Jennifer sandström

Search
Close this search box.

det här är min kropp och jag älskar den

I så många år har jag ägnat mig åt att avsky min kropp. Så länge jag kan minnas har jag hatat att visa mig i bikini. Jag ogillade starkt det obligatoriska badet i skolan, från grundskolan ända till gymnasiet. Som 16-åring var största fokus träning, sockerlöften och nyttig mat för att tappa några kilon, några centimeter. Och sedan dess har jag pendlat en del i vikt. Men hela tiden fortsatt att hata min kropp.

Och vet ni? JAG HAR FÅTT NOG AV DET. Jag har kommit till så många kloka insikter och däribland att jag älskar min kropp. Jag älskar min kropp för allt vad den är och hur den ser ut! Helt enkelt för att det inte finns någon anledning till att inte göra det. Jag kommer aldrig igen ägna mig åt dessa tankar och jag kommer förmodligen skriva mer om det här för det är så jävla viktigt och jag vill att ni alla där ute ska må bra över just era kroppar! Inget gör så ont inom mig som att höra om allas olika komplex och jag tänker fortsätta kämpa för att fler ska vara nöjda med sig själv. Och jag måste givetvis börja med mig själv.

Det här är jag. Det här är min kropp. På en strand i Samoa. Och jag älskar den.
Klippte bort huvudet bara för att jag såg lite ut som Buddha med ett väldigt fånigt smile.

ps. Jag har inte tagit hand om min kropp för fem öre den senaste terminen. Jag har druckit alkohol 2-3 gånger i veckan och ätit mycket skräpmat, något jag inte känner är alls särskilt rättvist mot mig själv och min kropp. Jag vill ta hand om den, jag vill ha en stark kropp som orkar ta sig igenom hela livet. För även om siffror på vågen inte är något vi ska fokusera på så måste vi komma ihåg att det faktiskt inte är hälsosamt att väga för mycket. Och jag väger mer än vad som är hälsosamt, det är kilon och fett på min kropp som inte borde vara där. Just för att det inte är hälsosamt! Jag vill leva ett långt och lyckligt liv och därför ta hand om min kropp på in- och utsidan!

FÖLJ:

5 svar

  1. SÅ JÄVLA RÄTT! Jag blir så sjukt stolt och glad över dig, trots att jag inte känner dig. Det här inlägget var precis vad jag behövde i läsande stund. Du inspirerar och visar att allt är vackert, för jag är så jäklans trött på allt vad alla ideal säger och efterspeglar. Har du det bra där borta? :D Kärlek till dig där borta i Sydney :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.