Årets bästa julklappstips – din kompletta julklappsguide

Några av mina julklappstips 2018 är annonslänkar till samarbetspartners

Jag minns de första åren när jag hade ett jobb med en riktig lön, en sak som jag verkligen njöt av var att kunna köpa julklappar! I min familj är det inte jätteviktigt, men jag har ändå gillat att kunna ge något fint/omtänksamt till familj, vänner och min pojkvän. Om man ska köpa och ge julklappar tycker jag att man ska göra det med eftertanke – och inte bara för att. Jag kommer också vilja lyfta tips på hållbara och klimatsmarta julklappar, men det kommer jag göra i ett eget inlägg. Och kom ihåg att de inte behöver vara i överflöd, ge julklappa med kärlek och kanske om ni är många, ordna en julklappslek istället för att alla ger till varandra?

I det här inlägget vill jag ge min bästa julklappstips 2018 och förhoppningsvis inspirera någon av er där ute, vare sig det handlar om julklappar till en pojkvän, kompis, mamma, pappa eller någon annan person i din närhet.

Julklappstips 2018 – i flera kategorier

julklappstips 2018

Julklappar till tjejkompisen, systern eller kanske flickvännen

* Drömmig kalender inför 2019. Jag har varit förtjust i MiGoals från Australien, men pga. dyr frakt har jag inte beställt den igen och har nu äntligen hittat en motsvarade från svenska Sporrong Form, nämligen drömkalendern. Den har tyvärr sålt slut, men Sanna som är kvinnan bakom företaget har i dagarna lanserat en ny variant, Planera för din lycka. Den kalendern finns här.

* Fint & skönt underställ. Vad passar bättre att mysa runt i under kalla vinterdagar, både inomhus eller utomhus på äventyr, än ett tjusigt underställ? Jag har blivit förälskad i det här blommiga (på bilden nedan) som kommer från Ridestore – gillar just att det är ett helblommigt set, och jag kan intyga att det är superskönt.

* En klocka. Jag har själv en Mockberg-klocka (den sitter bra på handleden och en är tjusig detalj) och om du vill köpa en likadan som julklapp: använd rabattkoden jennifersandstrom 15% rabatt när du beställer.

julklappar till tjej

* Peppig poster! De två på bilden ovan kommer från Paper Town och finns i olika storlekar. En liten kan vara perfekt att ha inramad på till exempel sitt skrivbord. Eller en större att hänga upp på väggen. De har massor av fin fotokonst (havet var min favorit!) – gå vidare till deras hemsida för att se fler posters.

* Snygg ryggsäck. Jag har länge letat efter den perfekta city-ryggsäcken och nu hittat en från Gaston Luga som jag trivs med, modellen clässy black. Använd rabattkoden jenn15 för 15% rabatt på din beställning.

* Lyxiga doftljus! Vem gillar inte härliga doftljus? Jag köper sällan några lyxiga varianter på eget intiativ, men tycker det är en fin julklapp eller bra en gå bort-present istället för en vinflaska eller blommor. Till exempel det här från Voluspa!

Tips för hudvårdsprodukter, spana in mina julfavoriter hos Dermosil + en rabattkod.


Julklappar till pojkvän

Min pojkvän är svår att köpa julklappar till och vi brukar faktiskt inte ge något till varandra, vi brukar istället göra någonting tillsammans. Han är svår för att han är noggrann med vad han handlar, men det finns ändå några julklappar som kan gå hem. Här är några av mina julklapps-idéer.

* Staycation. Boka in er en natt på ett hotell i staden där ni bor och semestra en helg i er egna stad.

* Introducera din kille för Asket – den sortens klädmärke man ska stötta om något pga. de bryr sig om miljön. De har börjat småskaligt med t-shirts och tröjor men har för ett tag sedan lanserat underkläder och nu precis också jeans. Kanske ett presentkort så får han själv gå loss?

* En snygg tavla! Det är svårt att ge bort tavlor till andra, men till någon du delar hem med är det enklare. Jag gillar Mapifuls kartor (vi har en över Helsingfors hemma) och hos dem kan du använda rabattkoden foreverabroad och få 10% rabatt på din beställning!

