Jennifer sandström

Mina mål för 2021 – företag & personliga

Det över högra hörnet på min skärm säger Thu 11 Feb och den här bloggen väntar fortfarande på att få höra vilka mål och planer som förberetts för det fortsättningsvis absurda år vi har framför oss. Eller redan är mitt inne i.

Om jag ska vara helt ärlig har jag varit totalt försjunken i jobb istället för att drömma om mirakel och fundera på finurliga målsättningar.

Jag landade i någon sorts övergripande fokus för mitt år, både privat och professionellt, och efter det kände jag mig redo att köra vidare. Men jag inser ändå finessen i att faktiskt ha de där jäkla målen nedskrivna. Att formulera något som inte bara är ett universellt fluff, något som går att mäta och jämföra. Ett konkret mål som förvisso följer fluffet, men som är något mer förklarande.

Målen från 2020

De här målen gick som önskat:

 • ✰ Göra fler SEO-konsultationer → blev en hel SEO-kurs,
 • ✰ 3–4 blogginlägg per vecka
 • ✰ Hemsida för mina tjänster: letmecreate.fi
 • ✰ Mejllista med 100+ prenumeranter

De här målen gick inte som önskat:

 • ✖︎ “Chill” – skulle innefatta hela min inställning till jobbet. Men när allting vändes uppochner kände jag mig ungefär allt annat än chill.
 • ✖︎ Jobba mindre, men smartare. Nja, alltså, där är vi inte riktigt ännu. Sakta men säkert möjligen. Jobbade ju sanslöst mycket under 2020, förvisso också pga. världsläget.
 • ✖︎ Betald bloggresa. Haha well, nej.
 • ✖︎ Skapa en tydligare sales funnel för bloggen. Det finns fortfarande på min att göra-lista. Men vet inte exakt vad jag menar med det här målet. 🤷🏻‍♀️

Läs också: Företagsåret 2020 – en sammanfattning


Förra året ville jag ta det lugnt och på sätt och vis fick jag det. Utmaningen jag hade framför mig var att våga tacka nej oftare. Plötsligt tackade hela världen nej åt mig. Tack för det, världen. Frågan är hur det ska gå när jag plötsligt behöver ta ansvaret över det helt på egen hand igen senare? Nåväl. Kanske kommer mitt fokus för 2021 hjälpa mig.

Jag känner ofta en stark känsla av att livet är så mycket, att mitt liv inte räcker till. Det finns saker jag vill se, uppleva, vara. Jag är nyfiken och gillar mycket. Till exempel både storstad och landsbygd. Att yoga, springa, styrketräna, rida, dansa, simma, åka skridskor, promenera, cykla, åka skidor (slalom och längd!) och spela badminton. Jag skulle kunna tänka mig att pyssla med allt ett par dagar i veckan. Och mitt jobb ser ju ungefär likadant ut. En röra av saker, beroende på vad som råkar korsa min väg.

Igår levererade jag bilder för ett fotouppdrag, skrev text för en hemsida och översatte från engelska till svenska – samtidigt som jag tänkte att det var skönt med en paus från min egna kurs, att sälja mig själv och istället bara få jobba lite!

Mitt fokus för 2021

Men, jag vill inte göra mer. Jag vill göra mindre, eller åtminstone färre saker. Både i mitt alldeles personliga och privata liv – och i mitt företag.

Något som fastnat hos mig är meningen simplify to amplify.

Jag vet bara inte riktigt hur jag ska omsätta det här i praktiken.

Såklart får jag göra allt jag vill. Men jag behöver inte göra allt lika ofta, eftersom det också är i princip omöjligt.

Faktum är att jag fortfarande känner mig förvirrande. Det kännetecknar min själ, att vara spretig och passionerad över en himla massa saker. Jag har inte allting figured out och det finns två starka motsatser som för en ständig kamp inom mig. Varav den ena av dem förmodligen fäst sig vid en romantiserad bild av hur verkligheten skulle kunna vara, så som jag så ofta tenderar att göra. Och så den ständiga besvikelsen, när livet uppenbarar sig och inte är alls så som filmen som spelats inom mig.

Under några dagar när jag var ett uns mer motiverad skrev jag i alla fall ner något som kan liknas vid målsättningar. Jag känner mig egentligen lite blyg inför att dela med mig av dem. Men vad fan. Ni får följa med in i den här processen.

Mina mål för året – företag

 • 🎈 50 deltagare till SEO-kursen under hela året
 • 🎈 Bloggen – publicera två inlägg i veckan, varav ett affiliate-inlägg varannan månad
 • 🎈 Bygga en ny webb i höst? (Riktigt osugen på det dock…)
 • 🎈 LinkedIn – uppdatera en gång i veckan
 • 🎈 Instagram – öka till 2800 följare
 • 🎈 Facebook-gruppen om SEO – öka till 380 deltagare
 • 🎈 Mejllistan – öka till 700 (dock redan ökat från 550 till 684 stycken, så inte långt ifrån målet)
 • 🎈 Jobba kontinuerligt med Pinterest och ta hjälp för det (just nu bara viktigare att vara aktiv än några mål med siffror)
 • 🎈 Tre webinars januari–februari med 20+ deltagare (check!)
 • 🎈 Göra Facebook-annonser för både webinar och min freebie (hunnit testa detta också redan med lyckade resultat)
 • 🎈 Skapa en funnel: freebie > mejlsekvens > konvertering.
 • 🎈 Ta fram en SEO-produkt som finns tillgänglig utöver kursen.
 • 🎈 Kapacitet och resurser för att ta hjälp av en assistent under hela året.
 • 🎈 Erbjuda en praktikplats inom Let me create.

