Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Tapas och kärlek.

Alltså! Det här med tapas är en fantastisk uppfinning!

Hade en magisk matupplevelse igår. Övertalade min bf om att vi skulle köra telefon- dator- och tv-fritt under matlagningen/middagen/kvällen. Han älskar att ha på tv:n jämt medan jag gärna är lite mer mindful och tycker om att njuta av till exempel maten i lugn och ro. Och telefonen är ju som bekant en pryl som gärna och ofta drar åt sig ens uppmärksamhet. Just därför är det skönt att köra helt utan allt det där ibland.

Men åter till maten. Vi gjorde följande smårätter för vår hemmagjorda tapas: champinjoner med vitlökssmör i ugn, oskalade potatishalvor i ugn med mycket salt, olja, timjan och oregano som åts med hemmagjord aioli, baconinlindade dadlar (klassiker som aldrig kan gå fel), galiamelon inlindad i serrano/parmaskinka, chevrégratinerade rödbetsskivor, grön paprika dränkt i olja och salt som görs i en stekpanna, vitlöksbröd och sist men kanske det absolut godaste (min favorit) brieost i ugn toppad med valnötter och honung. Min andra favorit var ugnspotatisarna med aioli!

IMG_1134.JPGGud, hur god kan mat egentligen vara? Så kände jag. Det jag också älskar med tapas är att man äter det i rätt lugnt tempo och hinner därför inte bli jobbigt mätt trots att man äter en himla massa.

Förresten måste jag tipsa er om att prova någon form av hemmagjord sangria. Och varför inte hemmagjord alkoholfri sangria? Det körde vi på. Jag är inte jättestort fan av alkohol. Alltså ja, jag har haft mina partydagar och jag kan fortfarande festa loss ibland utan problem. Och jag älskar vin och typ en riktigt god mojito. Men känslan av känna alkoholen i kroppen när man har en lugn hemmakväll, vet inte om jag diggar den över huvud taget alltså. I dagsläget kan jag inte dricka ett halvt glas vin utan att känna det… :-)

Recept på vår hemmagjord sangria: 

Svarvinsbärssaft eller juice
Lite kolsyrat vatten, eller typ sockerdricka för ännu sötare smak
Ett halvt äpple
En halv banan
En apelsin
Kanel

Blanda, låt stå ett tag, gärna minst en halvtimma i kylen. Tips är även att lägga in apelsinbitar i frysen och använda som isbitar.

Frukten kan med fördelas ätas upp som efterrätt eller dagen efter, då det inte finns någon alkohol de kan suga åt sig av. Annars vet vi ju att det är lite farligt att äta frukten ur en bål/drink, haha.

Åh shit alltså, vad jag älskar mat! Livets nöje.

FÖLJ:

4 svar

 1. Tapas och andra sorters smårätter är ju det bästa som finns. Baconlindade dadlar är en av våra favoriter! Brieosten med valnötter och honung låter ju grymt god!

 2. Vilken bra idé med telefonerna! O jag kan inte annat än instämma beträffande tapas; ytterligare en fördel för mig, som aldrig kan bestämma mig o är rädd för att göra fel val, är att man inte måste välja antingen eller, man kan med gott samvete frossa i flertalet olika rätter =)
  O gällande alkoholen, kunde inte sagt det bättre själv! Jag skulle aldrig komma på tanken att ta ett glas vin hemma på tu man hand… Trodde det skulle komma med åldern… Men nu är jag 26 år ung och den vanan/olaten har ännu inte vuxit sig fram.

  SV: Hihi, tesorterna är nog det livsmedel jag har minst problem med i det österrikiska köket ;-)

  1. Hej Rosanna! Väldigt enkelt :) Du gör lite vitlökssmör (smör+hackad vitlök+lite salt) och lägger i en klick i varje champinjon. Sen in i ugnen och låt smöret smälta och champinjonerna bli lite grillade!
   Brieosten lägger du bara nötterna på och ringlar honung över och låter vara i ugnen en stund tills osten liksom blir mjuk och börjar smälta.
   Såå gott fast det är så lätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.