Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Street Food Thursday.

I november besökte jag Teurastamo i Helsingfors för första gången. Det är ett gammalt slakthus där flertalet restauranger finns idag och lokalerna är så häftiga! I november var det dock ganska lugnt, eller dött rättare sagt, jämfört med hur atmosfären är där en fin sommarkväll i augusti.

I torsdags var det en liten happening där med namnet Street Food Thursday, då ett gäng food trucks och lite loppisar intagit hela gården. Solen sken som vackrast och människor köade till den goda maten. Är man i Helsingfors och vill besöka detta kan man alltså göra det första torsdagen varje månad, nu under sommaren/hösten (antar jag).

IMG_5383.JPG IMG_5385.JPG

 

Det är kul det här med food trucks, hur ett sådant fenomen plötsligt exploderat både i Sverige och Finland, och kanske fler länder? Det är ju väldigt behändigt om inte annat. Ta maten dit det händer.

Det fanns ett par tyska food trucks på plats med bland annat currywürst. Men jag valde en som serverade en något mindre tysk variant som ni ser på bilden nedan. Det var så HIMLA GOTT. Lite Pad Thai-inspirerat med nudlar men också de tyska pastan spaetzle som är som små skruvar. Sen var det rostade kikärtor, hummus, bratwurst och annat gott. Mumsmumsmums!

  IMG_5390.JPG

Mumin tog en klassiker: Fish and Chips! Och det är ju alltid väldigt yummy.

IMG_5388.JPG

Vi upptäckte också att samma gäng med food trucks kommer vara här i Tapiola där vi bor, i augusti, exakt dagen efter vi är tillbaka från vår resa. Så bra timing! Jag skulle vilja prova den mexikanska maten från Chalupa som ni ser en blå stor bil på bilderna ovan.

Annars en väldigt fin kväll. Drack ginger-lemonade också, väldigt viktig detalj, det är så gott! Hehe. Och jag gillar Helsingfors mer och mer.

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.