Mina mål för året – personliga

 • 🌻 Läsa 15 minuter varje kväll
 • 🌻 Rida på islandshästar
 • 🌻 Gå all in på vinteraktivteter: längdskidor, skridskor, slalom
 • 🌻 Hitta drömlägenheten (och köpa den!)
 • 🌻 Resa på en ridresa
 • 🌻 Och en skidresa?
 • 🌻 Köpa en fin och snabb cykel

När jag nu tittar på på de där orden igen, simplify to amplify, och sen på min lista med mål. Ja jag vet inte, jag behöver kanske dra den igenom mitt hårda filter en gång till…

Och så är det ju, det här företagandet och livet, en konstant process – ett lärande som aldrig tar slut.

Läs också: 7 orsaker till att du misslyckas med dina företagsmål

FÖLJ:

16 svar

 1. Att det inte blev någon betald bloggresa kan jag förstå; det mesta som heter resa och turism låg på is det förlorade året 2020. Dina inlägg om resande är annars givande och intressanta att ta del av. Många tips och uppslag kan man få.

  Du skriver ”… att mitt liv inte räcker till”; det är en bra insikt eftersom du då kanske tar tag i saker och bara gör det. Samtidigt är du ung och har förhoppningsvis det mesta av livet framför dig även om tiden går rysligt fort på slutrakan. Efter femtio börjar det rulla på.

  Rida på islandshästar och en ridresa kan du kanske kombinera till en resa till Island? Det vore något att läsa om!

  En fin och snabb cykel är inget dåligt önskemål. Det handlar om hur fort du trampar, haha… skämt åsido, visst kan det vara stor skillnad på hur lättrampade cyklar är och hur fint de glider fram i landskapet. – Lycka till med dina mål!

  1. Fin kommentar PJ! Ja det har varit lite ont om resande här och ännu mer på bloggen. Saknar det.

   Ja den där påminnelsen om att göra något nu, för när ska man annars göra det?! är bra att ha med sig. Ska göra det bästa möjliga nu fram till 50 då 😉

   Island. Ja, jag har faktiskt ridit på islandshästar där, 2008. Skulle gärna göra om det. Eller i Norge. Eller i Finland om det ska bli redan i år, hehe.

   HAHA! Kan bara cykla snabbare på cykeln jag har menar du. Nej men menar en sån där “ordentlig” cykel och ingen gammal tantcykel. Någon sorts roadbike eller gravelbike, vad de nu heter. Tänkte outsourca uppdraget till T!

   Tack!

 2. Så himla fint och intressant att läsa. Jag själv håller just nu på att skriva ett inlägg om mina mål för 2021, både företagsmässigt och personligt. Tror det kan vara bra att ha så att jag kan titta tillbaka på det nästa år. <3

  1. Tack Emma! Tycker det är bra att kunna inspireras av varandra också vad gäller målsättningar. Gillar t.ex. egentligen inte att fokusera på att “öka i antal följare” osv, men det blir ju lite av en måttstock för arbetet man gör. Ser fram emot att läsa dina :)

  1. Åh. Kanske jag bara behöver läsa lite fler kloka böcker. Men läser om den nu, det låter som något vi pratar en del om Friday lab. Handlar det om vanor?? Hur ska det hjälpa mig? Äh jag får läsa och återkomma… 😅

   1. ja, bland annat om vanor. Tänkte på dina mål som du vill uppnå, att läsa en kvart varje kväll är ju absolut en vana som du måste skaffa dig för att uppfylla :)

    1. Jaaa det har jag funderat mycket på. Men började lyssna under min promenad idag, och det tål ju att påminnas + kanske bra att få hela hans berättelse så den sätter sig lite djupare. Men har funderat mycket på just själva systemet snarare än målet. Läsmålet om att läsa varje kväll bygger t.ex. på att jag bör gå och borsta tänderna kl 21 😉 Och det är nog ganska revolutionerande när man upptäcker detta!

 3. Beroende av hemnet.. Skriv gärna ett inlägg om lägenhetsletandet, du behöver ju inte skriva exakt var o så ni vill flytta bara så det blir fler intresserade av er dröm bostad haha.

  1. Haha guuuud ja det finns många tankar här. Det får jag kanske göra. Och passa på att fråga om folks bästa tips för letandet och sen flyttandet och INREDANDET.

 4. Bästa önskningar för dina mål, kan du uppnå dem alla, och också tacka dig för att du delar din resa med världen. De är ganska insiktsfulla och inspirerande. Det skulle vara bra om du kunde dela med dig av insikter om hur du registrerar och underhåller en GmbH (Gesellschaft mit beschränkter Haftung) medan du är anställd. Vilka är saker du bör vara medveten om, eventuella fallgropar att undvika, tips och förslag från din egen erfarenhet. Jag är säker på att många av oss tycker att det är till hjälp.

  1. Jag är ju inte anställd just nu, men är du nyfiken på HUR jag gjorde NÄR jag var anställd? :)

 5. Jag älskar att läsa vad andra har för mål för det här året och dina låter riktigt bra. Kanske jag borde ta och fundera ut mina egna mål och faktiskt skriva ner dem också :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.