Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Årets bästa julklappstips – din kompletta julklappsguide

Några av mina julklappstips 2022 är annonslänkar till samarbetspartners

julklappstips 2018

Julklappstips 2022 – i flera kategorier

Jag minns de första åren när jag hade ett jobb med en riktig lön, en sak som jag verkligen njöt av var att kunna köpa julklappar! I min familj är det inte jätteviktigt, men jag har ändå gillat att kunna ge något fint/omtänksamt till familj, vänner och min pojkvän. Om man ska köpa och ge julklappar tycker jag att man ska göra det med eftertanke – och inte bara för att. Här ger jag tips på hållbara och klimatsmarta julklappar. Och kom ihåg att de inte behöver vara i överflöd, ge julklappar med kärlek och kanske om ni är många, ordna en julklappslek!

I det här inlägget vill jag ge min bästa julklappstips och förhoppningsvis inspirera någon av er där ute, vare sig det handlar om julklappar till en pojkvän, kompis, mamma, pappa eller någon annan person i din närhet.

▷ Läs också årets nya guide: tips på julklappar – stötta småföretagare & kreatörer med över 50 tips på småföretagare du kan handla julklappar från.


Julklappar som passar till alla och till familjen

julklappstips passar alla 2018

* En tidningsprenumeration! En vanlig dagstidning är inte lika självklart idag och kan kännas lite mer som en lyx. Ta reda på personens favorittidning och signa upp för en prenumeration! Eller välj något härligt magasin som passar personens intressen. Jag skulle t.ex. älska en prenumeration på tidningen Skriva. Du hittar massor av tidningar här hos Tidningskungen!

Eller så ger du bort en digital prenumeration på hundratals tidningar!

* Biobiljetter! Vem tycker inte att det är trevligt att gå på bio? Ge bort biobiljetter och stötta samtidigt biograferna! Det ÄR en fin upplevelse att se film med andra och en lyxig sak att unna sig.

* Ett DNA-test. En unik och rolig julklapp som även passar den som “har allt” och det är något de flesta tycker är intressant, men kanske inte unnar sig själv. Läs mer om hur ett DNA-test funkar här.

* Spel och brädspel! Den perfekta julklappen – som kan återanvändas år efter år. Jag har ett spel klart som jag ska ta med till familjen inför denna jul – men tänker inte avslöja vilket av dessa tips som det är. Men här är det + några fler spel jag kan rekommendera att ge bort i julklapp:

 • Icebreaker-spelet – spelet för att komma in på den bästa typen av diskussioner och för att lära känna varandra bättre, oavsett hur länge man redan känt varandra.
 • Vem i rummet – också ett spel som kan sätta igång roliga samtal.
 • Ticket to ride – så mysigt strategispel, där spelomgången ofta blir ganska tystlåten.
 • Sequence – precis som ovan, mer fokus på spelet och mindre fokus på att prata med varandra, men ett kul lagspel.
 • Banagaram – ett OTROLIGT kul spel som går snabbt och är lätt och handlar om att snabbt få ihop bokstäverna till ord som alla hänger ihop likt alfapet.

Här hos Åhlens kan du hitta fler klassiker och populära spel.

* En bok om lifehacks eller den här som jag tycker har lite snyggare cover men är på engelska: life hacks.

Till pojkvän

julklappar till kille pojkvän

Min pojkvän är svår att köpa julklappar till och vi brukar faktiskt inte ge något till varandra, vi brukar istället göra någonting tillsammans. Han är svår för att han är noggrann med vad han handlar, men det finns ändå några julklappar som kan gå hem. Här är några av mina julklapps-idéer.

* Introducera din kille för Asket – den sortens klädmärke man ska stötta om något pga. de bryr sig om miljön. De har börjat småskaligt med t-shirts och tröjor men har för ett tag sedan lanserat underkläder och nu precis också jeans. Kanske ett presentkort så får han själv gå loss?

