Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Latte Café i Åbo.

Idag råkade vi sova cirka hur länge som helst trots att klockan vreds tillbaka en timma (älskar sådant). Dock tappar man ju känslan lite när telefon och dator ändrar sig själv automatiskt?! Har ju dock en gammal hederlig klocka runt armen som jag fick vrida tillbaka manuellt. Kändes som att det skulle vara en extrem hipstergrej att totalvägra vintertid, fortsätta på sommartid och alltid vara en timma tidig?

Hur som helst. Vi klev upp och min pojkvän kom med den eminenta idén om en söndagspromenad ner till stan och för en kaffe. Så jäkla mysigt att ha en pojkvän?!! Han tog mig till ett café vi inte varit till innan och jag dog lite så magiskt det var. Mannen som jobbade och förmodligen ägde stället pratade inte finska, utan engelska och var så himla öppen och härlig. “How's your coffee coming?” “Is it hot enough, the machine is still warming up – let me know if you would like a new one!” Och jag drack den bästa chailatten någonsin. Med hela ingefärsbitar i!! Så MUMS.

Älskade stället och inredningen. Så simpel och perfekt.

IMG_1140.JPGIMG_1141.JPGIMG_1142.JPGIMG_1143.JPG

Vi läste National Geographic och så lärde jag ut spelet kalaha åt T som aldrig spelat det. Ni vet vilket jag menar? Det med kulor som man ska flytta till sitt “hål”. ÄLSKADE det spelet som barn och älskar i och för sig fortfarande det men hade inte sett det på flera år.

För er som bor i Åbo och ni som är på besök här kan jag varmt rekommendera Latte Café som det så simpelt heter. Ett litet och gemytligt ställe, bra service och en välkomnande känsla. + den godaste chailatten någonsin då. I högtalarna spelades dessutom vad jag uppfattade som snubbens egna musik? Man kunde köpa skivan också. Fin grej.

Perfekt söndagshäng. Vi fortsatte lite genom stan. Drömde oss bort bland inredning och böcker. Gick ner till strömmingsmarknaden och åt lax + sånna där finska små fiskar, så himla gott. Sen gick vi hemåt igen, stannade på biblioteket och tog med en bok för att lära mig finska… Jag blir lite lätt inspirerad när jag snappar upp ord här och där, men vi får väl se hur länge det håller i sig.

Hoppas ni har en magisk söndag ni också. Nu ska här jobbas och pluggas. Välförtjänt efter en bra helg.

FÖLJ:

3 svar

 1. Jag försökte hitta helt annorlunda blogg (om snowboarding, skateboarding) men hittade din o jag blev intresserad om svensk som bor i Finland. Jag hann läsa nu nästan någo inlägg och det är kul att få såna ansikter om Finland som jag oftast tänker int e om.

  Men jag har många frågor som jag har inte hittat svaren på. Finns det mycket människor i Åbo t.ex. butiker o annan services som talar svenska? Finländare brukar tänka att man behöver inte svenska i Finland och sen dem är inte motiverad att även lära sig det. Men tydligen Åbo är lite annorlunda när det finns kanske mycket finlanssvenskor där och Åland ligger där. (Har du btw varit i Åland. Jag sku gärna åka dit nån gång :)) Och sen jag var lite intresserad att är din pojkvän finlandssvenska? Talar ni finska tillsammans. I Sverige brukar man ofta byta språket till engelska när jag försöker prata svenska. Och en fråga till :D har du haft någon stort “kultural konflikt”. Jag tror att Sverige och Finland sku ha mycket sannolikheter men det måste finnas nånting annorlunda iaf. Altså Sverige är för fint landet att vara helt samma som Finland, ni har även det här jätte jätte vackert språket x)

  Jag är alltid så här när jag träffar eller läser om människor som har kommit ti Finland från utomlands. Sverige är ju bästa jag har alltid varit lite Sverige fangirl :D Jag började studera svenska när jag var 13 år och nuförtiden studerar hag på svenskspråkig högskolan i Helsingfors. För ett är sen kunde jag inte alls prata svenska, jag var alltså jätte dåligt på det men nuförtiden man tror jag har någon finlandssvenska bakgrund. Hoppas jag ba lära mig också skriva på svenska nån dag :D Det är ännu jobbigt för mig även den här texten skrev jag utan google tranlator :))

  Jag slutar nu skriva före det går helt över. Ha trevlig hösten! :)

 2. *hann läsa någo 10 inlägg ;)

  (förlåt min text innehåller finlandssvensk skrivstill, som betyder att jag skriver svenska lite annorlunda, altså liksom jag sku skriva finska)

  Btw, “sånna där finska små fiskar, så himla gott. ” du kanske menar “muikku” :)

  Och du nog lär dig finska. Försöka bara lyssna det så mycket som möjligt och bara fortsätter göra då som du har att snappar upp ord här och där :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.