Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Om du inte är nöjd där du är

Apropå vad jag pratade om i det här inlägget, när det känns tungt och hopplöst, för ett par veckor sedan. Jag har upplevt den känslan så många gånger. Varit missnöjd över någonting, velat förändra. Ofta har mina åtgärder varit drastiska. Men de behöver inte vara det (jag har lärt mig att de inte alltid kan vara det). Vad som däremot behöver ske är någon typ av förändring.

Om du inte är nöjd där du är – gör någonting annorlunda. 

Kanske kan du inte säga upp dig, dumpa din partner, eller flytta till en ny lägenhet (eller ett nytt land). Och kanske är det inte just det som skaver. Men kanske kan du göra någonting? 

Res någonstans där du aldrig ha varit, gör det ensam? Gå en kurs inom något du länge varit nyfiken på, eller aldrig tidigare tänkt tanken att du skulle prova. Köp en bok eller börja lyssna på en ny podcast. Låt dig själv få input från nya vinklar och på nya håll. Förändring är ofta en process som pågår under längre tid.

Få saker sker liksom över en natt. Även om det är så vi ser det utifrån. Happ, hon bara sa upp sig. Eller när man ser någon göra något och får känslan shit vad bra det går för henne. Alla började någonstans, med en tanke, och en action.

Och om man tänker typ karriärmässigt kan jag ge följande tips:

Om du vill starta eget:

 • Leta upp vad som finns för events och informationsträffar där du bor.
 • Följ inspirerande människor, till exempel via bloggar och Instagram.
 • Facebookgrupper. Det finns en grupp för allt. Vissa är bättre, andra inte lika bra. Men gå med i alla du hittar och gå sedan ur dem en och en tills du hittar din favorit.
 • Läs på och samla den inspiration som krävs! Till exempel för just den bransch som du vill starta företag inom.

Om du vill söka nytt jobb:

 • Uppdatera din LinkedIn så att den är up to date – och skriv in sådant du är intresserad av och inte bara gjort tidigare.
 • Gå på nätverksträffar och andra trevliga events inom din bransch.
 • Registrera dig på olika jobbannons-sajter och prenumerera på notifikationer om nya lediga jobb.
 • Är det något särskilt jobb eller företag du är intresserad av? Leta upp någon som har gjort eller gör den typen av jobb och bjud hen på lunch (eller fråga om hen vill ta en fika typ).
 • Om du tycker det är jobbigt att nätverka kan du istället göra det online, leta upp folks Instagram (om de har öppna profiler förstås) eller connecta på LinkedIn.

Okej well hörni, nu vet jag inte om mitten av november är exakt den bästa tiden för att försöka vara såhär peppig och ba YOU CAN DO IT. Risken finns ju att du bara känner dig vilsen pga. alla känner sig lite vilsna just nu. Men hey, läs mitt inlägg igen i maj och se om du behöver det då :)))

Vad gör du när du inte är nöjd med situationen du befinner dig i? Tips?

FÖLJ:

8 svar

 1. Hej!
  Vill bara säga att jag har haft problem med mailkorgen.
  Nu är det fixat!

  Med vänlig hälsning, Lelle

 2. Det bästa är att det behöver inte vara något helt super dramatiskt. Det kan vara bara det att man väljer trapporna istället för hissen eller går någon annanstans på lunch. Små saker kan ändra på allting i ens liv. Tycker det är ganska spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.