Jennifer sandström

Kreativiteten och tröttheten.

Igår testade jag min nya app där man kan välja bland och läsa massvis av e-böcker som man som medlem får fri tillgång till. Kan berätta mer om tjänsten senare om ni vill. Jag började i alla fall bläddra igenom utbudet och insåg ganska snart att där fanns en himla massor av böcker. Bland annat boken Delhis vackraste händer som mamma sagt att jag måste läsa. Jag la till några böcker jag kände igen i min “bokhylla” och läste om några andra, för mig, okända böcker som såg intressanta ut. Ett omslag som fångade min uppmärksamhet var Stå inte för nära kanten av Annika Mayer. När jag läste om boken ser jag att huvudkaraktären återvänder till sin hemstad GÄLLIVARE – och det räckte för att väcka mitt intresse. Började läsa boken och igår när det var sovdags kunde jag inte sluta. Efter halva boken tvingade jag tillslut mig själv att lägga ner min ipad och stänga ögonen. Ska skriva en full recension när jag är klar – men det kommer förmodligen bli en väldigt positiv sådan!

Men när jag väl lagt ner boken var jag alldeles för inspirerad och uppe i varv så min hjärna började producera idéer. Jag och mina internetvänner har precis startat en liten skrivklubb och vi hade precis temat kyla. Och plötsligt kom jag på vad jag skulle skriva om. Och alltså, när man får en idé om något man vill skriva ned – då finns ingen återvändo. 02.30 fick jag tillslut stänga mina ögon och somna…

IMG_1225.JPG

Jag har dessutom en idé till en bok jag skulle vilja skriva. Har en väldigt stark känsla att jag vill komma in i det här fiktiva skrivandet mer. Jag skriver ju dagligen min blogg – men att komma på en historia med alla detaljer och karaktärer är ju något helt annat. Och det lockar mig mer nu än någonsin tidigare! Ah, vi får se vart det bär. Kanske en dag sitter jag med ett manus i mitt hand, ett manus som jag gissar kommer bygga till 50% på självupplevda händelser, med tanke på allt jag varit med om!

Är hur som helst så himla TRÖTT idag. Men det var det värt. Har lyckats plugga och förbereda mig inför min grammatiktenta i morgon i alla fall. Vet ni hur häftigt det känns och hur stolt jag är? Jag gick igenom våra uppgifter och minns hur svåra eller rent av omöjliga de kändes i början – och nu är de plötsligt en lätt match! Pronomen, prepositioner, predikat, satsdelar, adverb, konjunktioner och allt annat som jag skulle lärt mig i grundskolan – jag är redo för er!

FÖLJ:

5 svar

  1. Sadanna böcker är det absolut bästa som finns! Som gör att man bara maste läsa liiite till. Som barn läste jag som en mal. Mens en har jag haft en period, eller snarare en epok, pa typ 10 ar da jag HATAT att läsa. Varit tvungen att läsa sa mkt kurslitteratur sa att läsa var mer bara ett stressmoment. Skojar inte, de enda skönlitterära böckerna jag läst sen jag var typ 15 kan jag räkna pa en halv hand. Kollade mkt hellre pa en bra TV-serie som avkoppling. Meen, nu, sen jag blev klar med plugget har jag hittat tillbaka till läsningen bigtimes igen o jag är saa glad för det =) Säkert läst 20 böcker pa 1/2 ar snarare 2 böcker pa tio,

    Vilken genre föredrar du? Läser du helst pa svenska eller engelska?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.