* På temat hållbara kläder kan jag också rekommendera Organic Basics – passar både killar och tjejer. Ange rabattkoden JENNIFEROBC3 så får du 10% rabatt.

* En snygg tavla! Det är svårt att ge bort tavlor till andra, men till någon du delar hem med är det enklare. T.ex. en karta från Mapiful som i kollaget nedan (vi har en över Helsingfors hemma).

* Weekendbag i läder. Spana in de här weekendväskorna och hämta inspiration. Kan det vara något för mannen i ditt liv? En väska som håller i många år. Här finns fler snygga weekendbags!

* Staycation. Boka in er en natt på ett hotell i staden där ni bor och semestra en helg i er egna stad.

Tjejkompisen, systern eller kanske flickvännen

julklappar till tjej

* Drömmig kalender inför 2022. Jag har äntligen hittat en perfekt kalender från svenska Sporrong Form, drömkalendern. Den finns här och några andra varianter av samma författare/designer hittar du här!

Se fler tips på snygga kalendrar här.

* Fint & skönt underställ. Vad passar bättre att mysa runt i under kalla vinterdagar, både inomhus eller utomhus på äventyr, än ett tjusigt underställ? Jag har blivit förälskad i det här blommiga (på bilden nedan) av märket Eivy – gillar just att det är ett helblommigt set, och jag kan intyga att det är superskönt.

* En skön klänning och ett hållbart/miljövänligt basplagg, från Organic Basics. Ange rabattkoden JENNIFEROBC2 så får du 10% rabatt.

* En klocka. Jag har själv två klockor som är favoriter och kommer följa med länge. Bägge är svenska märken och ena är den här klockan från Triwa. De har också snygg herrklockor och här hittar du fler modeller. Den andra jag har är från Mockberg (i kollaget nedan), sitter bra på handleden och en är tjusig detalj. Här finns ännu fler klockor för inspiration!

* Peppig poster! Det finns massor av posters online och de på bilden ovan kommer från Papertown. En liten kan vara perfekt att ha inramad på till exempel sitt skrivbord. Eller en större att hänga upp på väggen.

Här hittar du fler fina posters!

* Snygg ryggsäck. Så mycket skönare typ av handväska och idag finns många snygga. Jag använder jämt ryggsäck och gillar att variera en snygg city-ryggsäck med en mer funktionell när jag t.ex. reser. Här hittar du inspiration för ryggsäckar!

* Lyxiga doftljus! Vem gillar inte härliga doftljus? Jag köper sällan några lyxiga varianter på eget intiativ, men tycker det är en fin julklapp eller bra en gå bort-present istället för en vinflaska eller blommor. Till exempel det här från Voluspa!

* En sandfri strandhandduk inför nästa sommar! Till exempel den här fina vintage rosa.

Gemensamma julklappar för par

→ Om ni villa dejta varandra oftare kan jag rekommendera EATSweden – ät två för en på utvalda restauranger. Jag och min kille har haft den finska varianten EATFinland tidigare (han köpte den i julklapp till oss!) Vi har varit dåliga på att använda den men gillar konceptet. I Sverige finns boken i flera olika städer och som vego-variant, i Finland bara för Helsingfors.

* Böcker. Du vet vad din pojkvän är intresserad av – köp en bok som handlar om det! Här finns ett gäng böcker som kan ge inspiration.

* Lyxiga produkter för rakning – sådant som han kanske inte vanligtvis unnar sig. Till exempel det här setet från Clinique har jag gett till min pojkvän tidigare.


Övriga tips och idéer på julklappar:

* Alla borde ha en brandfilt hemma och varför inte se det som en inredningsdetalj? Solstickan har t.e.x den här fina som passar bra som julklapp till någon som har allt, men inte ännu har en brandfilt.

* Tandborste i bambu. Idén fick jag från min kompis Julia som alltid ger bort sånna här bambu-tandborstar i julklapp, ett bra alternativ till plast. Men obs, ha koll på om personen använder eltandborste (det gör till exempel jag själv).

