Jennifer sandström

Ovanför polcirkeln i januari

Åh. Är så glad att jag åkte hit just nu. Ljuset är MAGISKT. Det är bara några få timmar av dagsljus, mellan 10-13, men det är det absolut vackraste ljuset. Och det kommer snabbt tillbaka nu, solen går upp allt tidigare och ner allt senare (20 minuter senare solnedgång bara sen jag kom hit i tisdags), den måste hinna i fas till sommaren när den ska lysa dygnet runt.

Dessutom älskar jag snön. Älskar älskar älskar snö. Faktum är att jag nog egentligen är mycket mer en vinterperson. Känns lite som om snön är en del av min själ, det är så jag vuxit upp. Somrarna här var inte mycket till sommar och känslan av den här kylan, jag vet inte, men jag gillar den.

Under en av promenaderna jag hunnit med här under veckan tog jag med kameran. Jag, pappa och min brors kollega från England, Louise, promenerade längs med Vassaraälven. Ett av de promenadstråk jag tipsar om i min guide till Gällivare.

En jacka från någon gång när jag var tonåring. 

Kanske är jag förtjust i alla årstider (förutom södra Sverige/Finland-vintrar, de är inte mycket värda) men vintern är lätt att älska i den här staden, den här tiden. Just nu.

FÖLJ:

5 svar

  1. Om jag bodde där uppe skulle jag söka kvällsjobb… Avskyr att aldrig se ljuset. Har varit inomhus heeela helgen (dömt och tävlat) så idag blev det långlunch och promenad i solen med en kollega för att få lite solljus!

    1. Ja ett dagjobb i gruvan är nog lite av en utmaning såhär års ;) Det är härligt att fånga dagsljuset om man har möjlighet 😍

      1. Eftersom jag bodde i Göteborg innan vi flyttade hit så var det ett tag sedan jag upplevde en vinter med massa snö och härligt krispig luft. Förmodligen för typ åtta år sen när jag bodde i Sundsvall 😄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.