Jennifer sandström

Pepp på julen?

Det har inte gått att undgå nu under ett par veckor redan, julen har smugit sig på och 1:a advent kunde ha varit redan i söndags? Resan hem till Göteborg över nyår är också bokad (kommer firas likt förra året), och julen ska spenderas här i Finland. Det är det eviga dilemmat med det här livet – var ska man fira jul?! Jag vet många par som firar på olika håll med sina respektive familjer – men det är för mig otänkbart, jag vill absolut vara med min boyfriend på självaste julafton! Så nu kör vi vartannat år.

Och som jag sett fram emot den här julen. Jag ser så fram emot att få hela december i vintermörker och julmys. Förra december och första advent 2016 firades ju in i Indien och just den helgen i Goa. Det var inte dumt det, inte alls, men ska ändå bli mysigt att få hela december hemma i Norden. Ska planera in typiska julbak, julmarknader, julklappsinköp (eller pyssel, kanske pysslar ihop egna julklappar det här året?) och så vidare. Embrace it till max liksom.

För min del invigdes den här juliga årstiden i söndags med detta supermysiga julmys: 

Hemma hos Ts vänner dukade vi upp med pepparkakor, ost, massor med frukt, och glögg såklart. 

Fun fact about Finland: man dricker ofta glögg från mycket större koppar än vad vi gör i Sverige.

Vi kommer dock börja december med flyttkaos. Så på söndag när ni adventsmyser kommer jag förmodligen befinna mig i en stökig lägenhet med flyttkartonger i staplar och försöka organisera den nya lägenheten.

Så topp 3 saker jag ser fram emot med december och julen:

1. När vår lägenhet är i ordning och julpyntet är uppe och det känns sådär pirrigt och förväntansfullt som det gör när man har ett nytt hem. Då kommer jag andas ut.

2. När vi åker ut på landet för att fira jul och T är ledig och jag förmodligen har lite färre timmar framför datorn. Då kommer jag också andas ut.

3. När vi landar på Landvetter ett par dagar innan nyår och möts av mamma. Jag förväntar mig lite svensk julmat och massor av mys med familjen, släkten och vännerna där.


Är du pepp på julen? Har du planerat in massor med julmys för hela december? Och vad ser du fram emot mest med julen? Och firar du julafton tillsammans med din pojk/flickvän?

FÖLJ:

12 svar

 1. Julen är min favorithögtid och jag blir bättre och bättre på att njuta av den hela december. Det som jag faktiskt ser mest framemot det här året är att få tagga ner och ta det lugnt några dagar. Njuta tillsammans med vänner och familj. Vi försöker att fira tillsammans under julafton nog, något år liksom i år blir det antagligen så att vi äter julmiddagen separat hos våra familjer, men träffas sen efter maten. Julen har kanske större betydelse för min familj än vad den har för hans familj. Så ja.. :D

  1. Det låter underbart! Man får njuta så mycket man hinner och orkar, hehe.

   Och om man bor nära varandra ändå så kan jag förstå att man är på olika håll under dagen/middagen och ses sen. Men då får man i alla fall vakna och somna ihop, det är ju också en stor del av dagen ;)

 2. Men åh vad gott det där såg ut! Jag är jättepepp på julen men har inte planerat in så mycket än faktiskt. Vi ska i och för sig ha julfest på fredag, jag och mina kollegor – men resten av december blir det nog mest spontanmys med barnen. Julafton firar vi hos släkten i Göteborgs skärgård. Äääälskar december!! :)

  1. Hoppas ni får en supertrevlig julfest! Det är ju faktiskt en ska man kan sakna lite med att vara egen – inga jobbjulfester ;)

   Spontant låter bra, kommer bli samma här. Och Göteborg – så ljuvligt <3

 3. I respektive familjer? Visserligen är jag äldre än du, men det har alltid varit en otänkbar tanke för mig. Min partner ÄR ju min närmaste familj. Jag kan fira på Grönland eller i Malaysia. Det spelar ingen roll. Men jag kan inte fira utan Peter :)

 4. Jag och Pats har faktiskt aldrig firat jul tillsammans! Fast så brukar vi inte heller fira julen riktigt i min familj, så är kanske inte en så stor “grej”. Älskar att du börjat julmysa ren <3 Julpynt och jul på landet <3

  1. Men brukar ni ses sen på kvällen i alla fall??

   Jaaa och renar är också bra till julmyset ;) hehe. Kram!

 5. Jag ska inte fira jul i Sverige, för andra året i rad, men innan jag åker till varmare breddgrader ska jag maxa julmyset med lussebak, hyacinter och julpynt. Ser fram emot att hänga upp ljusslingor och julstjärnan på lördag :) Jag har till och med en chokladkalender, hehe.

  1. Om man ska bort får man verkligen maxa innan <3 Och fint med en jul på varmare breddgrader ju, det är ju faktiskt inte helt dumt det heller.

   Åhh, chokladkalender. Jag har bara en vanlig pappers, haha! (För att jag ville stötta scouterna som kom och sålde...)

 6. Vi firar vartannat och har gjort sedan starten. Första året var jag lagom bitter, men jul hos dem började 15 så vi var med min familj halva dagen ändå ;) Jag är väldigt ego i den frågan haha (och väldigt nära min familj). I år blir det julaftonsfrukost hos några grannkompisar, sedan jul med min sambos familj. 25e är med min familj. Inga julklappar till vuxna har vi sagt, skönt ändå :)

  Vad roligt att du ser julen som mysig även med din killes familj :)

  1. Herregud sorry för sent svar, har varit så busy med flytt :O
   Haha vilken bra deal med att ni är halva hos din familj ändå! Kan tänka mig att det är svårare om man har en tight familj och traditioner man gillar. När ens familj splittrats så kanske man har lättare att acceptera alla möjliga konstellationer – eftersom man måste ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.