Platsen är vad platsen alltid varit

Det är en plats man känner till. Man har hört berättelserna, jargongen och det är som om allting går på repeat. 

Folket är som folket alltid varit. Inte så att det inte hänt saker, det har det förstås. Men på något plan märks det inte.

Och kanske är jag likadan. Den jag alltid varit. Man reser världen över, lär sig nya saker, bygger ett hem någon annanstans. Men som människa är man som den man var som tolvåring, tonåring och när man lämnade staden för gott. 

Det har funnits stunder då jag längtat. Föreställt mig hur ett liv här skulle vara. Sett det som en plats att bo på. 

Och längtan är alltid där. Som om den bor permanent inom mig snarare än påverkas av yttre omständigheter. Så den är där också när jag besöker platserna jag längtar efter. Verkligheten ter sig aldrig riktigt så som bilderna i mitt huvud. Det är den stora nackdelen med att vara en drömmare. Hur allt alltid är vackrare i tanken. Och livet ibland en besvikelse. Samtidigt är det essensen av drömmar och att drömma. Varför vi behöver dem.

Så platsen är vad platsen alltid varit. Det är platsen jag längtade bort ifrån så snart jag upptäckte att det finns mer. Och jag, jag är kanske också vad jag alltid varit. Men jag har två hemma nu och jag behöver dem båda. Kunde inte leva i den ena utan den andra. Jag bygger ett hem i ett land jag älskar, på en plats som för varje år känns lite bättre. Och jag reser till platsen jag kommer ifrån för att fylla tanken med allt det bästa härifrån. Resten behöver jag inte bry mig om.

Och vid varje vistelses slut, längtar jag efter mitt hem i Finland. Jag ser allt som är där med en ny blick. Romantiserar kanske men uppskattar också.

Samtidigt har rosaskimret över landsbygden och Norrbotten bleknat.

För den här gången.

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?