Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Weekend i Åbo | Tall Ships Races 2017

Den där helgen i slutet av juli, när jag och mina vänner packade in oss i en bil och styrde västerut. Åbo var nämligen värdhamn för The Tall Ships Races helgen till ära och dessutom var det Jasmins födelsedag så vad passade väl bättre än en liten weekend getaway? Jag bodde i Åbo en ganska ruggig och långsam höst för 3 år sedan, men det är ändå väldigt kul att komma tillbaka och hälsa på. Dessutom extra fint såhär en sommarhelg när staden är vacker, vid liv och lätt att förälska sig i. Om du bor i Stockholm kan jag verkligen rekommendera en färjetur hit över för en helg, Åbo är supermysigt.

Vi stannade fredag-lördag och spanade på nästan alla segelfartyg som intagit den lilla ån, picknickade, åt god middag på Pinella, drack gin&tonics (och tävlade om vem som snabbast kunde säga vilken låt som spelades, Tanja vann 100-0 mot alla, men jag lyckades i alla fall lära mig vem Santana är), bra frukost på Pure Hero (raw food-café som jag kan rekommendera!) och hade det sådär allmänt trevligt som vänner har när vänner åker iväg och umgås tillsammans i 24 timmar i vackert sommarväder.

Här kommer ett gäng bilder på båtar och mina snygga vänner:

Jag tvivlar på att den här lelle båten fick hänga med segelbåtarna på deras turné, men söt ändå!

Vår allas favoritbåt som vi hängde en bra stund på: Shabab Oman II.

Ja, de hade alltså seglat hela vägen från OMAN. Så coolt.

Vi hade varit ett klockrent crew, det ser man. Jasmin kunde mest glida omkring uppe på däck i en vacker klänning (inte för att jag underskattar dina kunskaper eller muskler Jasmin, but you know), Tanja skulle vara en bra kapten (hon har nämligen en skärgårdsskepparexamen!), Niclas skulle se så att allt gick korrekt till (han har seglat since forever), jag skulle förmodligen få hålla i ett rep någonstans (när jag inte håller i kameran) och Antti (bakom kameran ↑) skulle få vara en matros!

Spanade in deras imponerande färdrutt, resan påbörjades i april och avslutas i oktober. 

Gänget och två glada omanier innan de gav sig ut på en liten marsch med typ hela besättningen. 

Här förbereder de sig på att marschera iväg, sjungandes, spelandes på trummor och med en säckpipa!

Vi hade aldrig sett något liknande, killen ser liksom extremt skotsk ut med hela paketet rutmönstrat och säckpipan?! Men sanningen är att om man gör en googling på ämnet hittar man bland annat denna info i en Wikipedia-artikel om säckpipor: “… bagpipes have been played for a millennium or more throughout large parts of Europe, northern Africa, and western Asia, including Turkey, the Caucasus, and around the Persian Gulf.” Alltid lär man sig något nytt.

Jasmin och Tanja undersöker och utforskar skeppet. 

När min kille inte är med blir det inte så många bilder på mig, jag är för upptagen med att fota alla andra ;) Men fastnade i alla fall här. 

En svensk båt också ♥

Tittut.

Så fint var det. Åbo, dig besöker jag gärna åter i sommartid. Och det här gänget åker jag gärna på en weekend med igen, kanske nästa gång min bättre hälft också får ansluta sig så jag inte behöver vara det konstiga 5:e hjulet? Hehe. (Han råkade faktiskt vara i Åbo samtidigt med med sina vänner och för att gå på Liam Gallaghers konsert…) Det är dock väldigt skönt att kunna hänga med två par utan att känna sig som just det, ett konstigt överblivet hjul.

FÖLJ:

6 svar

    1. Visst? De är riktigt häftiga. Jag skulle gärna hängt med på en båt också under en vecka eller så. En av båtarna sökte faktiskt besättning, och man fick inte vara äldre än 25 så jag blev himla sugen för en kort sekund… ;)

  1. Underbar artikel och så fina bilder du har tagit. Upplever den där fina helgen igen när jag läser din artikel. Tack för det! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.