Vad man kan göra i Helsingfors.

Den här staden fortsätter imponera på mig, som ni förstår. Många tycker Finland känns himla trist, men jag har ju lite smått förälskat mig i landet. Och vad kan man egentligen göra i Helsingfors? Jo, här händer rätt mycket. Särskilt när det är sommar och vädret är fint.

Sen det här med Helsingfors och att jag fattat tycke för staden… Jag måste säga att det som jag fullkomligt älskar är hur besatta de är av arkitektur och design! Nu har jag inte kikat runt i svenska städer med dessa glasögon på men vad jag ser här gillar jag. Alltifrån byggnader till möbler.

Hur som helst. Skulle ju prata om vad man kan göra i ett sommar-Helsinki. I utkanten av Helsingfors ligger en liten ö, Fölisön. Dit åkte vi i veckan en eftermiddag.


Så vackert vid vattnet, såklart, eftersom det är en ö. Och så himla fridfull plats. Påminde mig om Hembygdsgården/Pluppskogen i Gällivare. Väldigt lummigt, mysig skog och mysiga stigar! Med små hus och bodar. Vi promenerade runt och bara andades in alltihop.

Det gulligaste var alla ekorrar som finns där. Kryllar av dem. Och de vill gärna bli matade ur handen! Jag är lite rädd för sådant men Mumin var ivrig som ett litet barn, typ. Hehe. Jag tycker de är sötast på lagom avstånd.

Och det här med små och söta djur, utanför lägenheten här i Espoo (stad som är connectad med Helsingfors) så finns hur många kaniner som helst!! I olika storlekar och bland annat jättesmå storlekar!!! De är världshistoriens sötaste när de skuttar fram i gräset.

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

4 Kommentarer

 1. 9 augusti, 2015 / 12:03

  Shit, nu har jag blivit väldigt sugen på att åka till Finland en weekend!

  • jennifer
   Författare
   10 augusti, 2015 / 13:27

   Kan varmt rekommendera. Jag borde skriva en liten Helsingfors-guide!

 2. 9 augusti, 2015 / 18:13

  Älskar oxå Helsinki av förklarliga skäl :) min favvo-kusin som bor dār å e inredningsarkitekt brukar alltid ta med mig på designrestauranger och museer :)

  • jennifer
   Författare
   10 augusti, 2015 / 13:26

   Det bästa att känna en local!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?