Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Köttebullemiddag av mästerkocken Miss Jenny.

JAG ÄR SÅ NÖJD! Vet ni hur perfekta mina köttbullar med potatismos och lingonsylt blev? Med lite (jag gjorde ändå det mesta, hehe) hjälp från min finska kollega som är rätt kul emellanåt, han lyckas med så galna upptåg ibland alltså. Vi gjorde ett bra team i köket och maten var mycket uppskattat av de 2 av 5 gästerna som dök upp. Tror vissa var för trötta, eller lata, efter gårdagens “strong beer festival”.

Lunchen blev också mer middag då det tog några timmar att fixa allt. Men efter att alla jättemånga potatisar var skalade med världens sämsta skalare, köttbullarna var rullade och stekta, någon form av sås som smakade ok men såg rätt misslyckad ut var tillredd och gröna ärtor var uppvärmda så kunde vi njuta av måltiden och ett par glas rött!

20140323-203905.jpg20140323-203913.jpg
Jag var inte bara nöjd över att maten faktiskt smakade som tänkt men också över det faktum att jag faktiskt lagade mat! Det är lite som när man ska gå till gymmet första gången, man får tvinga sig själv dit och sen blir det enklare.

Och nu vet jag att jag kan göra köttbullar!! (Även om det känns lite som att jag hade turen på min sida…) Med pappas recept! Så himla enkelt och tar egentligen inte särskilt lång tid, tror potatisen tog mest tid. Har hur mycket mos som helst över nu också. Vad ska jag äta till det i veckan? Köttbullar finns kvar för en måltid i alla fall. Förresten är ni sugna på receptet så säg till.

FÖLJ:

10 svar

 1. Åh, lite imponerad! :) Köttbullar och potatismos är ju trots allt sån mat som tar lite tid att göra! Och visst använder man nötfärs i Stockholm (och kanske stora delar av Sverige?) Men i Skåne är det vanligt att använda fläskfärs eller blandfärs :) Åtminstone var det så förr… Stockholmsfenomen brukar ju sprida sig, så man vet aldrig ;)

  1. Kul att kunna imponera ;) Och ja, lite tid tar det – men trevlig söndagssyssla! Haha jaså? Jag har ingen aning. Kanske får experimentera med olika köttfärsen och se vad skillnaderna är… :)

  1. Jag ska lägga ut det i ett eget inlägg då :-) spännande att höra vad för andra varianter man kan köra!

 2. Åh minns min egen svennemiddag jag höll för spanjorer och fransmän och italienare.. framförallt italienarna rynkade på näsan åt att få allt på samma tallrik och det var väl inte jätteuppskattat… ;) samma italienare blev överförtjusta i köttbulls- och rödbetsmackor när de hälsade på mig i Sverige.

  1. Haha, men bjöd du på många olika rätter tillsammans?? Kul att de kom och hälsade på i Sverige :)

 3. Mmm, köttbullar kan vara förbannat gott. Själv är jag inte jätteförtjust i potatismos, men din rätt såg jättefin ut. Trevlig blogg förresten, gillar variationen och personligheten. :)

  1. Tack du :) Jag är inte så förtjust i vanlig kokt potatis (klyftpotatis går alltid bra) men potatismos ääälskar jag.

 4. Åhh hemmagjorda köttbullar är såååå gott!
  Vanligast är väl kanske blandfärs men jag gör numera alltid köttfärsrätter enbart på nötfärs.
  Langa recept, alltid kul att inspireras!
  Jag brukar göra köttbullar med hjälp av creme fraiche istället för ägg :) Blev sugen nu, haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.