Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Frisörbekymmer.

Hörni, ett litet problem jag har, mitt lilla barr! Nackdelen med att förflytta sig till ett nytt land en gång i halvåret är att man aldrig får chansen att gå till samma frisör. Jag hade en frisör i Gällivare jag höll väldigt kär, brukade komma hem på somrarna till och med när jag bodde i Jönköping för att få gå till henne. Marita på Clippet var det, så himla mysig! I Indien var det billigt att klippa sig, särskilt när man var kompis med ett par styckna som ägde salonger. I Tyskland var det också billigt, betalade kring hundra spänn för en toppning som tog under 10 minuter. Kvalitén på den klippningen kan diskuteras men mitt hår såg i alla fall inte lika hopplöst efteråt! Lättast var det dock när man bodde nära sin frisörkompisar och de bara kunde dra en sax genom ens hår.

Och nu har det blivit dags igen, åter i Skandinavien med skyhöga priser. Tanken av att betala 400 kronor för en klippningen får min lilla plånbok att vrida sig av obehag. Jag stylar aldrig mitt hår, utan har det bara enkelt uppsatt eller utsläppt – men nu börjar det se lite för ocharmigt ut. Även om den slarviga-looken tydligen är rätt inne. Problemet förutom pengarna är att jag måste hitta en svensktalande frisör här i Åbo – Åbovänner, har ni några tips? Billigast möjliga som kan förstå min svenska eller alternativt min engelska? Annars får jag ta med mig Mumin som översättare, med risk för att han säger “kapa allt”. Hehe.

HÅR-LISTAN

Som jag knåpade ihop själv:

Värsta hårminne: Skolavslutning i 6:an, samma veckan hos en äldre frisördam och bestämmer mig för att klippa lugg. Fick en otroligt tantig frisyr. Minns inte att det var så hemskt, men minns att jag inte var nöjd. Jag till höger på bilden.

värsta hårminne

Bästa hårminne: Alltså, har inget sådant?

Hårfärger jag haft: Nu har jag inte färgat håret på flera år och har alltså min naturliga, men har haft lite mörkare, riktigt mörkt brunt, mörk lila/röd (bilden nedan, jag till vänster) och rött hår (andra bilden nedan, just nyfärgat och klippt… Lärde mig som rödhårig att det var jättesvårt att matcha med blom-mönstrade kläder.)! Som liten var jag mer blond. Just nu skulle jag dock inte kunna tänka mig något annat än pure natural!

olika hårfärgerIMG_0172
När jag var liten:
 Gick jag med en sax under köksbordet och klippte mitt hår!

Drömhår: att ha tjockare hår – reaktionen när någon tar en hand runt min hästsvans är alltid den samma “OJ, det är verkligen tunt!” Har haft samma frisyr hur länge som helst (bilden nedan sommaren 2011, ser likadan ut nu?) och trivs bra så, bara lite tjockare så skulle det vara perfekt.

hår

Hårförlängning: Aldrig fattat grejen riktigt. Men det har väl å göra med att jag inte så fåfäng och utseendesfixerad – bekvämlighet framför skönhet!

Favoritschampo: Har för det mesta olika, men just nu haft en längre period av head&shoulders pga torr hårbotten.

Hårprodukter: Använder en kam ibland, om det räknas…

Bästa hårtips: är att sova med fläta, om man har långt hår (hur trött jag än är, eller om jag kommer hem rätt packad efter en utekväll, så glömmer jag aldrig att fläta mitt hår!) – samt att använda hårfön så lite som möjligt. Och undvika hårprodukter i största möjliga mån. Samt att inte tvätta håret så ofta (jag brukade tvätta var 5:e dag, men sedan jag var i Indien där man svettades konstant och sedan jag tränar rätt ofta blir det mer varannan dag nu).

hår
Det här kan ha varit sist jag hade färgat hår, aningen mörkare. Våren 2012 på Kuba!

FÖLJ:

7 svar

 1. Kan tyvärr inte hjälpa dig med frisörstips, men för att få tjockare hår rekommenderar jag starkt att äta B-vitamin! Jag har också alltid haft tunt hår, och under en väldigt stressig period blev det om möjligt ännu tunnare, men sedan jag började äta B-vitamin har en massa nytt hår börjat växa ut, och så tjockt som det är nu har det aldrig varit förr! Dock tar det rätt lång tid innan man börjar se någon skillnad, så man får ha tålamod, men det är definitivt värt det!

 2. http://nabbs.fi/nabs.htm, till henne har jag varit ända gången jag har klippt mig i Åbo. Hon är i grund och botten finskspråkig vilket man hör på hennes svenska, men pratar ändå väldigt bra svenska!
  Jag var nöjd efteråt, men eftersom jag inte har någon frisyr utan bara kapade av allting jämnt så var det inte så svårt att göra mig nöjd.
  -10% studierabatt dessutom!

 3. Liksom här ovan så tipsar även jag om nabbs :) har gått till henne de senaste fyra åren, har varit jättenöjd nästan varje gång, och är det något jag varit missnöjd med har hon fixat det i efterhand. Pratar och förstår nog fullständig svenska, och bland de billigare frissorna i åbo! :)

 4. Jag har ganska tunt hår, eller det är väl typ inte så himla tjockt och jag har känt ATT SÅ MÅNGA HAR TJOCKT HÅR FÖRUTOM JAG.

  Tills jag såg Kim Kardashian utan lösår och insåg att jag inte alls hade tunt hår – utan att vi är så vana att se bilder med tjockt och fint hår som typ inte är äkta:D:D:D

  så det var det:D

 5. Mitt värsta hårminne var i sjuan tror jag, då jag bestämde för att permanenta det. Usch vad hemskt det blev, tänkte liksom fina vågor/lockar, men nu var det ju en gammal tant som gjorde det….. dessutom klippte hon det jättemycket så det nådde bara till axlarna, så det blev otroligt fult, men som tur var gick “lockarna” ut fort haha Tänker alltid att jag vill ha lugg och sekunden jag klipper det ångrar jag mig, och får vänta i flera månader innan det växer ut till ordentlig längd, men nu har jag lovat mig själv att aldrig mer haha

  Nu har jag gått från ungefär bröstlängd till strax under axlarna och trivs väldigt bra, har också väldigt tunt hår och tycker det känns som lite mer när det är lite kortare :)

 6. Alltsa WORD! Exakt samma för mig:
  *Hatar att inte kunna halla fast vid en frisör; speciellt da jag är supernojig med mitt har, det far absolut inte klippas för mycket, samtidigt vill man ju inte kasta typ 500 spänn i sjön heller.
  *Samma även gällande tjockleken, eller snarare bristen pa den. BTW tycker jag ditt har ser jättetjockt o vackert ut pa bilderna, inte det minsta tunt!
  *Samma upplevelse med frisörer i Tyskland/Österrike – billigt, men kanske inte alltid toppenbra.

  Haha, vilken rolig fakta med flätan =) Jag gör samma grej men med att borsta tänderna o vika in kläderna i garderoben =)

 7. jag klipper mitt hår själv så har ingen koll på frisörer, men har sett att det på tavastgatan finns en som klipper 12 euro (10 för studerande). har dock ingen koll på huruvida hen pratar svenska (knappast) eller engelska (möjligen), eller vilken nivå klippningen ligger på…. :P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.