Jennifer sandström

En spännande höst

Är det bara jag eller kan ni också hålla med om att den här sommaren har gått hur snabbt som helst? Eller känns somrar alltid såhär? Idag är det en regnig fredag i Helsingfors, jag sitter här med min kaffekopp som är svart (alltså inte koppen, den är vit, men kaffet) pga. mjölken är slut och jag tänker att jag har lärt mig dricka svart kaffe förut så det kanske är dags nu igen. Vuxenpoäng om inte annat. Det är inte heller de enda vuxenpoängen jag plockat hem den här veckan, vi råkade nämligen köpa en bil häromdagen. Planerat eller inte (det var inte jätteplanerat) kändes det i alla fall som ett smart drag och i eftermiddag ska jag ta Twingo (såhär söt är han) ut på landet hem till Mumins föräldrar (han ska på andra happenings). Och det mina vänner, det stavas frihet.

Och nej, här väntas inga bebisar (det brukar väl vara rimliga anledningar för bilköp, eller?). Den verkliga anledningen till bilköpet är att det blev så himla drygt för T att ta buss till jobbet (och det ironiska är att tunnelbanelinjen som kommer gå från oss och göra alla våra resor kollektivt mycket smidigare nu sägs öppna i september, efter år av förseningar).

Förutom en bil så har jag köpt lite andra saker på senaste: ett skrivbord (åh, äntligen mitt egna hemmakontor, lovar att fota och visa senare) och ett gäng flygresor. I slutet av månaden gör jag en liten turné in i september månad, Göteborg-Paris-Stockholm. I oktober väntar Birmingham (som jag hittills bara råkat höra ska vara en sjukt tråkig stad, älskar den utmaningen) och så vet jag att kompishjärtat komma värka när vi går in i november så jag har bunkrat upp med en flygresa till Lisa i Holland (Amsterdam + Haag).

Utöver höstens inplanerade resor kommer det hända lite annat som gör det till en väldigt spännande höst. Och här på bloggen tänkte jag att vi skulle kicka igång alltihop med en ny, uppdaterad design. Min fantastiska bror är en riktig klippa när det kommer till bloggdesign. Så det kommer dyka upp här supersnart. Sedan tar vi resten efter det tänker jag.

Och så måste jag tipsa er om 3 saker att lyssna på:

* Till alla som bär på någon typ av skrivardröm: ni måste lyssna på Fredrik Backmans sommarprat. Jag har i och för sig älskat honom ända sedan jag började läsa hans blogg typ 2010. Han är liksom ett sådant simpelt geni. Och hans sommarprat ska jag ta med mig länge. Och älskade låten han spelade av en iransk sångerska: Googoosh – Do panjereh. 

* TED Talk om att identifiera rädslor och inte bara mål. Så himla inspirerande, av Tim Ferriss. Det är 13 minuter långt och du hittar det här.

* Petter Stordalens Min hemlighet. Jag har bara hunnit lyssna en bit men från första sidan är boken maxad med inspiration. Det är kanske lätt att slänga ur sig visdomsord, klokheter och pepp om att ALLT ÄR MÖJLIGT när man är ägare av en gigantisk hotellkedja – men han säger väldigt vettiga saker. Min favorit hittills är: “Det är tufft att satsa – det är därför så få vågar göra det.” Du kan lyssna bland annat hos Nextory.


Och ungefär såhär ↑ peppar jag inför den här hösten, även om jag också är väldigt pepp på att vi har hela augusti kvar, det är fortfarande jättemycket sommar. Hur känner du?

FÖLJ:

20 svar

 1. Jag har aldrig varit i Birmingham, men kul med utmaningen att hitta något kul i en “tråkig” stad ;) När det gäller sommaren så väntar jag fortfarande på att den ska börja …?

  1. Ja exakt! ;) Haha – Nämen?!! Tycker du vädret varit dåligt eller? Jag har tagit vara på solstunderna och jobbat i regnet, hehe.

  1. Ja parkering i storstäder är mindre kul, det ser jag inte heller riktigt fram emot att behöva tänka på. Får ta bilen ut i naturen till skogar, ut på landet och sånt i stället ;)

 2. Vad glad du låter, så himla härligt :) Jag trodde jag skulle vara jättedeppad inför föräldraledighetens slut, men jag är nog så redo jag kan trots allt… vi går in i en ny period i livet i höst, det blir fint.

  1. Vad fint att min glädje lyckas lysa igenom blogginlägget… :) Och vad härligt att höra att du är mer redo än deppad, en ny period, det blir spännande <3 Går du tillbaka fullt på 100% eller hur brukar man göra när man går över från föräldrarledighet?

   1. Man gör som man vill :) Man har rätt att bara jobba 75% tills barnen är 8-12år (olika) och jag själv tycker det är galenskap att jobba mer än 80% (speciellt som lärare) eftersom barnen bara är små en gång. Jag kör mjukstart och börjar med 60% fördelat på tre dagar (hade varit bättre på fyra, men så ser det ut för mig).

    1. Det tycker jag låter som en bra idé! Man är ju helt slut av att jobba heltid även utan barn, tycker jag… ;)

  1. Åh, vad härligt! Känns det annorlunda den här hösten med tanke på att din arbetssituation har ändrats sedan förra hösten? :)

 3. Spännande höst för dig ???????? jag brukar lyssna på massa TED talks och ted radio hour som samlar ihop flera ted talks inom ett ämne. Sjukt intressanta och lärorika ???????? och yey till bilen och nya bloggdesigner!! ????????

  1. Ohh, jag visste inte att det fanns en ted radio hour, braaaa tips. Tack Amanda <3 Och kul att du gillar nya designen, ligger några timmar bakom från min brors sida ;)

 4. Ah spännande höst indeed! Ser fram emot att hänga med på dina resor ???? Och tack för tipsen! Känner mig verkligen manad att lyssna på den där tedtalken samt läsa petter stordalens bok!

  1. Så bra Anna! Du har också en spännande höst framför dig ju, så roligt att höra om nyheten med jobbet. Ser fram emot att ses om ett par veckor! :)

  1. Vad kul att höra att du också är taggad på hösten Clara! Har du några särskilda spännande planer framför dig? Och tusen tack, vad glad jag blir att höra att du gillar bloggens nya look :) Kram!

 5. Wow härlig höst :) jag har “bara” Danmark och Kroatien inbokat ännu men hoooas boka in nåt i oktober oxå! Birmingham blev jag grunt sugen på i våras när jag var på ett event! Kram

  1. Du två resor är inte så bara och Kroatien låter ju väldigt härligt! Alltså vad kul att du höra att du har en positiv inställning till Birmingham, vi har ju förbjudit oss själva från att göra någon research – så har ingen aning om vad jag har att vänta mig… ;) Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.