Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Hur lär man sig göra en pullup?

Känslan av att göra sin första pullup är nästan obeskrivlig! Eller om man vill kalla det för chinup. Jag kallar det pullup och det innebär att jag hänger i en stång som jag greppar med handflatorna mot mig och så drar jag mig upp. Jag minns när jag började öva på detta, någon gång i våras i München. Kan ha varit maj månad. Tog hjälp av den maskin där man kan lägga på vikter på en platta för att det ska bli lättare – och jag minns att det var såå tungt.

T har varit med och pushat mig från början och tvingat mig att göra med så lite vikt som möjligt (så tungt som möjligt alltså) och sedan så många repitioner jag orkat, som i början var ganska få. Och det är det jag har övat mest genom samt bara hängt i stången så många sekunder jag orkat. En del rekommenderar att öva med gummiband som hjälper en, men jag har inte gjort det.

Allt eftersom har det blivit enklare och enklare och tillslut nu för någon dag sedan konstaterade jag att jag kan fan göra en pullup med min egna kroppsvikt! Att gå från steget i maskin till utan maskin började jag genom att stå lite på tårna för att göra det enklare genom att  inte ha armarna helt sträckta.

Och det är så jäkla häftigt! Blir typ hög av prestationen för det känns så coolt.
Ska fortsätta kämpa med mina pullups och klara fler och fler. Sist jag var på gymmet kunde jag göra 3 stycken med vila emellan. Men jag behöver nog sätta upp ett nytt mål… Ska fundera på det. Cirka ett halvår tog det för mig att klara min första pullup i alla fall och det med cirka 2 månaders uppehåll från träning under sommaren. Så svårt är det inte!

Ps. Ska försöka ta och spela in det här på film så ni får se det med egna ögon ;)
Tills dess får ni hålla till godo med några gamla träningsbilder från sommaren 2012. Jag har tränat mer eller mindre regelbundet i många år men det är inte förrän på senare tid som det verkligen blivit mer regelbundet och jag kunnat börja kämpa för och se mer resultat!

gym2 gym1 gym nz
Här med Gaby på vårt gym i Nya Zeeland. Det var lite träning och mer fest under den tiden!

FÖLJ:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.