Bokrecension: Kalla mig Amanda – Josefine Sandblom

Reklamsamarbete med Nextory

Minns inte alls nu var jag fick tipset om den här boken. Oftast läser (eller lyssnar) jag på något som jag läst om till exempel i en blogg. Eller så skrollar jag genom Nextorys utbud och försöker snappa upp något som verkar bra. Jag gillar vackert skrivna böcker, med ett fint språk. Men jag gillar också lättlästa böcker som man bara kan försvinna in i utan att tänka. Antingen under en promenad, cykeltur, på lunchen eller när jag ska sova. Lite som när jag kollar på en serie och inte vill behöva anstränga mig alls (vilket jag inte gör så ofta). Sånna böcker kan man också alltid lyssna på i speed x1.25 och ibland x1.5, hehe.

Bokrecension – Kalla mig Amanda

Kalla mig Amanda av den svenska författaren Josefine Sandblom är en lättläst bok som utspelar sig i Motala. Kanske lite ett plus att det inte är en bok som utspelar sig i det typiska Stockholm. Först kastas man mellan två parallella berättelser, men kommer ändå snabbt in i boken.

En skämtsam vadslagning tre kvinnor emellan mynnar ut i en blogg, vars syfte är att sätta dit otrogna män.

Vid närmare eftertanke kan det ha varit den här beskrivningen som fångade mitt intresse. Den andra parallella berättelsen handlar om en mamma som lyckats bli både ensamstående och arbetslös.

Stundtals känns händelserna inte särskilt trovärdiga, men det gör ingenting. Jag vill ändå veta hur det här ska sluta.

När kvinnornas vägar korsas går det mesta åt helvete.

Boken är på 10 timmars lyssning och finns både som e-bok och ljudbok hos Nextory.

Sexscenerna kändes möjligen överflödiga, hade klarat mig utan dem – blev ärligt talat lite förvånad när de dök upp och var så mycket mer beskrivande än sex i böcker någonsin är. Och tyckte att det var lite för mycket fokus på utseende, perfekta kroppar osv. Det känns ganska platt när författaren tar tillfället i akt och hittar på en så snygg och felfri kropp som möjligt. Men jag gillar diskussionen kring otrohet (det hemska men ack så vanliga fenomen) och att kvinnorna startar en anonym blogg tillsammans.

Om du vill lyssna på boken kan du registrera dig hos Nextory med koden JENN och prova tjänsten gratis under 30 dagar. Gå in här för att ta del av erbjudandet!


Pjuh, it's out there. Min första bokrecension, apropå detta och så. Så bear with me.

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

4 Kommentarer

 1. Lennart Johansson
  23 augusti, 2018 / 18:18

  Kände inte till boken!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   24 augusti, 2018 / 11:14

   Hade inte heller hört talas om den innan :)

 2. 23 augusti, 2018 / 19:43

  Ah, det låter som en perfekt förströelsebok under en ledig hösthelg. :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   23 augusti, 2018 / 20:54

   Så kan man nog faktiskt beskriva det ja!! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?