

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.