Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Vad tjugoåriga jag drömde om

På Nya Zeeland skrev jag ner detta, kanske var det en dröm eller framtida förhoppning. Men lite känns det som ett konstaterande:

“If there is one thing I'm quite obsessed with, it's social media. I found it extremely fascinating and I could probably see myself have a social media related job in a few years. It's certainly relevant when talking about advertising, which is pretty much the only thing I've been doing at the university for the last month.”

Det här var 5 år sedan. Och jag kan minnas känslan av förhoppning men samtidigt inte ha en aning om hur det ska gå till. “I could probably see myself in a few years…”. Det är väl just det där man brukar benämna som att visualisering och många som gör det har förstått vikten av det. Om du drömmer, sätter upp mål eller funderar på vad du skulle vilja göra en dag – då gör du just det, visualiserar, det är inte svårare än så.

20-åriga jag hade ingen aning om hur vägen till ett jobb inom sociala medier skulle se ut. Jag kunde inte se den vägen, för sånt är svårt att förutspå och är inte heller det viktigaste där och då. För när det kommer till drömmar och mål behöver man sällan ha en karta med en utstakad väg – man behöver bara den där målbilden. En dag ska jag vara där. 

Och så plötsligt vaknar man upp en dag och befinner sig där.

vad jag drömde om som 20

Utbytesterminen på NZ var en dröm i sig och en salig blandning av natur, ständiga lyckorus, fester och magiska upplevelser. Att plugga utomlands är något vi kommer prata mer om i vår nya podcast också.


På Nya Zeeland kände jag förresten för första gången i mitt liv att engelskan äntligen inte längre var svår utan att den kom mer naturligt. Det var också därför jag skrev en del på engelska – därav citatet från då som är just på engelska. Sen dess har engelskan varit typ lika självklar i mitt liv som svenskan. Något som känns bra att poängtera, eftersom jag minns så tydligt att det inte alltid var en självklarhet. 

FÖLJ:

10 svar

 1. det är så häftigt när man tittar tillbaka och faktiskt ser att man har drömt om något av det man har nu. Och en viktig grej att göra så man inte tappar bort sig i att hela tiden vara på väg mot nästa stora mål, att också se hur långt man kommit.

 2. Så häftigt att kunna se tillbaka på sina minnen och tankar. Tack bloggvärlden för att du uppfanns! Jag har också börjat gå igenom mina inlägg och jämföra resor nu och då, förväntningar och drömmar.

  1. Jaaa, dels det, och dels alla random anteckningar och dagböcker som bevarat diverse tankar och drömmar. Det här hittade jag i någon anteckning tror jag, minns faktiskt inte var någonstans men det var inte i ett blogginlägg ;)

   Det är häftigt att kika tillbaka på sina tankar och gamla blogginlägg – ibland blir man förvånad över hur man resonerade.

 3. Som tjugoaring var jag pa en resa till London som var ordnad av mitt studieprogram pa unviersitetet och ett besok vi gjorde var till en stor konsultfirma. Jag tyckte det var mycket imponerande och i flera ar sa jag att konsult i London ar mitt mal. Det tog manga krokar att komma dit och inget jag under flera ar planerade. Jobbade pa en liten konsultfirma i USA som blev uppkopt i flera omgangar och sen blev det flytt till London av flera orsaker och ja, plotsligt jobbar jag pa stor konsultfirma i London :)

  1. Åhh wow – så häftigt att det också gick i uppfyllelse tillslut. Vilken känsla :)

   Så kul att du delar med dig, du verkar ha en superspännande story ju med alla platser du bott på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.