Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Naturstig i Pemar (Paimio) strax utanför Åbo

Ibland blir jag förvånad över naturen som gömmer sig strax bortom motorvägarna här nere i södern. Jag gillar det lappländska i norr, det vilda och ostyriga, där du verkligen är ute på egen hand. Men naturen här är vacker på ett helt annat sätt.

När vi besökte Paimio naturstig blev jag dock förvånad.

För om någon skulle satt ner mig här och frågat var i världen jag befann mig, skulle jag antagligen gissat just Lappland. Myrmarken och dess doft, och så bomullsblommorna. Eller de såg ut som bomullsblommor (vad nu deras korrekta namn är), men vid en närmare titt verkar det vara någon sort look-alike?

Naturstigen, som på finska går under namnet Paimion luontopolku, är fyra kilometer lång. Eller kort snarare. Ingen mastodont vandring, men ändå innehåller den massor av fint och saker att se på. Perfekt att göra med familjen, med både gamla och barn. Jag var ute med min kille och hans föräldrar.

Ta med picnic och grilla något i mitten av rutten. Där finns både grillplats och ett utkikstorn du kan klättra upp i.

Adressen för stigens början är Luontopoluntie 54, ungefär en halvtimma med bil från Åbo.

Speciella träd.

Fler tips på vandringsleder och nationalparker i södra Finland:

Liesjärvi nationalpark – en dagstur

Tykö (Teijo) nationalpark – en dagstur

FÖLJ:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.