Jennifer sandström

En lista om kärlek

Kärlek. Gillar ju det här ämnet. Så när Sandra Beijer publicerar en lista om romantik, då måste jag såklart fylla i den. Tips, när jag svarar på listor själv brukar jag svara på frågorna först och sen läsa den andres svar, tänker att svaren blir mer fritt tolkade då. Så, ja, tips till dig som också bloggar och vill fylla i denna.

Vi börjar med en bild från min och T kanske mest romantiska dejt. En restaurang i södra Tyskland, precis på gränsen till Schweiz. Klockan var nästan midnatt och det här var enda maten vi hittade när vi kom fram till första stoppet på vår roadtrip. Flammkuche. Vi har ätit det så många gånger since then.


Vad är romantik för dig?

Det här behövde jag fundera lite på. Jag tror det är när han lyckas göra något som överraskar mig, och som gör mig lycklig ända in i själen. Något som visar på att han tänkt på mig och gjort någonting som han vet att jag kommer bli glad av. Och så förstås, samma sak omvänt – när jag gör något som visar på att jag tänkt på honom och lite liksom lyckas överraska honom. Det kan vara frukost, eller en resa till Italien. Litet eller stort, spelar ingen roll.

Den ultimata dejten?

Nu var det liksom aslänge sen jag gick på dejt. Men har nog alltid gillat att man träffas och lagar mat tillsammans (eller han lagar för mig typ, hehe). Kanske inte på en första dejt, men liksom andra, tredje. Fint sätt att lära känna varandra. Och minns ju fortfarande när T bjöd mig på risotto när vi bodde i München.

Mardrömsdejt?

När man träffas på café eller restaurang första gången och man inte “har något att göra”. Har alltid tyckt att det är bättre att man gör någonting (typ lagar mat) än att stelt sitta mitt emot varandra och ställa massa frågor (eller tröttna på att han bara pratar om sig själv och man är den som måste leda samtalet).

Hur vill du bli uppvaktad?

Jag gillar när han tar intiativ som överraskar. Igen överraskningar.

Romantisk grej som får dig att *cringe*?

Äh, jag vet inte. Det känns så himla dömande. Men kanske om man gör någonting bara för att det “hör till” men som ens partner kanske inte alls egentligen uppskattar? Fast det är ju mest bara lame.

Romantisk grej man kan göra i ett förhållande?

Well, visa att man bryr sig och ser varandra. Fånga upp de där små sakerna. Och gör något för varandra. Sätt hens telefon på laddning (T gjorde det en gång när vi precis träffats och det gjorde avtryck!). Låt den andre bestämma film, eller mat.

Blommor eller choklad?

Choklad. Blir jämt lika glad oavsett vilken choklad T kommer med hem (sen så gör han det ganska ofta pga. sitt jobb, hehe).

Bra film att kolla på på dejt?

Hade en dejt en gång som överraskade med Livet är underbart (Life is beautiful) och minns att jag tyckte om den massor. Också väldigt emotional/tragisk om man vill ha det.

Romantisk restaurang i Stockholm Helsingfors?

Baskeri & basso!!

Kan man vara romantisk mot flera samtidigt?

Haha, om man nu dejtar flera i början samtidigt kanske?

Hur gör en om man befinner sig i ett förhållande där man anstränger sig för att bidra med romantik, men ens partner gör väldigt lite?

Pratar. Tror man generellt tjänar så mycket på att prata med varandra och ibland förklara hur man vill ha det. Vad är viktigt för dig? Vad är viktigt för din partner? Man kan faktiskt inte gå runt och anta att folk bara ska förstå, ingen kan läsa dina tankar. Och om ens partner inte fattar vad som är viktigt eller varför och vägrar fatta, då är det ett ganska värdelöst förhållande.

Vardagsromantik?

Att göra frukost till varandra. Att alltid pussa varandra hejdå. Och att gå och lägga sig samtidigt. Att följa samma serie. Träna tillsammans. Smsa under dagen.

Behövs romantik?

Ja. Annars är man bara roomies, och det kanske är okej ibland, men i perioder behöver människan det där romantiska (vad det nu än är), det tror jag.

Och kanske ännu viktigare om man har distansförhållande.

FÖLJ:

2 svar

  1. Åh, så mysig lista! Jag saknar romantiken så himla mycket, men det kommer nog tillbaka någon gång… Mysigaste dejten jag varit på var när jag och mitt ex på gymnasiet gick ut och åt när vi firade ett år och sen gick på Harry Potter, har för mig att han inte riktigt brydde sig om de där filmerna men visste att det var så himla viktigt för mig så vi gick på premiären som han kämpat med att få biljetter till :) Små saker som blir så otroligt viktiga och stora, bara för den andra visar att den bryr sig på riktigt liksom! I like

    1. Men gulle-Clara. Jag förstår det. Den kommer definitivt tillbaka, det kan du lita på <3

      Åhhhh, vilken fin favoritdejt. Exakt sånt jag gillar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.