Jennifer sandström

Stockholmsdagar

Godmorgon vänner. Vaknar upp ännu en morgon i Stockholm och sitter just nu med en kopp kaffe framför nyhetsmorgon. Älskar att se på det i Sverige och sen när jag åker hem till Finland brukar jag liksom glömma dess existens? Anyway, hur har Stockholm varit då?

I söndags promenerade jag 12 km runt hela Stockholm i den tropiska värmen. Hann med att lyssna slut på en ljudbok, prata en timma med en vän och lyssna på en podd. Passerade också hundratals solande och badande stockholmare.

Sen blev det måndag och vilken måndag. Jag åkte in ganska tidigt till stan för en behandling på en salong nära Mariatorget. Snubblade samtidigt rakt in i en filminspelning. Stunder man känner det är SÅ spännande att vara i Stockholm. Kände igen några ansikten men den enda jag kunde namnet på var David Hellenius (kan inte namnet på i princip några skådespelare eller kändisar…)

Mannen långt bort i bilden med en bebis famnen var en annan skådespelare jag inte vet namnet på.

Efter lunch åkte jag till radiohuset för att medverka i ett program hos Sisuradio. Som alltså är Sveriges radios finska radiokanal. Och jag blev faktiskt intervjuad av Marika för några år sedan där vi pratade om min flytt till Finland. Och den här gången var jag där för att prata om Faraway Finland och lite allmänna tankar runt att vara svensk i Finland. Den 14 minuter långa intervjun finns att lyssna på här! På svenska alltså – min finska är liksom inte riktigt på radiointervju-nivå ännu, hehe.

Sen sökte jag upp ett cafe gör att jobba lite. Såg startup cafe på kartan och tänkte perfekt! Där satt jag ett par timmar innan det var dags för ett event på en italiensk restaurang på Grev Turegatan.

Wowanders presenterade sin nya reseapp och ett gäng resebloggar och bloggare var samlade. 

Det var så otroligt kul att få träffa både nya ansikten och vänner. Till exempel Linda (till höger i bilden ovan) som jag känner så väl men faktiskt aldrig tidigare träffat. Det kändes bara självklart att se henne, som om det inte alls var första gången.

Kändes också knäppt att vi var några som lyckats tima in detta event så bra, till exempel var ju Corinne också här i Stockholm. Även Peppe är på besök från LA och Maja som hon gör podden Det kommer att bli bra med, som annars bor i Bryssel, var också på plats! Var också kul att få träffa Stina vars blogg jag nyligen börjat följa.

Så coola. Corinne och Hjalmar!

Idag ska jag jobba en stund först hemifrån min kompis där jag är nu och senare inne i stan med Veera som också är in town (pga. gårkvällens event, den nya appen är nämligen grundad i Finland!). Ska även möta upp en kompis för en fika innan jag ska ta tåget norrut.

Ih, tänk att jag ska få besöka Gällivare sommartid. MIDNATTSSOL liksom. Vet inte riktigt hur jag kommer reagera på det.

FÖLJ:

12 svar

 1. Haha, så sjukt egentligen att du och Linda inte har träffats förrän nu?! Resebloggsvärlden är ju så liten, men samtidigt så stor tydligen… Eller så är det för att vi mest reser och far, sällan befinner oss på samma plats en längre tid (och vissa inte ens i samma land, haha).

  1. Så knäppt, jag vet! Och ja, haha. Om jag bodde inom Sveriges gränser kunde det nog skett tidigare ;)

  1. Hur nedprioriterat är Stockholm på din lista egentligen? Och när JAG är i stan? Herregud. Skämt åsido. Den är inte helt redo för officiell lansering ännu så återstår att se. Men jag gillar konceptet! Tanken är att det ska vara för den vanliga resenären som vill kunna dela sina rekommendationer till vänner liksom! :)
   Och eventet var supertrevligt! Massa god italiensk tapas också. Yum!

   1. Ah, trist att jag missade. Dig och Stockholm alltså, haha! Kom hem från YVR på lördagen så jag hade mina skäl kände jag. Plus att chefen gärna ville se min nuna på måndagen. Annars så hade jag ju gärna närvarat. ;)

  1. Haha – lääägg av ;) tack själv, tycker vi åker tillbaka till fler Stockholms-event framöver. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.