* Julklappstips till den som gillar att laga mat: 


Genomtänkta & personliga julklappar

För dig som gärna vill lägga ner tid och kärlek i dina julklappar och skapa något mer genomtänkt och personligt kan jag rekommendera följande julklappstips 2022:

* Fotobok eller fotoalbum. Det här är en klassiker som inte gör någon besviken. Samla bilder från en resa ni gjort tillsammans eller från flera tillfällen under året som gått. Du kan göra en färdig fotbok, eller om du gillar att klippa och klistra själv kan du istället framkalla bilderna. Smartphoto brukar ha bra erbjudanden – beställ här!

* Fyll en fin burk med lappar! Det här gjorde jag en gång till min kille, skrev 100 lappar inom tre olika kategorier som var typ: minns du när… jag ser fram emot att… jag gillar att du… Det här är särskilt bra tips för distansförhållanden – men varför inte ge till en bästa vän eller kanske sina föräldrar?

* Gör din egna poster med ett citat och rama in. Canva är mitt favorit-verktyg när det kommer till att skapa grafiska grejer och de har flera färdiga mallar att välja bland (+ det är gratis). Du kan göra en stor poster eller en mindre att till exempel ha vid skrivbordet på jobbet. Och idéer på innehåll: till din partner till exempel första smset ni skickade till varandra, eller till en kompis om du minns något fint/klokt hen sagt eller något roligt citat som är erat internskämt.

julklappar idéer 2018

Mer inspiration och fler julklappstips 2022:

Så, varsågoda. Julklappsinspiration från mig till dig <3

FÖLJ:

11 svar

 1. Shit vilken bra lista Jennifer! Kan bara tänka mig hur länge du knåpat ihop detta. Kram och tack för bra tips! Fast jag ska ju inte köpa några julklappar alls, eller åtminstone inte många. H: julklappsvägrarn

   1. Alltså jag vägrar alla “måste”-presenter och hatar att köpa prylar bara för sakens skull. Jag ger hellre en upplevelse eller så en bok (tycker böcker hör till de få grejer som är okej, hehe). I min (extended) familj kör vi på ett koncept som går ut på att alla köper en present till en person (det är min syster som har hand om detta, alla önskar sig en specifik grej och så får man den, tadaa). Älskar ju visserligen att ge presenter åt nära och kära men då vill jag ge dem för att jag vill, inte för att det är jul. Rant over. :D

    1. Haha, fin rant <3 Jag gillar ju detta tänket massor. Jag har alltid (eller well, sen jag upptäckte att mina föräldrar, läs mamma, inte var bra på att komma på egna julklappar) skrivit noggranna önskelistor och fått exakt det jag önskat mig ;) Jag tror därför att jag om jag själv skulle få barn, kommer gå till överdrift och försöka komma på det absoluta bästa julklapparna som mina barn skulle ÄLSKA.

     Tror jag ska föreslå en gemensam julklapp till välgörenhet med familjen i år.

 2. Vilken bra lista! Hade älskat flera av grejerna själv (kalender, staycation, den skitsnygga ryggsäcken, ett underställ, klockan..) 😍👌🏽 Bara hudvård jag önskar utöver det :) haha synd att vi inte ger julklappar till varandra bara ;)

  1. Åh attans, du kanske får skriva upp på en önskelista med saker som du kan unna dig själv framöver allt eftersom! :) Är det något särskilt hudvårdsmärke som du skulle vilja ha?

 3. Wow, jättebra lista med lite genomtänkta och annorlunda tips! :D Inte ofta man läser sådana här listor och faktiskt känner att man får bra idéer, men nu var det flera grejer som jag kollade upp! Tack för det! :D

  1. Oj vad kul att höra Helena, tack! Har lagt ner kärlek och omtanke på dessa julklappstips så det värmer att höra! ;)

 4. Superbra lista du har satt ihop där. Många av dom känner perfekta att inhandla även 2020. Tack ska du ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.