* Weekendbag i läder. Den här weekendväskan på bilden kommer härifrån och finns också i svart, brunt och cognac, och även i en annan model. En väska som håller i många år.

julklappar till kille pojkvän

* Något för er två:

→ Om ni villa dejta varandra oftare kan jag rekommendera EATSweden – ät två för en på utvalda restauranger. Jag och min kille har haft den finska varianten EATFinland under 2018 (han köpte den i julklapp till oss!) Vi har varit dåliga på att använda den men gillar konceptet. I Sverige finns boken i flera olika städer och som vego-variant, i Finland bara för Helsingfors.

* Böcker. Du vet vad din pojkvän är intresserad av – köp en bok som handlar om det! Åhléns har några böcker som kan ge inspiration.

* Lyxiga produkter för rakning – sådant som han kanske inte vanligtvis unnar sig. Till exempel det här setet från Clinique har jag gett till min pojkvän tidigare.


Julklappar som passar till alla och till familjen

* Ett DNA-test. En unik och rolig julklapp som även passar den som ”har allt”. Jag har testat MyHeritages tjänst och kan rekommendera den! Du kan också importera din DNA-data till andra tjänster senare för att hitta fler släktingar om du är nyfiken på det. Använd rabattkoden julklapp när du gör din beställning från MyHeritage så får du fri frakt. Här kan du beställa DNA-kit.

Hur funkar ett DNA-test? Det kan du läsa mer om här i mitt tidigare inlägg. Det är också en perfekt julklapp eftersom det är något de flesta tycker är intressant, men kanske inte unnar sig själv.

* En tidningsprenumeration! En vanlig dagstidning är inte lika självklart idag och kan kännas lite mer som en lyx. Ta reda på personens favorittidning och signa upp för en prenumeration! Eller välj något härligt magasin som passar personens intressen. Jag skulle t.ex. älska en prenumeration på tidningen Skriva. Du hittar massor av tidningar här hos Tidningskungen!

* Biobiljetter! Vem tycker inte att det är trevligt att gå på bio? Ge bort biobiljetter och stötta samtidigt biograferna! Maaret Koskinen fick mig att inse på nytt vilken fin upplevelse det är att se film med andra – och att Netflix osv. gör det svårare och svårare för biograferna att överleva.

julklappstips passar alla 2018

* Spel och brädspel! Den perfekta julklappen – som kan återanvändas år efter år. Jag har ett spel klart som jag ska ta med till familjen inför denna jul – men tänker inte avslöja vilket av dessa tips som det är. Men här är det + några fler spel jag kan rekommendera att ge bort i julklapp:

 • Icebreaker-spelet – spelet för att komma in på den bästa typen av diskussioner och för att lära känna varandra bättre, oavsett hur länge man redan känt varandra.
 • Vem i rummet – också ett spel som kan sätta igång roliga samtal.
 • Ticket to ride – så mysigt strategispel, där spelomgången ofta blir ganska tystlåten.
 • Sequence – precis som ovan, mer fokus på spelet och mindre fokus på att prata med varandra, men ett kul lagspel.
 • Dixit – fick det i födelsedagspresent och det är ett spel som bjuder på många skratt.

Här hos Åhlens kan du hitta fler klassiker och populära spel.

* En bok om lifehacks eller den här som jag tycker har lite snyggare cover men är på engelska: life hacks.


Övriga tips och idéer på julklappar:

* Alla borde ha en brandfilt hemma och varför inte se det som en inredningsdetalj? Solstickan har t.e.x den här fina som passar bra som julklapp till någon som har allt, men inte ännu har en brandfilt.

* Tandborste i bambu. Idén fick jag från min kompis Julia som alltid ger bort sånna här bambu-tandborstar i julklapp, ett bra alternativ till plast. Men obs, ha koll på om personen använder eltandborste (det gör till exempel jag själv).

* Julklappstips till den som gillar att laga mat: 

övriga julklapps tips 2018

Genomtänkta & personliga julklappar

För dig som gärna vill lägga ner tid och kärlek i dina julklappar och skapa något mer genomtänkt och personligt kan jag rekommendera följande julklappstips:

* Fotobok eller fotoalbum. Det här är en klassiker som inte gör någon besviken. Samla bilder från en resa ni gjort tillsammans eller från flera tillfällen under året som gått. Här kan du göra en färdig fotbok, eller om du gillar att klippa och klistra själv kan du istället framkalla bilderna.

