Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Svaren på läsarundersökningen

För en månad sen bad jag om era absolut ärligaste svar i en läsarundersökning och jag har känt mig så glad och tacksam över att ni var så många som svarade. 80 stycken var ni som klickade i era svar och lämnade både fina och givande kommentarer. Jag tänkte att vi skulle kika på de övergripande resultaten om vilka ni är och vad ni tycker. Vissa svar var nämligen återkommande. Jag har också plockat ut några gulliga meningar bland alla fantastiska komplimanger (det är typ svårt att ta till sig så många fina ord på samma gång).

* Så gamla är ni

Jag vet inte om det här förvånade mig, men det känns ärofyllt att det finns en grupp som är äldre än jag och ändå hänger här inne. Jag har alltid varit yngst (hoppade över 6-års och började plugga direkt efter gymnasiet) och länge kämpat för att “bli tagen på allvar”. Och bloggläsare som är 30+ tycker jag är ett kvitto på att man inte tas (åtminstone inte helt och hållet) för ung, naiv och världsfrånvänd.

18-30 år – 54%
31-40 år – 27%
>40 år – 19%

66% av er har läst bloggen i över ett år eller flera år och majoriteten går in direkt här på bloggen eller klickar sig in via Facebook.

* Det här vill ni läsa om

Ni verkar ju faktiskt vilja läsa om allt det som jag skriver om, om man tittar på den här tabellen. Jag hade nog en underliggande rädsla om att någon kategori skulle få 0 svar. Vad som också är intressant här är att absolut flest klickat i att det är vardagen som intresserar. Och kanske har ni märkt att er önskan är min lag och att jag nu försökt ta tillbaka lite mer vardagliga inlägg på bloggen?

Och under annat som ni vill läsa om är återkommande svar bland 24 som lämnat svar: tankar, relationer, känslor och Gällivare.

* Varför ni läser bloggen

Det som var helt klart utmärkande bland svaren på frågan varför ni läser den här bloggen var att ni verkar gilla mitt sätt att skriva, och att jag är ärlig/genuin. Det känns som otroligt fin feedback att få. Jag kan dock inte låta bli att få lite prestationsångest och tycker det är svårt att hantera just det här “du skriver bra”. Gör jag? På vilket sätt? Och att försöka skriva något med de orden i bakhuvudet, då blir ingenting bra. Eller, det är så det känns. Men ändå – TACK. Att få skriva, det var därför jag började, det är vad som fått mig att fortsätta under 12 års tid och det är kanske vad som kommer ta mig framåt.

Din blogg känns liksom lite som ett fint magasin som man har köpt en fredagseftermiddag för att lyxa till det.

Otroligt fina svar här och det som bland annat nämnts flertalet gånger bland 61 svar är följande:

 • Skriver bra
 • Ärlig/genuin
 • Inspirerande
 • Intressant
 • Personlig
 • Finland
 • Lättläst
 • Kvalité
 • Företagande
 • Fina bilder
 • Bra mix

* Vad kunde göra bloggen bättre?

Här är det tydligt: mer personligt och mer vardag. Ni vill veta mer behind the scenes, om mitt liv och även lära känna Mumin bättre. Men det senare kan bli svårt. Han är ju lite min motsatt när det kommer till det här livet online. Det närmsta man kommer honom är nog de här svaren han gav 2015 (där man egentligen får lära känna mig bättre…)

Den känns lättsam, trevlig. Som att komma hem till en vän på en kopp te och bara prata om allt och inget.

Det kanske mest intressanta kommentaren tyckte jag var denna: “Ibland är bilderna ensidiga, dock vackra.” Har grubblat lite på vad det kunde betyda? Är det min fotostil som är ensidig? Eller att jag, typ i det här inlägget, bara har tre bilder på mig själv – är det ensidigt?

* Reklamsamarbeten?

Den största delen av er svarade faktiskt att de alltid är relevanta och bra, och att vissa är relevanta men inte alla. Tusen tack för den feedbacken. Jag jobbar på att göra så relevanta och bra samarbeten som möjligt och som jag nämnt tidigare är det viktigt att den här platsen aldrig bara blir en menlös reklampelare.

Du har lyckats nappa bra samarbeten som verkar passa dig och din blogg. Riktiga samarbeten som inte bara görs för pengar/synlighet syns och känns på ett naturligt sätt och de är alltid trevliga att ta del av.

Men ni är också några som har svarat alternativet “hoppar över de inläggen” och där är jag lite nyfiken hur ni som blankt hoppar över ett inlägg bara för att det är ett samarbete resonerar? Vore intressant att höra.

* Annat

Majoriteten av er som svarat tycker jag uppdaterar lagom ofta. Bara en person har svarat “för sällan”, hehe.

Gällande de sociala kanalerna jag finns på så följer flest av er på Instagram och sen på Facebook. Ni är bara 15% som använder Bloglovin, och 14 av er prenumerera på månadsbrevet. Jag har inte pushat särskilt mycket för mitt månadsbrev, men om du är nyfiken på det kan du skrolla ner längst ner så ska en popup dyka upp där du kan registrera dig.

Någon var också snäll och påminde mig om GDPR <3

You go girl! Du är så himla cool som vågar. Och vi som läser finns här för dig <3 typ som arbetskamrater.

Alltså – ja, kanske det gulligaste någonsin. Gillar den tanken, att vi är arbetskamrater!

Tusen tack för att ni tog er tiden att svara. Och tack för att ni finns här. Jag svarar förresten alltid på alla kommentarer (försöker göra det så snabbt som möjligt och om jag inte råkar glömma någon förstås, det händer nog) och älskar när det blir små konversationer i kommentarsfälten ♥

FÖLJ:

9 svar

 1. Vilka fina svar och kul sammanfattning att läsa! Tycker också det skulle vara intressant att få en vidareutveckling kring det att man hoppar över samarbetsinläggen. Hoppas någon svarar på det hehe ;)

  1. Eller hur!!! ;) Slog mig att det kanske är lite som att köra “adblocker” – man vill helt enkelt inte exponeras för reklam, typ? Så man bojkottar allt rakt av.

   Och tack fining <3

  1. Alltså verkligen. Tack för inspirationen och pushen min inofficiella bloggcoach!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.