Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Solsken, bio & öl.

Ungefär så såg de sista dagarna i Finland ut. Jag är tillbaka i Göteborg nu lite tillfälligt. Men är väldigt nöjd med veckan i Helsingfors, en perfekt första semester-vecka om man kan få kalla det så. I fredags hängde vi först på stranden. Så nice, även om jag inte tog mig till vattnet en enda gång – vinden höll oss lagom kylda.

sommar i Finland

strand Westend Esbo

Något bland det bästa som finns i min mening är att ha en dag utan måsten. Vakna. Äta frukost. Ta en springtur. Åka till stranden och lägga sig där och läsa en god bok! Och bara låta sig själv bli helt uppslukad av boken ända tills det kanske blir lite kallt eller hungern gör sig påmind. Ingenting som du måste ta tag i, utan bara vara.

Och sen bestämma sig för att gå på bio! I Tapiola finns kanske världens finaste lilla biosalong! Kolla!

bio Tapiola

Tapiola bio

Vi köpte största popcornen och biljetter till filmen. Det bästa med dessa små biografer som den här i Esbo/Tapiola, är att man inte behöver förboka några biljetter utan det finns garanterat alltid plats. Till och med en fredagkväll. Filmen vi skulle se hade vi spanat in sedan innan, Himmel över Havanna eller det franska originalnamnet Retour à Ithaque. En väldigt speciell film där hela filmen utspelar sig på en takterass i Kuba, i Havanna. På spanska såklart. Den var rätt artsy, eller “konstnärlig” om man vill uttrycka sig helt på svenska – men jag älskade den! Man kom verkligen in i storyn och blev som fastklistrad trots att de pratade nästan nonstop och inte bytte miljö nästan alls.

Intressant film helt enkelt. Allt som inte är det klassiska Hollywood är intressant. Så kan rekommendera den, Himmel över Havanna! Gillar att mixa mitt filmtittande, Hollywood är såklart nice ibland – men lika viktiga är dessa mindre förutsägbara godbitar!

himmel över havanna

Vi tog en öl efteråt i Tapiola-centrum. Det är ett litet, men växande centrum – och väldigt charmigt. Vi var på Funky Burger för att det var ett av de få ställen som var öppet efter åtta. Och SHAME ON YOU SERVITRISEN som jobbade den kvällen! Vi beställde halv nio, öl och lite mat. Hon sa att köket stänger strax så vi får snabba oss om vi vill beställa. Ok, fine. Det händer ju att köken stänger tidigare liksom. Men klockan 21 ropar hon “nu stänger vi!” och där satt jag med min halva öl kvar. Och ombads att gå omgående.

In case you (I mean you as in the restaurant) don't understand Swedish I will write you in English: next time, please inform your dear customers a little earlier if you see that they are still enjoying their food and beverages. I know you were probably tired, you wanted home and also the shopping mall were closing so you had to close – BUT THAT'S REALLY NOT MY PROBLEM! Not very likely I will visit Funky Burgers in Tapiola again though. You made me sad. End of story.

Så, man måste få lätta på sina känslor och missnöje över restaurangbesök.

Det blev lördag och vi hängde på stan litegrann. Köpte bröllopsskor och så. Åt donuts. Sen blev det kväll och då drack jag öl igen.

  

Och gick på inflyttningsfest som bilden ovan illustrerar. Lite rolig story. Ni kanske inte visste detta men jag och Mumin träffades på det jobbet jag hade i München. På samma företag träffades ett annat internationellt par som nu flyttat till Helsingfors – så deras inflyttningsfest var vi bjudna till. Så kul hur man lär känna folk och hur ens vägar ibland korsas igen. Helt fantastiskt!

Det blev ett inlägg om lite allt möjligt hörni.

Puss!

FÖLJ:

3 svar

  1. När jag flyttade till Sverige tog det evigheter innan jag lärde mig att läsa båda textraderna på bio :) Så van vid att den ena är på finska!

    1. Hahaha vad kul! Så du missade alltid halva storyn ;) Kan säga att det är lättare att lära sig inte läsa den ena raden eftersom man inte förstår så mycket :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.