* Fyll en fin burk med lappar! Det här gjorde jag en gång till min kille, skrev 100 lappar inom tre olika kategorier som var typ: minns du när… jag ser fram emot att… jag gillar att du… Det här är särskilt bra tips för distansförhållanden – men varför inte ge till en bästa vän eller kanske sina föräldrar?

* Gör din egna poster med ett citat och rama in. Canva är mitt favorit-verktyg när det kommer till att skapa grafiska grejer och de har flera färdiga mallar att välja bland (+ det är gratis). Du kan göra en stor poster eller en mindre att till exempel ha vid skrivbordet på jobbet. Och idéer på innehåll: till din partner till exempel första smset ni skickade till varandra, eller till en kompis om du minns något fint/klokt hen sagt eller något roligt citat som är erat internskämt.

julklappar idéer 2018

Mer inspiration och fler julklappstips 2018:

Så, varsågoda. Julklappsinspiration från mig till dig <3 Hoppas du gillade mina julklappstips för 2018.

10 Kommentarer

 1. 14 november, 2018 / 21:03

  Shit vilken bra lista Jennifer! Kan bara tänka mig hur länge du knåpat ihop detta. Kram och tack för bra tips! Fast jag ska ju inte köpa några julklappar alls, eller åtminstone inte många. H: julklappsvägrarn

  • Jennifer Sandström
   Författare
   15 november, 2018 / 08:32

   Åhh tack Kugge! Haha men är du julklappsvägrarn since forever? Har missat detta! <3

   • 15 november, 2018 / 08:36

    Alltså jag vägrar alla ”måste”-presenter och hatar att köpa prylar bara för sakens skull. Jag ger hellre en upplevelse eller så en bok (tycker böcker hör till de få grejer som är okej, hehe). I min (extended) familj kör vi på ett koncept som går ut på att alla köper en present till en person (det är min syster som har hand om detta, alla önskar sig en specifik grej och så får man den, tadaa). Älskar ju visserligen att ge presenter åt nära och kära men då vill jag ge dem för att jag vill, inte för att det är jul. Rant over. :D

    • Jennifer Sandström
     Författare
     15 november, 2018 / 08:54

     Haha, fin rant <3 Jag gillar ju detta tänket massor. Jag har alltid (eller well, sen jag upptäckte att mina föräldrar, läs mamma, inte var bra på att komma på egna julklappar) skrivit noggranna önskelistor och fått exakt det jag önskat mig ;) Jag tror därför att jag om jag själv skulle få barn, kommer gå till överdrift och försöka komma på det absoluta bästa julklapparna som mina barn skulle ÄLSKA.

     Tror jag ska föreslå en gemensam julklapp till välgörenhet med familjen i år.

 2. 15 november, 2018 / 05:51

  Helt superbra tips :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   15 november, 2018 / 08:29

   Yay, kul att du gillade dem!

 3. Johanna
  15 november, 2018 / 15:34

  Vilken bra lista! Hade älskat flera av grejerna själv (kalender, staycation, den skitsnygga ryggsäcken, ett underställ, klockan..) 😍👌🏽 Bara hudvård jag önskar utöver det :) haha synd att vi inte ger julklappar till varandra bara ;)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   18 november, 2018 / 20:49

   Åh attans, du kanske får skriva upp på en önskelista med saker som du kan unna dig själv framöver allt eftersom! :) Är det något särskilt hudvårdsmärke som du skulle vilja ha?

 4. 15 november, 2018 / 15:52

  Wow, jättebra lista med lite genomtänkta och annorlunda tips! :D Inte ofta man läser sådana här listor och faktiskt känner att man får bra idéer, men nu var det flera grejer som jag kollade upp! Tack för det! :D

  • Jennifer Sandström
   Författare
   18 november, 2018 / 20:50

   Oj vad kul att höra Helena, tack! Har lagt ner kärlek och omtanke på dessa julklappstips så det värmer att höra! ;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?